Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cerşetorul român considerat erou în Franţa plânge de bucurie: a primit o casă şi un job la Nisa. „E un om fantastic, să fim mândri că-l avem printre noi” VIDEO

25
13 Oct 2021 11:22:43
Autor: Ştefan Lică

Un cerşetor român i-a cucerit pe francezi şi a ajuns pe coperţile ziarelor din oraşul francez Nisa, pe Coasta de Azur, ca un veritabil erou. Acum, el a fost răsplătit şi cu o casă şi nu va mai dormi pe stradă.

Ion-Nelu Gioroiu a devenit un adevărat fenomen la Nisa, iar francezii au rămas impresionaţi de dărnicia şi de tăria sa de caracter. Mai întâi, românul i-a cucerit pe francezi în toamna anului trecut, în octombrie, după ce şi-a donat economiile pentru oamenii rămaşi fără adăpost din cauza inundaţiilor din Alpes-Maritimes.
 
Deşi el însuşi dormea în stradă şi nu avea niciun adăpst, „Jojo”, aşa cum îi spun francezii, a apelat la o fundaţie pentru a dona 150 de euro, bani pe care reuşise să-i economisească după ce a vândut mai multe reviste. Impresionaţi de gestul său, membrii asociaţiei Solidarité 06 au făcut totul public, informa cunoscuta publicaţie Paris Match.
 
Francezii nu au lăsat gestul său nerăsplătit şi i-au găsit un loc de muncă stabil, care îi garantează un venit decent, iar de curând i-au oferit şi o casă. „E un om fantastic, să fim mândri că-l avem printre noi”, au spus reprezentanţii Primăriei Nisa, care i-au donat locuinţa. 
 
Emoţiile lui Giroiu au fost uriaşe. Suflet cald, românul a înfiat şi un câine al străzii, de care avea grijă încă de când dormeau amândoi pe treptele Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană.
 
 
VIDEO
 
 
 
„Astăzi Jojo are o casă, un loc de muncă şi un câine! Acest om fără adăpost cu o inimă mare nu mai doarme pe treptele Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană din Nisa”, a anunţat Tania Jakik de la asociaţia Solidaritatea 06, care a mediatizat şi anul trecut cazul românului. Mai mult, românul a rămas că lucreze în timpul liber şi ca voluntar.
 

Vă mai recomandăm şi:

VIDEO Cum a ajuns un cerşetor român erou în Franţa. „Scriu toate ziarele din Nisa despre el, e un fenomen”

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

Dr. No
13.10.2021, 12:00:57

Când te gândești ca acolo venea cândva crema Europei. Ce decădere !!!

-17 (29 voturi)
Ovidiu Olariu
13.10.2021, 13:10:37

Cititi comentariile. Veti vedea si veti constata un lucru care nu are darul sa ne bucure. Cersetorul acesta are un caracter si o calitate umanā superioarā unora dintre cei care semneazā in aceastā paginā !

+22 (26 voturi)
Madafakaa
13.10.2021, 12:08:12

Nu-i problema, vinde casa si se intoarce pe strazi.

+2 (30 voturi)
Ocult Mason
13.10.2021, 12:23:07

Plange de groaza. L-au pus la munca si la platit facturi de utilitati.

-25 (33 voturi)
GabrielP
13.10.2021, 12:58:15

Carevasazica exista si minuni, foarte bine. Sa speram ca tine mai mult de trei zile. Aleluia!

0 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările