Cum să-ţi protejezi maşina. Sfaturi şi trucuri utile pentru o viaţă mai lungă a automobilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Excursie cu maşina   FOTO: publicdomain.pictures.net
Excursie cu maşina   FOTO: publicdomain.pictures.net

Privită ca o investiţie pe termen lung, maşina trebuie să îşi păstreze fiabilitatea cât mai mult timp. De aceea, mecanicii auto sfătuiesc şoferii să nu uite de revizii, nu doar de cea anuală, ci şi de cele sezoniere.

Capacitatea ce trebuie să o îndeplinească un autoturism este fiabilitatea, adică funcţionarea fără defecţiuni într-un interval de timp, în anumite condiţii. Pentru a mări fiabilitatea, se recomandă efectuarea aşa-ziselor revizii, cuvânt din ce în ce mai uitat de către toţi deţinătorii de autovehicule, se arată în ghidul Bine de ştiut (ghid complet) al blogului autoeconom.ro.

Potrivit mecanicilor consultaţi de platforma online citată, pentru prevenirea defectării accidentale ar fi bine ca proprietarii de maşini să ţină cont de câteva lucruri, oricât de mult s-ar repeta cuvântul revizie: controlul şi îngrijirea zilnică, spălarea, revizia tehnică de gradul I, revizia tehnică de gradul II, revizia tehnică sezonieră, reparaţiile curente, reparaţia capitală.

Aceste şapte lucruri sunt importante, o dovadă este şi faptul că fiecare producător de autovehicule ce se respectă şi-a implementat la bordul maşinilor un sistem de semnalizare a perioadelor în care se trebuie executate reviziile. Un caz des întâlnit e aprinderea la bord a lămpii cu inscripţia service.

Cu alte cuvinte, aşa cum se arată şi pe blogul platformei Autoeconom, mecanicii îi sfătuiesc pe şoferi să ţină cont de următoarele:

• verificarea periodică a stării tehnice

• efectuarea la timp a tuturor lucrărilor pentru menţinerea stării tehnice de funcţionare: reglaje, înlocuirea periodică a lubrifianţilor şi lichidelor, înlocuirea preventivă a pieselor uzate ce nu mai prezintă siguranţă în funcţionare

• aducerea la nivelul optim a stării tehnice de funcţionare atunci când aceasta nu mai corespunde – dacă apar defecţiuni cauzate de defectarea/degradarea unei piese (componente) din diferite cauze - calitatea produsului, montarea greşită, nerespectarea indicaţiilor de montaj (care de obicei însoţesc produsul la cumpărare)

• exploatarea în condiţii necorespuzătoare a autovehiculului (praf, noroi, apă, acţiunea altor factori corozivi sau dăunători)

• accidente rutiere - ar fi bine să se studieze şi eventualele alte efecte ale cauzei defecţiunii apărute ca să nu se pună în pericol de defectare şi alte componente

• trecerea la folosirea lichidului de spălare parbrize pentru vară şi verificarea stării ştergătoarelor de parbriz, care s-ar putea să fi suferit degradări pe perioada de iarnă

• ungerea şi întreţinerea balamalelor şi a sistemelor de închidere

• verificarea atentă a stării direcţiei şi a suspensiei - această revizie nu este una laborioasă precum revizia sezonieră de toamnă, dar e foarte importantă pentru menţinerea autovehiculului în stare perfectă de funcţionare, şi mai ales, creşterea fiabilităţii acestuia.

Mai puteţi citi:

Cum se păstrează maşina „sănătoasă“ la temperaturi extreme. Cele mai bune 11 ponturi pentru ger ale mecanicilor auto

Mit sau realitate: trebuie să încălzeşti motorul maşinii iarna înainte să pleci la drum?

Ce să faci înainte să-ţi duci maşina la service şi cum să scapi de cheltuielile neprevăzute. Mici detalii pe care nu toţi le ştiu

Afacere cu Bosch. Cum au reuşit şase tineri români să încheie un parteneriat cu colosul german

Site-ul care te ajută să-ţi repari ieftin maşina. Făcut după model danez 

Cum devine o afacere din România model în Danemarca   

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite