Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Coşmarul româncei care a fost sechestrată 10 ani în Italia. „Mă lovea cu ciocanul în cap şi îl obliga şi pe copil să dea. Apoi mă cosea cu un fir de pescuit“

11
5 Dec 2018 13:40:12
Autor: Ştefan Lică
Dezvăluirile Mihaelei i-au şocat până şi pe jurnaliştii italieni FOTO rotarianul.com
Dezvăluirile Mihaelei i-au şocat până şi pe jurnaliştii italieni FOTO rotarianul.com

Mihaela Maricela Condrea a povestit pentru prima dată coşmarul pe care l-a trăit timp de 10 ani în Italia, perioadă în care a fost sechestrată şi ţinută în condiţii inumane de un italian. Românca a povestit totul cu lux de amănunte pentru televiziunea italiană Canale 5, în cadrul unei emisiuni care a fost difuzată marţi, 4 decembrie.

Potrivit rotalianul.com calvarul româncei a început în 2007, când a ajuns în Lamezia să lucreze la o familie de italieni ca îngrijitoare. După moartea femeii de care avea grijă românca, văduvul Aloisio Francesco Rosario Giordano, un bărbat în vârstă de 50 de ani, a sechestrat-o şi a obligat-o să trăiască în condiţii inumane, mult timp într-o magazie închisă sub pământ. 
 
Jurnaliştii italieni care au intervievat-o în cadrul emisiunii Pomeriggio Cinque, difuzată de postul de televiziune Canale 5, au fost şocaţi de întreaga poveste.
 
Mihaela Maricela Condrea a relatat cum italianul care a sechestrat-o o viola, îi spărgea capul, iar apoi îi cosea rănile cu un fir de pescuit, o ţinea legată cu un lanţ şi o obliga să mănânce excrementele eliminate de el şi mâncare stricată. În tot acest timp, ea a avut şi doi copii, chiar cu Rosario Giordano, în urma violurilor repetate.
Şi pentru a fi sigur că femeia nu va vorbi cu nimeni, italianul a ameninţat-o cu moartea şi a legat-o cu lanţuri.
 

Tentativă de evadare zadarnică

 
Chiar şi aşa, ea a avut o tentativă de evadare ca în filme, însă a fost prinsă şi pedepsită cu cruzime de călăul ei, care a obligat-o ulterior să trăiască într-o magazie sub pământ.
 
„Da, mi-am confecţionat o coardă din cearşafuri sperând să pot coborî cu ea, eram închisă sus, la etajul patru, dar m-a prins exact când mă urcam pe fereastră. M-a tras de păr şi m-a izbit cu capul de pereţi, apoi mi-a astupat gura cu nişte cârpe şi cu bandă scotch ca să nu pot ţipa. M-a trântit la pământ şi a început să mă lovească sălbatic cu pumnii şi picioarele, cu bucăţi de lemn, cu tot ce avea la îndemână. Îngrozită, m-am închis în mine însămi şi de frică nu am mai încercat niciodată să fug, pentru că am trecut prin momente îngrozitoare”, a dezvăluit Marcela.
 
Bătăile se ţineau lanţ, la fel ca şi violurile, iar monstrul obişnuia să o lovească în cap cu diverse obiecte. Aşa i-a spart într-o zi capul cu ciocanul, apoi a cusut-o pe viu cu un fir de pescuit. Cinic, italianul l-a obligat şi pe băieţelul Mihaelei să o lovească şi să îi vorbească urât, iar momentele în care aceasta era bătută până când cădea inconştientă nu erau deloc rare.
 
Aşa arată magazia în care a fost ţinută ani de zile românca. FOTO: rotalianul.com
 
„Prima dată m-a cusut când am încercat să fug şi aproape m-a omorât în bătaie, a doua oară mi-a spart capul cu un ciocan. A treia oară când s-a întâmplat m-a lovit cu o bucată de lemn, am trei cicatrici în cap în urma acestor lovituri. Când m-a lovit cu ciocanul eram în maşină, el a luat ciocanul şi a început să mă lovească ba chiar îl învăţa şi pe copil să o facă, mă loveau amândoi în acelaşi timp. După ce am stat o noapte întreagă cu capul spart, cu rana sângerândă, a doua zi m-a cusut cu un ac şi fir de pescuit. În timp ce mă cosea mi-a spart un alt vas de sânge care mi-a provocat altă hemoragie”, a spus Mihaela.
 

Fetiţa nou-născută nu a văzut lumina zilei până când au fost eliberate

 
Nici cei doi micuţi care erau şi ai săi nu au avut parte de un tratament mai indulgent. Băieţelul Mihaelei încasa bătăi crunte atunci când ieşea din cuvântul italianului, iar fetiţa care s-a născut ulterior nu a văzut lumina zilei, fiind ţinută închisă în magazie, împreună cu Mihaela.
 
„Nu mergea şi nu vorbea fetiţa, pentru că practic stăteam toată ziua închise în baraca pe care aţi văzut-o. Stăteam acolo, îi dădeam să mănânce, o îngrijeam şi mă rugam, mă rugam foarte mult. Ea mişca greu picioarele, nu mergea, pentru că stătea numai închisă. Făceam ceea ce puteam, eram şi fără lumină, profitam de dâra de lumină care ajungea de afară dar apoi, când se lăsa noaptea, stăteam cu ea în braţe şi îl aşteptam pe el”, le-a mai povestit românca italienilor, potrivit rotalianul.ro.
 

La mila italienilor

 
Când în sfârşit a fost găsită şi eliberată de carbineri, italianul a încercat să-i mintă pe anchetatori, spunând că românca a fost cea care l-a rugat să o adăpostească în beci. Însă coşmarul Mihaelei nu a luat sfârşit în totalitate nici măcar acum. După ce bărbatul care a maltratat-o timp de 10 ani a ajuns după gratii, rudele acestuia au început să facă presiuni asupra ei, pentru a da declaraţii în favoarea acestuia.
 
În plus, Mihaela spune că nu poate pleca din Italia până la finalizarea procesului. La finalul interviului, jurnalista italiană Barbara d’Urso a făcut apel la telespectatorii postului Canale 5 să o ajute pe tânăra româncă şi să-i ofere găzduire şi un loc de muncă decent pe durata în care este obligată să mai rămână în ţară.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

cuore hombra
5.12.2018, 13:49:16

trist si tragic.. dar exista cazuri si mai si Eu sunt plecat de peste 20 de ani dein tara, si pot spune ca imi merge foarte bine Insa, nu as mai alege optiunea asta; am plecat cu familia, acum am ramas singur Cea mai buna optiune, parerea mea, esta ACASA!

+4 (4 voturi)
Namalas Salaman
5.12.2018, 14:52:19

Cuore, poate că și acasă dacă rămâneai, se destrăma familia. Nu gândi așa. Eu sunt căsătorit de 26 de ani cu aceeași femeie, pe care o iubesc de când eram niște copii. Aș fi în stare să trăiesc cu ea oriunde în lumea asta, din Antarctica până în Siberia. Dacă e ea, mi-e bine oriunde.

+5 (5 voturi)
LesMiserables
5.12.2018, 14:03:31

Lamezia e chiar mai nasoala decat Sicilia, desi face parte din cizma italica. Tre sa fii tare naiv sa te duci in sudul Italiei. Aia sunt un fel de semi-salbatici acolo, calabrezii de fapt au si dat lumii N'dragheta, o mafie mult mai dura si puternica decat Cosa Nostra sau Gamorra. Oricat de frumoasa e Italia, eu cred ca e de ocolit.

+2 (6 voturi)
cloudvick
5.12.2018, 15:48:33

@Voluntas, am fost in 2010 in Palermo cu sotia, pentru 8 zile in vacanta....pot sa confirm la cele spuse de tine, efectiv erau salbatici. dupa nevasta-mea intorceau capul toti pe strada, chiar daca era cu mine, sa traversezi strada acolo e un fel de sport extrem, iar locuitorii inchisi la minte si rasisti. Am mancat in cateva locuri si numai priviri dubioase. O experienta pe care nu vreau sa o mai repet, nu ne-am mai intors in Italia de atunci, am descoperit alte destinatii de concediu :)

+2 (4 voturi)
Markus Roman
5.12.2018, 15:06:07

Cocoana, spui gogosi! Sa nu-mi zici mie ca timp de 10 ani n-a trecut niciodata prin fatza casei aluia niciun carabinier si ca nu aveai o tigaie sau un scaun cu care sa arunci in fereastra si s-o faci praf cand trecea politzaiul pe acolo si sa strigi: ,,aiuto". Sau ca nu aveai un ciob de sticla pe care sa i-l infigi in carotida porcului, cand te viola. Asa fac toate cand se duc in Italia: automat se imbarliga cu fiul sau ginerele mosului ori babei de care au grija [daca nu chiar cu mosul respectiv] , apoi cand se pune ala cu bataia pe ele, nu le mai place.

0 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările