Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cluj: Prefectul vrea mai multe atribuţii

0
8 Aug 2009 21:21:21
Autor: adevarul
Cluj: Prefectul vrea mai multe atribuţii
Cluj: Prefectul vrea mai multe atribuţii

Prefectul de Cluj, Florin Stamatian, a cerut, sâmbătă, ajutorul parlamentarilor clujeni pentru elaborarea modificărilor la Legea instituţiei prefectului, astfel încât să fie prevăzută acordarea de noi atribuţii prefecţilor şi trecerea secretarilor de consilii locale în subordinea prefecturilor.

Stamatian s-a întâlnit, sâmbătă, cu mai mulţi senatori şi deputaţi, la sediul Palatului Adminsitrativ. "Am discutat despre proiectul Legii Instituţiei Prefectului, mai ales că am primit, vineri, de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, o cerere de a formula modificări la acest act normativ. E un semnal pozitiv că deplasarea mea de la Bucureşti nu a fost o simplă schimbare de opinii despre vreme. I-am rugat pe parlamentari, pentru că mulţi sunt şi jurişti, să formuleze modificări", a afirmat prefectul de Cluj, citat de Mediafax.

Pe lângă acordarea de atribuţii reale prefectului, cum este şi cea de monitorizare a implementării proiectelor europene, Florin Stamatian a cerut sprijin şi în reglementarea situaţiei secretarilor consiliilor locale.

"În momentul de faţă, prefectul nu are nicio pârghie de discuţii şi control al activităţii secretarilor sau relaţia directă cu conducătorii serviciilor deconcentrate. Secretarii ar trebui să revină în subordinea Prefecturii. Au fost de acord parlamentarii că se vor face astfel de modificări legislative", a precizat Stamatian.

De asemenea, prefectul le-a cerut sprijinul senatorilor şi deputaţilor şi în ceea ce priveşte rezolvarea unor probleme din judeţ, cum ar fi cea de la Centrul de Diagnostic şi Tratament, Piaţa de Gros sau cele legate de instructorii auto independenţi, care necesită măsuri legislative.

"De exemplu, nu au apărut normele de aplicare a Legii staţiunilor de cercetare şi nici cele ale Legii care reglementează situaţia instructorilor auto independenţi", a explicat prefectul.

La întâlnire au participat senatorul Mihail Hărdău şi deputaţii Daniel Buda şi Mircia Giurgiu, toţi de la PDL, senatorul PSD Alexandru Cordoş, deputatul UDMR Palfi Zoltan, precum şi cei subprefecţi de Cluj, Vasile Cozma şi Mircea Jorj.

Întâlnirile cu parlamentarii clujeni vor continua, cu regularitate, în perioada următoare, a spus Stamatian.

Prefectul judeţului Cluj, Florin Stamatian, a cerut, în şedinţa de miercuri a Guvernului, acordarea de atribuţii reale instituţiei prefectului, în caz contrar urmând să se analizeze dacă această instituţie mai este sau nu necesară.

Stamatian declara că prefectul ar trebui să se ocupe, prin lege, şi de monitorizarea implementării proiectelor europene din judeţ, nu numai de verificarea legalităţii actelor emise de autorităţile publice locale, de colaborarea cu serviciile deconcentrate sau de problemele de fond funciar.

"Cred că este necesară modificarea Legii instituţiei prefectului, să se dea atribuţii reale sau, fără niciun fel de aluzii, cred că se pot transfera sarcinile consiliilor judeţene şi să vedem dacă este necesară această prelungire, braţul Guvernului în teritoriu. Instituţia prefectului trebuie să aibă forţă de reprezentare a politicii guvernamentale în teritoriu", a spus Stamatian.

În ultima perioadă, angajaţii Centrului de Diagnostic şi Tratament din Cluj-Napoca au declanşat mai multe proteste, încetând chiar activitatea, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile şi de lipsa materialelor sanitare.

CITEŞTE AICI TOATE ŞTIRILE DIN CLUJ

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii