Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Coşmarul unei mame internate în stare gravă cu COVID, relatat de un medic ATI: „M-a rugat dacă poate merge măcar puţin acasă, să-şi strângă copilul în braţe”

33
18 Oct 2021 08:30:01
Autor: Ştefan Lică
Aşa arată secţiile ATI unde sunt internaţi pacienţii aflaţi în stare gravă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Aşa arată secţiile ATI unde sunt internaţi pacienţii aflaţi în stare gravă. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Spitalele din România au devenit locul unde se consumă zilnic numeroase tragedii, iar sute de oameni mor ucişi de COVID-19. Alţii, care supravieţuiesc, înfruntă la rândul lor un adevărat coşmar pe care nu-l vor uita niciodată.

Medicul Amin Zahra a relatat cazul trist al unei paciente infectate cu noul coronavirus, după ce nu s-a vaccinat. Tânăra aflată într-o stare gravă la terapie intensivă l-a implorat să o lase să dea o fugă până acasă, doar să-şi mai vadă copilul şi să-l mai strângă în braţe. Mulţi dintre cei ajunşi în stare gravă, dar şi aparţinătorii lor ar face orice pentru a-i salva, însă uneori nu se mai poate face nimic. Şi totuşi, spune medicul, soluţia e simplă şi nu costă nimic, doar că mulţi refuză să o vadă: vaccinarea.

„Ieri o doamnă tânără, cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puţin, ca să îşi strângă copilul în braţe. Ar trebui să ştiţi şi asta când veţi ajunge în terapie intensivă, n-o să vă ţină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!
 
Cred că cu toţii aţi auzit măcar odată vorba aia: „Se putea şi mai rău!” Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record! Mor sute de pacienţi în fiecare zi, au murit mii şi din păcate, pacienţii aflaţi în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri.
 
Cu siguranţă în acest timp aţi auzit şi de vorba: „Aşa şi, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!” Ei bine, toţi cei care gândiţi aşa sunteţi nişte egoişti şi daţi dovadă de multă ignoranţă! Singurul lucru pe care-l faceţi, este să căutaţi vinovaţi pentru rahatul în care ne aflăm!
 
Daţi vina pe politicieni că nu-şi fac treaba, dar vreţi să ştiţi ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe româneşte li se rupe! Şi puteţi să fiţi siguri că pentru ei se vor găsi paturi şi tratamente şi cel mai probabil, nu în România!
 
Şi atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazaţi de aveţi încredere asta că veţi trece uşor prin boală şi nu o să ajungeţi în spital aşteptând un loc? La UPU, nu o să-i găsiţi acolo pe cei a căror sfaturi le ascultaţi! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiţi sau muriţi. Aceiaşi vorbă o au şi ei…Ca cea a politicienilor, cea pe româneşte…Mai sus menţionată! Şi-au dorit să iasă in evidentă şi au reuşit, dovada, sutele de pacienţi din unităţile de primiţi urgenţe!
 
Sunt întrebat adeseori de aparţinătorii dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuşi să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală! După, de multe ori nu se mai poate face nimic! Soluţia există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”, a scris medicul pe Facebook.
 

Vă mai recomandăm şi:

Previziunile unui cunoscut medic despre valul 4. Când se va potoli şi de ce avem atât de multe cazuri grave
 
Experţii explică de ce avem atâţia morţi de COVID-19. Cum au ajuns medicii să aleagă pe cine să salveze

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

= aceeaşi mizerie
18.10.2021, 08:38:16

OK, povestea din articol poate fi adevărată, deşi amănunte ca "tînără aflată în stare gravă la terapie intensivă" ar fi vrut să dea "o fugă pînă acasă" cam ridică suspiciuni despre veridicitatea integrală a lucrurilor , dar întrebarea care trebuie pusă este : de ce se repetă aproape zilnic astfel de poveşti de viaţă lacrimogene?.... Nu cred că motivul e că aceste ar fi articole plătite, sau măcar răsplătite... Sau, nu?...

-19 (27 voturi)
d4v1de 1sa
18.10.2021, 08:45:26

Pentru CA COmitetul de comunicare "strategica" a dat ordin ca oamenii sa fie "convinsi" sa se "vaccineze" prin teroare si frica, prin articole zilnice isterizante si panicarde. Astia-s "espertii si asta este "stiinta" pe care se bazeaza ei. Si pe care o invoca perfid.

-32 (44 voturi)
Utilizator Adevărul
18.10.2021, 08:54:17

Comentariu considerat abuziv.

Constantine Constantine
18.10.2021, 09:01:13

Pentru ca au mai ramas inca cel putin 100 milioane de doze achizitionate nejustificat.La scara mondiala mor de covid 0,04%,adica cca 5 milioane de oameni de la inceputul pandemiei.In fiecare an mor cca 60 milioane de oameni din care 97% au diferite boli.Numai cancerul si bolile cardiovasculare omoara 21 de milioane de oameni.Despre ce vorbim? Despre o pandemie (care este reala) in jurul careia s-au cladit interese financiare si in care se anticipeaza inca vre-o 5-6 valuri fara a se cunoaste virulenta mutatiilor din care multe nu vor raspunde la vaccin.Eu nu zic sa nu va vaccinati, fiecare e liber sa o faca doar ca personal nu am incredere intr-un vaccin experimental.

-29 (41 voturi)
mamaika
18.10.2021, 09:25:31

Tu esti, sosoaca?

0 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările