Cum se prepară cel mai bun piure de vinete. Cea mai simplă reţetă care poate fi pregătită oricând şi de un bucătar amator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vinetele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina B1, B6, vitamina K sau mangan şi potasiu. De asemenea, conţin fitonutrienţii, cum ar fi nasunin, un puternic antioxidant, care protejează membranele celulelor creierului de problemele care pot fi cauzate de radicalii liberi.

Vinetele se găsesc practic oriunde în această perioadă, în pieţe sau în supermarketuri, la preţuri pentru orice buzunar. Ingredientele necesare pentru un piure de vinete sunt şi ele uşor de procurat şi nu sunt deloc scumpe.

Ingrediente necesare

Pentru început sunt necesare trei sau patru vinete mari, aproximativ 50 de grame de unt, 100 de grame de brânză tare şi o singură lingură de făină. Plus, un pahar de lapte fierbinte şi condimente după gust, sare, piper sau vegeta.

piure de vinete wikipedia.org

Cum se prepară

Mai întâi se coc vinetele şi se toacă exact aşa cum se procedează când se prepară sub formă de salată. Apoi se topeşte untul într-o tigaie şi se adaugă o linguriţă de făină. Se recomandă ca untul topit şi făina să se amestece bine până când rezultă un fel de cremă omogenă, care se lasă la foc circa un minut-un minut şi jumătate, amestecând continuu. Următorul pas este adăugarea laptelui. Se toarnă un pahar de laptele încetişor, se amestecă din nou cu grijă şi se lasă să fiarbă cam două minute. În acest moment se adaugă vinetele coapte şi tocate mărunt, iar întrega compoziţie se amenstecă şi se mai lasă la foc mic circa cinci minute, după care se condimentează după gust. 

În ultima etapă se mai adaugp brânza dată printr-o răzătoare şi se mai lasă două sau trei minute la foc, după care piureul de vinete se poate servi rece sau cald. Nu în ultimul rând, în funcţie de preferinţele fiecăruia, pot fi adăugate câteva frunze mărunţite de pătrunjel sau orice altă plantă aromată.

Ca orice alt piure, acesta se poate servi alături de o friptură bună sau de alte preparate din carne, dar şi fără nimic altceva.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite