Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Cutremur în sistemul medical: sute de angajaţi din toată ţara au plecat. „Vina e a cetăţeanului, că s-a îmbolnăvit”

19
6 Oct 2020 12:37:20
Autor: Remus Florescu
Contractele a sute de angajaţi pe perioada determinată din sistemul medical au expirat.
Contractele a sute de angajaţi pe perioada determinată din sistemul medical au expirat.

Ambulanţa Cluj a rămas de astăzi fără 33 de angajaţi, în ciuda faptului că presiunea pe sistemul medical este mai mare ca oricând. Directorul instituţiei, Horea Simu spune că este vorba despre persoanele angajate în timpul stării de urgenţă şi că vorbim despre sute de persoane în această  situaţie în toată ţara.

Un angajat al Ambulanţei Cluj a precizat că, de astăzi, instituţia rămâne fără 3 echipaje de urgenţă, adică 33 de angajaţi. Asta va însemna o creştere şi mai mare a timpilor de aşteptare a urgenţelor până la venirea ambulanţelor, spune Rareş.

„Astăzi 33 de colegi nu s-au mai prezentat la muncă! De ce? Le-au ,,dispărut" posturile (din cele 1.000 de posturi anunţate cu ,,surle şi trâmbiţe" de Statul Român.)
Ei sunt colegii care s-au angajat pe Starea de Urgenţă...asistenţi, ambulanţieri, operatori radio. Ce înseamnă acest lucru?
-3 echipaje de urgenţă minus pe oraşul Cluj-Napoca. 1 echipaj putea să răspundă la 10 solicitări/12h=30 solicitări/12h=60 solicitări/24h=600 solicitări/10 zile=CREŞTEREA TIMPILOR DE AŞTEPTARE A URGENŢELOR PÂNĂ LA SOSIREA ECHIPAJULUI DE AMBULANŢĂ.
-numărul de recoltări pentru depistarea COVID-19 va scădea deoarece un singur echipaj putea face/12h între 20-30 de recoltări.
Ce să mai zic...nici un canal de ştiri nu a anunţat acest lucru.
Ne străduim să le acoperim lipsa, dar este imposibil.
Cine este de vină? NIMENI!...sau poate cetăţeanul, că a avut curajul să se îmbolnăvească.
TRIST!!!”, a postat pe Facebook angajatul Ambulanţei. 
 


„Daţi-mi o sută de angajaţi şi tot va fi greu”
 

Contactat de „Adevărul”, Horia Simu, managerul Ambulanţei Cluj, a confirmat informaţia: „Da, este o problemă la nivel naţional.  Sunt persoanele angajate în aprilie, în perioada stării de urgenţă. Cred că se vor reface angajările, având în vedere că suntem în stare de alertă. Am semnale în acest sens”. 
Simu spune că cei 33 de angajaţi au „prins bine, dar tot greu a fost şi cu ei. Greu este oricum. Daţi-mi încă o sută de oameni şi tot greu va fi. Nu există echipaje Covd şi non-Covid. După fiecare intervenţie, ambulanţele trebuie dezinfectate. După o urgenţă Covid se merge la un accident sau la altă intervenţie”. 
 
Vă mai recomandăm şi

Protest la Ambulanţa Cluj: nu toţi angajaţii primesc sporul de 2.500 de lei pentru COVID-19
 
VIDEO O singură ambulanţă a SMURD Cluj nu a depăşit norma de casare. „Nu am putut prelua un pacient deoarece nu se mai închidea uşa”
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

19 Comentarii

Andreas TSA
6.10.2020, 13:36:59

Adevarata Romanie. ..noi sa fim stapani! Romania ❤️

0 (4 voturi)
imsi imsi
6.10.2020, 14:11:34

Pai era u articol aici cu salariile mari la bugetari si ca s prea multi iar solutia proopusa de aprigii sustinatori ai privatilor era sa i trimita in construnctii. Ei uite ca li s a implinit dorinta.

-6 (8 voturi)
MV R.
6.10.2020, 14:32:01

imsi la pătrat,una-i una,alta-i alta! Da,cei din sistemul sanitar merită salarii cât de mari. În schimb putorile care freacă 3 hârtii între 5 birouri,făcându-și între timp cumpărăturile și rupând ușile la orele 16:00 trecute fix,trebuiesc și împuținate,și la salariu rase,cu mai puține baneficii și prime și ce mama dracului li se mai dă. Și tot da,cei din privat muncesc,nu glumă.Că de n-ar fi ei,n-ar fi nici lefurile mari ale putorimii,nici pensiile speciale,mari,mărunte și insignifiante.

+5 (7 voturi)
imsi imsi
6.10.2020, 14:42:21

MV R. Ma tu cind te duci la primarie nu stai la coada ? Nu ti se pare ca s ghisee putine ? Ti se pare ca functionarul care ti ia crerea si ti spune ce sa faci sta degeaba si ca nu trebuie ala platit ca lumea. Nu va dati seama tembelilor ca va invrajbesc unii contra altora si ca rid de voi astia care nu spun ca la privat is salarii de mizerie dar spun ca la stat sunt salarii mari. Ce i asa mult un net de 2500 lei la o functionara care arre studii medii si o calificare ? Ti se pare mult ? Nu va e rusine. Ce faceti voi la privat de cereti sa le micsoreze salariile la stat ? credeti ca va cresc voua salariile ? Nu se urmereste cresterea profiturilor ma tembelilor din care voi nu vedeti nimic.

-5 (9 voturi)
MV R.
6.10.2020, 14:28:17

Aloo,PNL,unde mama dracului ți-s mințile???

Vezi toate comentariile (19)

Modifică Setările