Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Clujul interbelic, istoria interesantă şi puţin cunoscută a oraşului

1
22 Dec 2020 23:27:11
Autor: Remus Florescu
Clujul, un oraş cosmopolit în perioada interbelică. FOTO: Clujwebstory
Clujul, un oraş cosmopolit în perioada interbelică. FOTO: Clujwebstory

Profesorul Vladimir Alexandru Bogosavlievici lansează o nouă carte: „Oameni, locuri şi fapte în Clujul interbelic”. Autorul îşi introduce cititorii în istoria atât de interesantă şi de puţin cunoscută a Clujului interbelic.

Un nou volum al profesorului Vladimir Alexandru Bogosavlievici trebuie să iasă, zilele acestea, din tipar. O abordare într-un stil propriu a istoriei Clujului interbelic, într-un volum ce poate servi atât ca sursă de documentare sau manual şcolar, cât şi ca o sursă utilă celui aflat în explorarea propriului oraş sau unui vizitator. Fiind o adevărată enciclopedie vie a istoriei Clujului, cunoscutul profesor face o mulţime de corelaţii şi te poartă în timp şi printre oamenii ce şi-au pus amprenta pe oraş cu o naturaleţe proprie, inimitabilă.

Prin această carte, „Oameni, locuri şi fapte în Clujul interbelic”, apărută în seria de autor „Explorăm Clujul Istoric” la editura Arcadia Media din Cluj, „Vladimir Alexandru Bogosavlievici îşi introduce cititorii în istoria atât de interesantă şi de puţin cunoscută a Clujului interbelic, subliniind eforturile locuitorilor acestuia, mai vechi sau mai noi, de a transforma urbea de pe Someşul Mic într-un centru universitar, cultural, economic şi politic relevant în configuraţia internă a României Mari”, după cum spune şi directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, prof. dr. Tudor Sălăgean, în prefaţa volumului.
 
„Vladimir Alexandru Bogosavlievici a devenit, în cei şase ani care au trecut de la remarcabilul său debut editorial din anul 2014, unul dintre cei mai prolifici autori de cărţi referitoare la istoria, obiectivele turistice şi moştenirea culturală a Clujului,” mai spune acesta.
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Jocheved Schonfeld
23.12.2020, 07:10:32

sa speram ca prezentii cosmopoliti vor primi ce-au luat si cosmopolitii interbelici.

Modifică Setările