Curtea de Apel Cluj, decizie surprinzătoare în cazul prelungirii stării de alertă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Curtea de Apel Cluj, FOTO Muzica Instanţelor
Curtea de Apel Cluj, FOTO Muzica Instanţelor

Un avocat clujean a atacat în instanţă prelungirea stării de alertă în România. Cazul a fost judecat de Curtea de Apel Cluj, care s-a pronunţat zilele acestea.

Prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021 nu este justificată, consideră Curtea de Apel Cluj. Avocatul clujean Adrian Rusu Samuilă este cel care a reuşit să obţină în instanţă anularea prelungirii stării de alertă, după ce a câştigat procesul cu Guvernul României, informează muzicainstantelor.ro.

„Admite în parte cererea formulată de reclamantul R.A.S. în contradictoriu cu pârâtul G. R. şi pe cale de consecinţă, anulează Hotărârea de Guvern nr. 432/08.04.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13.04.2021”, se precizează în minuta Curţii de Apel Cluj.

În schimb, Guvernul României nu poate fi obligat să adopte pe viitor alte Hotărâri de Guvern privind instituirea şi prelungirea stării de alertă.

„Respinge ca neîntemeiat capătul de cerere având ca obiect obligarea pârâtului de a nu mai adopta Hotărâri de Guvern cu acelaşi conţinut. Respinge ca neîntemeiată cererea de intervenţie voluntară în interesul pârâtului formulată de intervenientul accesoriu M.A.I. Respinge ca devenită inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor Legii nr. 55/2020”, se mai notează în aceeaşi minută.

Decizia vine la scurt timp după ce tot Curtea de Apel Cluj a anulat în parte Hotărârea de Guvern nr. 580/2021, care condiţionează participarea la evenimente publice de dovada vaccinării sau a unui test negativ. Ambele decizii vor fi însă atacate de avocaţii care reprezintă în acest proces Guvernul României. De altfel, imediat după prima pronunţare, prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a afirmat că hotărârea Curţii de Apel nu produce niciun efect, iar decizia a fost atacată la Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie. „Am încredere că în final vom câştiga. Până acum toate cele 6 Hotărâri de Guvern legate privind măsurile pentru a controla răspândirea COVID-19 au fost atacate şi nu am pierdut niciun proces”.  

Vă mai recomandăm şi:

Metoda prin care o bandă de hackeri români a dat un tun de 2 milioane de euro unei bănci franceze

Strategia sofisticată la care au recurs infractorii români din SUA pentru a fura sume uriaşe de la câteva sute de  biserici

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite