Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Bucureştiul, scos din schema de finanţare pentru un program de 9 miliarde de euro. Emil Boc: „vom putea accesa direct bani europeni”

6
21 Mar 2019 22:44:51
Autor: Remus Florescu
Comisarul pentru economie şi societate digitală, Mariya Gabriel (mijloc), a venit la Cluj.
Comisarul pentru economie şi societate digitală, Mariya Gabriel (mijloc), a venit la Cluj.

Cluj-Napoca este în aceste zile capitala europeană a Startup-urilor, cu ocazia Startup Europe Summit 2019 (SES), eveniment cheie al Comisiei Europene dedicat ecosistemului de tehnologie şi startup-urilor. Comisarul pentru economie şi societate digitală, Mariya Gabriel, a decernat premiile pentru cele mai bune start-up-uri şi a anunţat suma disponibilă pentru programul Europa Digitală: 9 miliarde de euro.

Mariya Gabriel, Comisar European pentru Economie Digitală şi Societate a susţinut că prin programul Europa Digitală se vor aloca 9 miliarde de euro în exerciţiul bugetar 2021-2027 pentru tehnologie şi inovaţie. 
 
 “Start-up-urile sunt esenţiale pentru viitorul economiei europene,  managementul tehnologic şi capacitatea sa de a oferi o dezvoltare durabilă centrata pe resursa umana. La patru luni de la Summit-ul de la Sofia, suntem împreună pentru a consolida în continuare reţeaua europeană a noilor întreprinderi, a investitorilor şi a factorilor de decizie şi pentru a stimula cooperarea pe întreg continentul, inclusiv în Balcanii de Vest. Aştept cu nerăbdare discuţii incitante şi aş fi bucuroasa să gasim solutii concrete cu privire la numeroasele provocări existente", a mai spus comisarul pentru economie şi societate digitală
 
„Transmit încă o dată felicitări Comisarului European responsabil pentru economie şi societate digitală, dna Mariya Gabriel, pentru succesul de a consolida fonduri de 3 ori mai mari pentru ceea ce înseamnă Digital Europe | Europa Digitală.
Prin acest nou program european, Clujul şi România vor avea de câştigat, pentru că vom putea accesa direct bani europeni pentru abilităţi digitale, utilizarea noilor tehnologii, securitate cibernetică şi în special pentru dezvoltarea ecosistemelor de inovare şi a startup-urilor”, a susţinut primarul Clujului, Emil Boc, gazda evenimentului.

Summit-ul Startup Europe 2019 a reunit 600 de lideri din cadrul ecosistemului antreprenorial european, de la investitori, CEO, acceleratori, la autorităţile europene şi locale şi jurnalişti tehnici din Cluj-Napoca.
 

Un loc care a câştigat recunoaşterea europeană pentru încurajarea tinerilor întreprinzători,

 
 
„Găzduirea unui astfel de eveniment în inima Transilvaniei, Cluj-Napoca, ne oferă ocazia de a celebra îndrăzneala şi inovaţia celor mai strălucite minţi din Europa. Viitorul aparţine celor care pot vedea că talentele sunt resursa unei societăţi mai bune. Îngrijindu-le şi oferind oportunităţi de a testa şi de a-şi încerca ideile este calea către Europa de mâine, unde curajul şi curiozitatea sunt folosite pentru a face binele şi pentru a deveni mai buni ", declară Emil Boc, primarul oraşului Cluj-Napoca.
Este o mare onoare sa gazduim sub egida Preşedinţiei Digitale Române a Consiliului UE ediţia specială StartUp Europe Awards din Cluj-Napoca, un loc care a câştigat recunoaşterea europeană pentru încurajarea tinerilor întreprinzători, ideilor inovatoare, adoptarea de noi tehnologii într-o manieră dovedită benefică nu numai pentru români, ci pentru toţi cetăţenii europeni şi pentru IMM-uri ", afirmă Alexandru Petrescu, Ministrul Comunicării şi Societăţii Informaţionale din România.
 
 
Câştigătorii 
 
În cadrul S=summit-ului au fost acordate premiile pentru cele mai bune start-up-uri. 
Cele mai importante startup-uri din UE şi a ţărilor vecine au fost alese din 70 de solicitanţi printr-o invitaţie deschisă la o ediţie specială axată pe impactul social.  Startup-urile galardonate au fost: OKRA Technologies (Female-led startup) din Marea Britanie; Bolt (Founder under 30 startup) din Estonia; NorthQ (UN Sustainable Development Goals startup) din Danemarca; Kidibot (Social inclusion startup)din Romania si  Mama Organa (Job growth startup) din Macedonia.  Câştigătorii şi-au promovat proiectele şi au abordat clienţii şi potenţialii investitori în timpul summit-ului într-un spaţiu dedicatexclusiv acestora.
 
