Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare spital privat de cardiologie din Ardeal a fost deschis la Cluj. Ce servicii oferă unitatea medicală modernă

0
14 Mar 2019 17:21:09
Autor: Corespondenţi „Adevărul”

Spitalul Monza, Centrele Ares şi CardioTeam au deschis la Cjuj Napoca, în parteneriat, cel mai mare spital privat de cardiologie din nord-vestul României.

Spitalul a fost inaugurat joi, 14 martie, şi va funcţiona în parteneriat cu medici de elită din Cluj şi din ţară. Printre primii medici cooptaţi în echipă se numără dr. Ştefan Moţ, prof. dr. Radu Căpâlneanu, dr. Adela Şerban, dr. Horia Roşianu, dr. Călin Homorodean, dr. Marius Andronache şi dr. Radu Roşu.
 
Spitalul Monza-Ares Cluj Napoca va oferi servicii de cardiologie clinică şi intervenţională, beneficiind, pentru început, de expertiza a opt medici cardiologi cu specializare în cardiologie intervenţională, cinci electrofiziologi, zece cardiologi clinicieni, 24 de asistente şi personal auxiliar.

”Sunt convins că împreună cu Spitalul Monza şi Centrele ARES care deja şi-au arătat un nume deosebit în cardiologia românească, vom reuşi în scurt timp să dovedim că putem să facem o medicină de performanţă şi în domeniul privat la Cluj Napoca” a declarat dr. Ştefan Moţ.
 
Întins pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi, pe trei niveluri, spitalul are în prezent două săli de angiografie unde se poate efectua toată gama de servicii cardiologice pentru bolile coronariene, bolile structurale, precum şi pentru cele vasculare neurologice sau periferice, cinci rezerve cu câte două paturi, o sală post-anestezie cu cinci paturi şi opt cabinete medicale pentru consultaţii clinice. Clădirea - monument istoric - situată pe strada Republicii nr. 8, a fost reamenajată sustenabil şi beneficiază de iluminat led şi o parcare cu 14 locuri complet automatizată. 
 

După Constanţa şi Cluj urmează Piteştiul

 
Investiţia de la Cluj Napoca se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, din care aproximativ 1,7 milioane de euro reprezintă dotările medicale. Spitalul este parte a planului de dezvoltare din cadrul parteneriatului dintre Spitalul Monza şi Centrele ARES care implică deschiderea mai multor centre regionale de cardiologie intervenţională în ţară, precum şi extinderea reţelei de clinici axate pe investigaţii şi diagnostic cardiovascular RITMICO.
 
 
„După şapte ani de cardiologie în România, înţelegem că cel mai important este să fim cât mai aproape de pacient, cu metode moderne de diagnostic şi soluţii eficiente de tratament. Pacienţii care vin la Spitalul Monza şi la Centrele Ares în Bucureşti merită să aibă aceleaşi servicii de calitate mai aproape de casă. Misiunea noastră este să le oferim această garanţie. Suntem prezenţi acum cu centrele Monza-ARES la Constanţa şi la Cluj. În curând vom fi şi la Piteşti. Proiectul RITMICO se dezvoltă cu câte 4-5 clinici noi în oraşele din ţară, în fiecare an.
 
Construim cea mai de încredere reţea pentru diagnosticul, monitorizarea şi tratamentul bolilor cardio-vasculare din România. Împreună, putem redefini faţa cardiologiei de la noi din ţară, mai ales în contextul în care ne aflăm mult peste media europeană în ce priveşte numărul deceselor cauzate de aceste patologii”, a spus Iulian Pleşcan, directorul operaţional al Spitalului Monza-Ares.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii