Cine este preotul din Cluj care nu are voie să se apropie de soţia sa. De ce a primit ordin de interdicţie şi ce colecţie impresionantă are

0
Publicat:
Ultima actualizare:
crucile parintelui tegzesiu foto

Remus Marius Tegzeştiu, preotul greco-catolic din Cluj care a primit ordin de interdicţie să se apropie la 3 metri de soţia sa, a construit o biserică în cartierul clujean Făget şi un muzeu unde are peste 500 de cruci din toată lumea, printre care şi o bucată din Sfânta Cruce. În altarul bisericii are şi relicve din trupul Sfântului Andrei, Apostolul românilor.

Remus Marius Tegzeşiu este de loc din localitatea sălăjeană Şimleul Silvaniei, a fost hirotonit preot la data de 6 august 1995, în Cluj-Napoca, de către răposatul episcop greco-catolic George Guţiu. S-a căsătorit pe 2 iulie 1995 şi are 3 copii. Parohia sa este în Făget, el fiind şi capelan la Spitalul Chirurgie III, în Cluj.

Soţia preotului este medic de familie şi în şedinţa publică din 10 august de la Judecătoria Cluj-Napoca a cerut un ordin de protecţie. Potrivit capitolului patru din Legea 217/2003, republicată în 2014, privind prevenirea şi combaterea violenţei în familie, ordinul de interdicţie se acordă pentru protejarea acelui membru din familie care a suferit o agresiune, se aplică pe loc şi este valabil 6 luni.

Conform portalului instanţelor de judecată, judecătorul îl obligă pe preotul violent să nu se apropie de soţia la o distanţă minimă de 3 metri faţă de ea şi de locul de muncă al acesteia, să nu ia intre în contact cu aceasta, nici telefonic, nici prin corespondenţă sau în orice alt mod, cu excepţia celor impuse de exercitarea drepturilor părinteşti asupra minorilor.
Preoteasa a mai cerut ca Remus Tegzeşiu să meargă la şedinţe de consiliere psihologică. ”Măsurile menţionate sunt dispuse pentru o durată de 6 luni de la data emiterii ordinului de protecţie”, se mai arată pe respectivul portal.

Judecătoria Cluj-Napoca a respins instituirea ordinului de protecţie prin evacuarea preotului din imobilul situat în Cluj-Napoca, prin păstrarea unei distanţe minine de 500 de metri faţă de preoteasă, locul ei de muncă şi de domiciliul comun. Instanţa a respins şi încredinţarea copiilor către mamă. Preoteasa a făcut recurs pe 18 august care urmează să se judece.

Preotul nu a putut fi contactat.  ”Crucea mea este să-mi fac treaba cât mai bine“, spunea Remus Tegzeşiu, pentru ”Adevărul”, în urmă cu câteva luni, lângă biserica Sfânta Cruce din Făget, pe care a clădit-o împreună cu enoriaşii.

Mai puteţi citi:

Un preot din Cluj nu are voie să se apropie de soţie. Instanţa a dat un ordin de interdicţie

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite