Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cum vor arăta maşinile viitorului, subiectul unei cărţi lansate la Cluj în cadrul unui faimos congres internaţional

0
16 Oct 2018 14:06:25
Autor: Florina Pop
Maşină  FOTO: pexels.com
Maşină  FOTO: pexels.com

Cornel Stan, profesor de Ştiinţe Tehnice la o universitate din Germania şi blogger Adevărul, îşi lansează miercuri, 17 octombrie, de la ora 12.45, în Aula Centenar a Facultăţii de Autovehicule Rutieră, Mecatronică şi Mecanică din cadrul UTCN, noua sa carte: „Automobilele viitorului pe înţelesul tuturor“.

Unul dintre subiectele care vor fi dezbătute, de miercuri, 17 octombrie, în cadrul Congresului Internaţional de Automobile, Mobilitate, Modeling şi Soluţii Alternative 2018 (AMMA 2018) va fi despre maşina viitorului, cum va arăta şi ce dotări va avea.

Cornel Stan, profesor de Ştiinţe Tehnice la Universitatea din Zwickau, Germania, şi blogger Adevărul, va lansa o carte pe această temă. Ea se intitulează „Automobilele viitorului pe înţelesul tuturor“ şi poate fi cumpărată şi online cu 60 de lei de AICI. 

Noul său tom este alcătuit din texte publicat de profesor în calitate de blogger al cotidianului „Adevărul“. Cartea va fi lansată miercuri, de la ora 12.45 în Aula Centenar a Facultăţii de Autovehicule Rutiere, Mecatronică şi Mecanică din cadrul UTCN, facultate situată pe Bulevardul Muncii.

Scurt CV

Potrivit prezentării făcute la secţiunea bloguri a ziarului „Adevărului“, Cornel Stan predă Termodinamică, Sisteme de propulsie şi Concepte de Automobile din 1992 la Universitatea din Zwickau, Germania. Un an mai târziu era distins cu titlul de profesor onorific sau invitat la universităţi precum din Berkeley, Paris, Pisa, Perugia şi Braşov. Are numeroase cărţi publicate, autor şi coautor la zeci de lucrări ştiinţifice. Stan deţine şi 40 de brevete de invenţie internaţionale. 

A mai publicat romanele „Creatori de Automobile“ şi „Dracfried“.

Despre AMMA 2018

În perioada 17-19 octombrie, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, prin Departamentul de Autovehicule Rutiere si Transporturi din cadrul Facultăţii de Autovehicule Rutiere, Mecatronică şi Mecanică, este gazda uneia dintre cele mai prestigioase manifestări ştiinţifice internaţionale ale anului la Cluj: Congresului Internaţional de Automobile, Mobilitate, Modeling şi Soluţii Alternative 2018 (AMMA 2018).

Manifestarea e organizată de SIAR (Societatea Inginerilor de Automobile din România) şi SAE (Society of Automotive Engineers), sub patronajul FISITA (Federaţia Internaţională a Societăţilor de Inginerie pentru Automobile).

Potrivit reprezentanţilor UTCN, în cadrul manifestărilor AMMA se vor aborda teme precum: vehicule electrice şi hibride, grupuri de propulsie; sisteme cibernetice în autovehicule; inginerie avansată, software si simulare; tehnologii de fabricaţie şi materiale, vehicule nepoluante. 

„Congresul va reuni un număr mare de specialişti din ţară şi din străinătate, care vor prezenta rezultatele cercetărilor lor prin prisma transferului tehnologic şi al unui schimb valoros de cunoştinţe din domeniu. În cadrul AMMA 2018 va fi organizată şi o secţiune «Expoziţii», cu realizări tehnice şi aparate de testare şi cercetare aparţinând unor firme naţionale şi internaţionale, cu liber acces pentru  publicul interesat“, mai precizează cei de la UTCN.

AMMA va găzdui şi etapa finală a Concursului Naţional Studenţesc de Inginerie a Autovehiculelor “Profesor universitar inginer Constantin GHIULAI”, secţiunea “Dinamica autovehiculelor”, ediţia a V-a, şi concursul “Automotive Computer Aided Design - CAD”, ediţia a II-a. 

Programul AMMA 2018 pe zile, ore şi spaţii poate fi consultat AICI.

 

Mai puteţi citi:

Specialist român de anvergură mondială, despre maşina viitorului: „S-a permis pentru prima dată în istorie testarea automobilelor autonome fără pasageri“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările