Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cei mai cumpliţi dictatori ai lumii şi fixaţiile lor bizare. Cui a comandat Stalin să încrucişeze oamenii cu maimuţele

5
22 Dec 2017 04:02:18
Autor: Ştefan Lică
Stalin a rămas cunoscut în istorie ca unul dintre cei mai sângeroşi dictatori. FOTO: commonswikimedia.org
Stalin a rămas cunoscut în istorie ca unul dintre cei mai sângeroşi dictatori. FOTO: commonswikimedia.org

Istoria a consemnat nenumăraţi tirani care au îngenuncheat de-a lungul vremii popoare şi imperii. De la dictatori cu sânge albastru şi până la oameni simpli, din popor, care au ajuns prin forţa împrejurărilor la putere, cu toţii au lăsat în urma lor amintiri negre.

Într-un imperiu roman care a fascinat generaţii întregi de istorici, împăratul Caligula rămâne unul dintre cele mai controversate personaje. Obsedat sexual, el nu ezita să despartă familii şi să abuzeze chiar şi de soţiile apropiaţilor săi.
 
A fost asociat cu toate defectele epocii în care a trăit şi se se pare că ar fi suferit tulburări psihice. S-a spus că una dintre distracţiile sale favorite era să-i oblige pe nobilii căzuţi în dizgraţia sa să privească felul în care soţiile lor erau violate de sclavi sau chiar de câini special dresaţi.  
 

Hitler şi Stalin

 
Arc peste timp în istorie, doi celebri dictatori, Adolf Hitler (foto, jos) şi Stalin, ar fi avut la rândul lor o serie de obiceiuri ciudate. Hitler ar fi fost pasionat de cărţile lui Karl May, pe care le-ar fi recitit de nenumărate ori. Fuhrerul le-ar fi recomandat tuturor să lectureze volumele autorului german, afirmând că acestea trezesc spiritul patriotic de care avea nevoie întreaga naţiune pentru a-l urma orbeşte în luptă.
 
 
Marele său rival de la Est, Iosif  Vissarionovici Stalin, era pasionat de ştiinţele oculte. „Tătucul” URSS-ului le-ar fi cerut oamenilor de ştiinţă să realizeze o rasă nouă hibridă, prin încrucişarea oamenilor cu maimuţele. Misiunea i-ar fi fost încredinţată lui Serghei Voronov, un renumit chirurg al vremii, care ar fi încercat în zadar să realizeze acest proiect. 

Economiile lui Mao

 
Mao Zedong (foto, jos) a transformat China într-un lagăr imens, iar populaţia a fost sărăcită de politica dusă de acesta. Veritabil apostol al comunismului, Mao le-a cerut conaţionalilor săi să facă economii şi a luat o serie de hotărâri greu de înţeles. El le-ar fi cerut tuturor chinezilor să renunţe la un nasture, pentru a scădea consumul, măsură care nu putea însă să reînvie o economie secătuită după război şi de politicile comuniştilor.

 
Tot Mao ar fi cerut ca toate vrăbiuţele din ţară să fie ucise pentru a nu mai mânca din recoltele statului popular. Dincolo de absurdul situaţiei, se pare că nici această măsură nu ar fi adus prosperitatea mult dorită. Deşi păsările nu au putut fi exterminate în totalitate, numărul lor a fost redus, dar ar fi apărut reversul medaliei. În lipsa duşmanilor naturali, o serie de gândaci şi insecte s-ar fi înmulţit peste măsură devastând recoltele din anii următori.
 

Sadismul lui Mobutu Sese Seko

 
Mobutu Sese Seko a întruchipat primitivismul şi extravaganţa dictatorilor din întreaga Africă. El a ajuns la putere în fostul Zair, actualmente Republica Democrată Congo, încă din 1965 şi a condus ţara cu mână de fier până în 1997. S-a scris că obişnuia să se relaxeze privind cum animalele se luptă între ele pe viaţă şi pe moarte, dar şi că mulţi dintre rebelii care i s-au opus ar fi sfârţit ca hrană pentru fiarele dictatorului. Bun prieten cu Nicolae Ceauşescu, Mobutu Sese Seko (foto) a vizitat România în 1970. 
 

 

Dieta lui Kim Jong Il

 
Şi mai aproape de vremurile actuale, dictatorul Kim Jong Il, tatăl actualului preşedinte al Coreei de Nord, Kim Jong Un, ar fi avut un meniu extrem de ciudat. Păianjenii, gândacii de pădure şi carnea de hipopotam ar fi fost favoritele sale. Pentru a fi sigur că are la dispoziţie carne proaspătă de hipopotam, el ar fi obişnuit să trimită de două ori pe săptămână un avion care îi aducea, din ţările africane, mâncare proaspătă.  
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Turbatu
22.12.2017, 11:50:30

Legenda spune ca tot Stalin a dat ordin sa imperecheze trolii cu maimutele. Asa a aparut "malu' drept" & Co.

+1 (3 voturi)
GRIGORIU Grieg
22.12.2017, 12:01:46

Stalin le-ar fi cerut oamnilor de stiinta sovietice sa realizeze o retea de oglinde... - articolul cred ca e scris de un gradat pe care l-am avut in armata, singura persoana care nu reusea nicicum sa compuna corect cuvintele la plural.

+1 (3 voturi)
Razvan.
22.12.2017, 14:53:14

Hahaha, Putin a continuat experimentul si chiar a reusit. Exemplele vii sunt comunistii de pe site-ul adevarul.

+2 (2 voturi)
ungurulbulan
22.12.2017, 17:23:56

De cand este obicei ciudat pasiunea pentru cartile lui Karl May? Hitler a avut multe obiceuri ciudate care puteau fi amintite.

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
30.12.2017, 11:36:15

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările