Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Coadă la CJAS Cluj. Zeci de clujeni au probleme cu cardurile de sănătate

0
6 May 2015 13:23:36
Autor: Florina Pop
Card de sănătate  FOTO: arhiva Adevărul
Card de sănătate  FOTO: arhiva Adevărul

La ghişeul deschis special rezolvării problemelor legate de cardul de sănătate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj s-a format, şi azi, 6 mai, o coadă formată din zeci de clujeni. Marţi, 5 mai, s-au eliberat circa 300 de bilete de ordine, anunţă purtătorul de cuvânt al instituţiei, Crina Grozav.

”A fost necesar să extindem programul de funcţionare al ghişeului deschis din 1 mai dedicat exclusiv soluţionării problemelor legate de cardul de sănătate”, a declarat, pentru ”Adevărul”, purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Cluj, Crina Grozav.

Potrivit acesteia, pentru rezolvarea problemelor clujenilor au fost alocate alte două camere pe lângă ghişeul iniţial. Programul după care acestea funcţionează este următorul: lunea, marţea şi joia de la ora 8.00 la ora 15.00, miercurea de la ora 8.00 la ora 18.30, iar vinerea, de la ora 8.00 la ora 12.00.

Conducerea CJAS Cluj a luat, săptămâna trecută, decizia de a deschide, pe 1 mai, un ghişeu dedicat rezolvării problemelor legate de cardul de sănătate. Ghişeul a fost gândit să-i ajute pe cei care sunt asiguraţi din judeţul Cluj şi solicită eliberarea unui card duplicat pe motiv că au pierdut/distrus/le-a fost furat cardul de sănătate sau au primit un card de sănătate defect sau inscripţionat cu date eronate.

Crina Grozav spune că în situaţiile descrise mai sus se emite o adeverinţă de înlocuire a cardului naţional pe care asiguraţii o vor prezenta furnizorilor de servicii medicale, până când vor intra în posesia cardului duplicat. Tot la acest ghişeu se pot adresa şi cei care refuză din motive religioase sau de conştiinţă primirea cardului şi cei cărora li s-au emis carduri, dar ele nu au putut fi distribuite prin serviciile poştale/medicii de familie şi se regăsesc la sediul CAS Cluj.

Din 1 mai orice serviciu medical din pachetul de bază va fi acordat pe baza cardului de sănătate, potrivit normelor metodologice de aplicare a contractului cadru, care au intrat în vigoare la 1 aprilie.

Mai puteţi citi:

Aparatele care citesc cardurile de sănătate sunt funcţionale de o lună la Spitalul Clinic Judeţean din Cluj


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii