Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Clujul este Capitala Europeană a Tineretului 2015 cu acte în regulă

1
26 Apr 2014 12:52:57
Autor: Florina Pop
Piaţa Unirii din Cluj, unul dintre simbolurile oraşului FOTO: Adevărul
Piaţa Unirii din Cluj, unul dintre simbolurile oraşului FOTO: Adevărul

Primarul Clujului, Emil Boc, şi secretarul General al Forumului European de Tineret, Giuseppe Porcaro, au semnat vineri, 25 aprilie, Memorandumul de Înţelegere asupra titlului de Capitală Europeană a Tineretului, actul prin care Clujul devine oficial Capitala Europeană a Tineretului în 2015.

Semnarea Memorandumul de Înţelegere prin care Cluj-Napoca devine oficial Capitala Europeană a Tineretului în 2015 a avut loc în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Forumului European de Tineret, organismul suprem de reprezentare a tinerilor la nivel european.

"Prin tradiţie, multiculturalism, toleranţă şi civilizaţie, Cluj-Napoca este cu adevărat o Capitală Europeană, iar în 2015 va fi una dintre cele mai de succes Capitale de Tineret“, a afirmat primarul Emil Boc, în discursul susţinut în faţa Adunării Generale Extraordinare a Forumului.

Memorandumul a fost semnat pe o perioadă de 26 luni cu valabilitate din 1 mai 2014 şi până pe 30 iunie 2016. Acordul stabileşte formele operaţionale de cooperare între Forumul European de Tineret, organizaţia ce acordă titlul şi Municipiul Cluj-Napoca, deţinătorul titlului pentru întregul an 2015.

În acel act e specificat şi faptul că municipiul va găzdui, în perioada 19-23 noiembrie 2014, Adunarea generală a Forumului European de Tineret, eveniment ce va aduce la Cluj peste 250 de tineri din 49 de ţări europene, lideri ai consiliilor naţionale şi reţelelor europene de tineret.

La lucrările Adunării General Extraordinare ale Forumului European de Tineret de la Bruxelles au participat de asemenea preşedintele Federaţiei SHARE Cluj-Napoca Vlad Pop şi directorul executiv András Farkas.

Capitala Europeană a Tineretului este un titlul acordat unui oraş european pentru o perioadă de un an, durată în care localitatea are posibilitatea de a arăta viaţa sa culturală, socială, politică şi economică precum şi procesele sale de dezvoltare care implică tineretul în mod activ.

Mai puteţi citi:

VIDEO Ambasadorul Franţei despre atuurile Clujului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021

Ce oportunităţi de business aduce titlul de Capitală Europeană a Tineretului 2015 obţinut de Cluj-Napoca
 
Preşedintele Asociaţiei „Cluj Capitală Culturală Europeană 2021“ cere demisia ministrului Culturii
 
Scrisoare deschisă către Parlament şi Guvern. Clujenii îl acuză pe Daniel Barbu că periclitează imaginea ţării susţinând Timişoara în cursa pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021
 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Darius
26.04.2014, 16:06:07

Cum de nu au ales Craiova,Alexandria sau chiar Caracal doar sunt orase curate,ingrijite cu locuitori eruditi.

+1 (1 vot)