 
Metodologie
 
 
StartUp Europe Awards propune o metodologie de inovare deschisă prin parteneriatul public-privat ", care funcţionează pentru ca entităţile publice să găsească o soluţie pentru provocările sale locale şi pentru ca întreprinderile nou-înfiinţate să-şi încerce inovaţiile în proiecte pilot susţinute cu finanţare europeană, generând un impact social pentru beneficiul cetăţenilor ", declară Juanma Revuelta, directorul  Fundaţiei Finnova.
În total, 70 de companii din Polonia, România, Estonia, Cipru, Irlanda, Grecia, Macedonia de Nord, Italia, Luxemburg, Bulgaria, Spania, Marea Britanie, Finlanda, Suedia, Danemarca, au sperat la unul dintre cele 5 premii.  
Toţi câştigătorii premiilor StartUp Europe Awards vor obţine o vizibilitate extraordinară în întreaga Europă datorită Alianţei Media Partner al StartUp Europe Awards formată din 25 de parteneri media din mai multe ţări din Europa (Spania, Franţa, Belgia, Letonia, Luxemburg, Italia, Slovenia, Croaţia) , Cipru, Irlanda, Suedia, Norvegia şi Danemarca).
Startup-urile vor avea, de asemenea, acces la consultanta specializată în oportunităţile de finantare UE (în internaţionalizare, fonduri europene, cum ar fi IMM-uri, de la 50.000 € la 2.5 mil. € subvenţie nerambursabilă per proiect, comunicare internaţională etc.), prin StartUp Europe Accelerator al Fundaţiei Finnova, care le va permite să îşi intensifice proiectele şi să le facă mai viabile în întreaga lume.
StartUp Europe Accelerator este un accelerator unic specializat în finanţarea oportunităţilor europene, care ajută antreprenorii să îşi internaţionalizeze afacerea prin proiecte europene.
20 de membri ai Parlamentului European s-au reunit în cadrul Premiilor StartUp Europe ca ambasadori, susţinând evenimentele locale cu prezenţa lor şi urmând îndeaproape progresul start-upurilor.
Următoarea ediţie generală a StartUp Europe Awards va fi lansată în Aprilie 2019. 
 
 
Despre StartUp Europe Awards 
 
 
StartUp Europe Awards din iniţiativa Comisiei Europene Startup Europe şi Finnova este o metodologie deschisă de inovare care încurajează colaborarea între sectorul public şi întreprinderi în promovarea iniţiativelor inovatoare. Obiectivul său este de a contribui la crearea unor alianţe care să permită adăugarea entităţilor şi programelor de sprijin pentru întreprinzători partenerilor locali şi să fie un instrument de comunicare pentru societate.
 
Premiile StartUp Europe sunt susţinute şi de Preşedintele Parlamentului European, de Preşedintele Comitetului Regiunilor, de vicepreşedintele Comitetului Economic şi Social şi de alţi membri ai Parlamentului European. StartUp Europe Awards este sponsorizată de Acceleratorul StartUp Europe
 
SEUA serveşte drept instrument de comunicare pentru societate, încurajând colaborarea între sectorul public şi cel de afaceri şi promovând iniţiativele inovatoare. Obiectivul său este de a promova crearea de alianţe care să permită, în fiecare regiune în cauză, adunarea de entităţi şi programe de sprijin pentru antreprenori cu parteneri locali şi internaţionali.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Utilizator Adevărul
21.03.2019, 23:21:51

Comentariu considerat abuziv.

Dream Pervertor
22.03.2019, 07:42:42

...ce jeg de homuncul! Toate sunt bune si frumoase pana in momentul in care gainatul asta mic se cocoata pe orice succes si si-l atribuie, are pareri despre, etc...; o condamnare pentru complicitate si tainure a infractorului Apostu nu ar strica!

-2 (2 voturi)
Richard Kimble
22.03.2019, 08:23:49

Piticule, Tu pe plan european nu ai fost in stare decat sa stai pe varfuri in poza ca balerinele, ca in rest mergeai cu valul. La fel si aici. Tu esti depasit de elefantul investitional, care tropaie prin Cluj, insa ca soricel pripasit vii si te lauzi ce tare tropai. E timpul ca in Cluj sa se ridice un om cu viziune, nu un speculant de parcuri acvatice, un Lis de Cluj, care indeseste orasul spre a-i creste pretul la metru patrat, pentru binele mafiei locale. Lasa tu emfaza asta, ca noi fumat odata trei chistoace ca tine si du-te la Base, ca pleaca europarlentar si n-are penar ca sa isi tina stiloul...

-1 (1 vot)
Constantine Constantine
22.03.2019, 19:00:01

Un banc zice ca in madatul perzidential Basescu si-a invitat mai marii partidului la Ziua Marinei.Ajunsi in port si privind vasele acostate a zbierat:La Cheu!! Iar din spate s-a auzit: vocea lui Boc: sint aici, sint aici sa traiti! Insa e doar un banc. In declaratie Boc nu spune nimic de faptul ca Bucurestiul a pierdut 9 miliarde euro.E doar declaratia autorului acestui articol care uita sa spuna ca aceasta suma imensa se imparte la tarile UE in cadrul unui program in intervalul anilor 2021-2027. E bine ca Clujul poate obtine direct sume de bani din aceste fonduri pentru ca e vorba de un oras din Romania. Insa banii europeni se impart in functie de dezvoltarea zonei: cu cit zona e mai dezvoltata cu atit sumele destinate unei zone sint mai mici.In acest sens zona Bucuresti -Ifov este defavorizata deoarece in registrele UE are statutul de zona dezvoltata peste media UE!! Boc cunoaste aceste amanunte insa autorul articolului se pare ca nu.

Richard Kimble
22.03.2019, 19:28:57

Bun joc de cuvinte. Buna si manipularea articolului: nu trebuie sa minti, ajunge doar sa nu spui tot adevarul...

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările