Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Conferinţă inedită de lifestyle business, la Cluj. Trei cercetători şi oameni de ştiinţă sunt invitaţi ca speakeri

0
11 Sep 2019 11:35:23
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
Prima conferinţă de acest gen a avut loc la Iaşi, acum câteva luni
Prima conferinţă de acest gen a avut loc la Iaşi, acum câteva luni

Oameni de ştiinţă, alături de nutriţionişti, sportivi de performanţă, health şi business coach-i vin cu soluţii practice pentru stilul de viaţă cel mai popular în rândul milenialilor.

„Gândeşte global! Munceşte cu pasiune! Bucură-te de viaţă”. Sub acest slogan şi cu această tematică va avea loc, la Cluj-Napoca, pe 2 noiembrie, la The Office, Conferinţa de Lifestyle Business, cea de-a doua conferinţă din acest an organizată de comunitatea Mamprenoarelor (mame antreprenor din România) şi FăBine.ro, platformă care promovează proiectele ONG-urilor din România. 
 
Dacă prima conferinţă, care a avut loc în această primăvară la Iaşi, a avut ca tematică „Provocările generaţiei Alfa”, acum e rândul milenialilor, prima generaţie de părinţi care pune viaţa personală mai presus de carieră, să fie în centrul atenţiei. Tematica generală a noului eveniment marca #Mamprenoare este tocmai modelul preferat de carieră al părinţilor Millennials, şi anume ”lifestyle business”, un stil de viaţă şi de carieră preferat de milioane de oameni din întreaga lume. Doar în SUA are, în acest moment, peste 55,5 milioane de ”adepţi”.
 
Lifestyle business – echilibrul dintre viaţa personală şi viaţa profesională, modelul preferat al milenialilor 
”Este un trend care câştigă teren în toate ţările: oamenii preferă să lucreze tot mai mult de acasă şi să aibă un program cât mai flexibil. În România, acest trend a fost pornit de către mamele aflate în concediu de maternitate, care au decis să îşi deschidă mici afaceri, pornite din hobby-uri de cele mai multe ori, pentru a înlocui venitul din salariu. Succesul lor a inspirat tot mai mulţi români, care îşi dezvoltă astăzi diverse afaceri apărute din pasiune, sau îşi practică meseriile din postura de freelancer sau antreprenor”, spune Alina Bota, fondatorul comunităţii Mamprenoare.
 
Modelul „lifestyle business” presupune cunoaşterea, dezvoltarea prin educaţie şi monetizarea abilităţilor proprii cu scopul de a obţine independenţa financiară care să îţi permită să ai stilul de viaţă dorit. Pasiunea cu care munceşti, libertatea de mişcare şi timpul liber pentru a te bucura de viaţa personală sunt dezideratele acestui model de carieră şi de viaţă. De asemenea, internetul şi dezvoltarea unor surse de venit pasiv joacă un rol extrem de important în dezvoltarea acestui model de business. 
 
„Avem în comunităţile Mamprenoare şi FăBine.ro mii de părinţi cu studii superioare, cu specializări de nişă şi carieră de succes în diverse domenii, care au ales să devină antreprenori sau freelanceri pentru a avea libertatea de a se ocupa de familiile lor, de pasiunile lor sau de proiecte comunitare. Pentru ei şi pentru toţi cei care îşi doresc să obţină echilibru între viaţa personală şi cea de familie am organizat această conferinţă, pe format de paneluri de discuţii pe trei mari tematici importante: 1. gândeşte global, 2. munceşte cu pasiune, 3. bucură-te de viaţă”, detaliază Alina.
 

Trei cercetători din diaspora vor fi speakeri

 
În premieră,cercetători şi oameni de ştiinţă invitaţi ca speakeri, într-un panel despre ştiinţă şi educaţie, la o conferinţă de lifestyle. Speakerii invitaţi sunt antreprenori români care şi-au transformat pasiunile în afaceri şi îşi trăiesc visul alături de familiile lor, oameni care construiesc comunităţi-suport, un sportiv de performanţă şi un health coach care vin cu soluţii simple pentru a avea o viaţa lungă şi sănătoasă. O noutate pe care o aduce această conferinţă este panelul de discuţii despre ştiinţă şi educaţie la care participă trei cercetători români din diaspora care luptă pentru popularizarea ştiinţei.
 
„Ne dorim ca oamenii de ştiinţă să devină parte a comunităţilor noastre, pentru a stârni pasiunea pentru ştiinţă şi gândirea critică, dar şi pentru a ne oferi o viziune globală asupra implicaţiilor pe care le are stilul nostru de viaţă asupra planetei şi despre cum putem noi să ne implicăm pentru a le lăsa copiilor noştri o planetă locuibilă”, explică organizatorul conferinţei, Alina Bota.
Participanţii la conferinţă vor avea ocazia să stea de vorbă despre subiecte de interes şi impact global, cu:
    • Cristian Presură, Phd, fizician român, autor al cărţii „Fizica Povestită”– despre meseriile viitorului şi cercetările la care lucrează în acest moment în domeniul medical
    • Vladimir Martinuşi, PhD, pasionat de matematică şi specialist în domeniul astrodinamicii– despre gunoiul spaţial pe care l-a generat omenirea de la lansarea primului satelit
    • Alina Grigorescu, PhD, specialist în domeniul calităţii apei– despre impactul nostru, al fiecăruia, în sănătatea planetei
 
Pentru ceilalţi care doresc să participe, BILETE sunt disponibile AICI. Cu precizarea că, până pe 30 septembrie 2019, pot beneficia de reduceri semnificative, de tip early bird. De asemenea, se oferă discount suplimentar pentru grupuri mai mari de trei persoane.
Conferinţa de Lifestyle Business este posibilă datorită implicării mamelor antreprenor din Comunitatea Mamprenoare, a primului sponsor care a crezut în idee, BCR şi a partenerului media principal, Forbes România.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii