articolul anterior articolul urmator

De ce criza refugiaţilor în Europa nu este, cu adevărat, o criză? Eşecul coaliţiei anti-ISIS şi de ce UE a integrat 3 milioane de români, dar e depăşită de valul de sirieni

64
8 Oct 2015 20:14:38
Autor: Remus Florescu
Militanţi ISIS
Militanţi ISIS

64 Comentarii

marius cristian
8.10.2015, 20:34:47

ce uita sa precizeze dl. profesor , care graieste atat de doct si simultan emotionant , este faptul ca majoritatea colonistilor economici care au INVADAT de facto Europa sunt musulmani INTEGRISTI , ale caror mentalitate si comportament nu au absolut nimic in comun cu civilizatia actuala europeana , fiind incremenite undeva prin Evul Mediu Intunecat... in rest numai de bine despre cote obligatorii permanente , samd.

+9 (17 voturi)
Carmen Florea
8.10.2015, 20:51:54

Iar cu vrajeala? De ce sa nu te uiti in gradina ta? Tavalitul in 4 labe pe la hoituri facatoare de min(ci)uni cu traista de bani ce mentalitate o fi? Sa debitezi ca un lemn cioplit si desenat plange cu lacrimi de sange, ce mentalitate o fi? Asa-i ca-i mai verde iarba vecinului?

0 (12 voturi)
Carmen Florea
8.10.2015, 20:45:28

'Numai 6% din 38 milioane cu statut de refugiat sunt in UE...' Restul 94% sunt in Rusia... Ca de la 'ajutoare' ucrainenilor, a trecut la 'ajutorare' in Siria: duce avioane incarcate cu ... faina ... si inapoi aduce refugiati ... Sariti, specialisti in prostologie, si luati-o la roata pe derbedeuca asta de America pt ca a trimis toti refugiatii pe capul lu' Rusia ca ea saraca nu reuseste sa-i hraneasca pe ai sai umflati de betie, ii mai lipseau astia care nu mananca carne de porc, pe cand porcul si Raseea sunt nedespartiti ...

0 (8 voturi)
Crisan Horatiu
8.10.2015, 20:50:21

" Pentru statele din Golf, considerentele securitare par a avea întâietate în faţa dezideratelor, atât de vehiculate, de altfel, privind solidaritatea arabă şi mai ales islamică....Rigiditatea sistemelor de valori publice din Golf, costul foarte ridicat al vieţii de aici, reticenţele arabilor khaleeji (din Golf) faţă de cei din afara regiunii, clima extrem de dificilă, şi alte nenumărate motive, limitează şi posibilele intenţii ale refugiaţilor de a încerca să ceară drept de azil în monarhiile de aici." De acord cu Dvs domnule Lazar. Faceti o analiza pertinenta a situatiei dar in acelari timp nu oferiti solutii (prin prisma cunostintelor pe care Dvs le detineti referitoare la lumea musulmana). Conflicte sunt peste tot pe glob. Europa are doar 6% din migrantii lumii..ce ar putea Europa sa faca? Sa rezolve toate conflictele regionale si mondiale si in acelasi timp sa-i gazduiasca pe toti oropsitii lumii? Spuneti ca Europa s-a retras oarecum intr-o carapace, europenii se simt siguri in Europa si insinuati ca sunt oarecum nepasatori la problemele omenirii. Uitati sa mentionati insa ca Europa si-a dobandit aceasta "liniste"si securitate (sa nu mai vb de bunastare) in urma unor evolutii firesti din punc de vedere istoric. Democratia si toleranta nu s-au impostat peste noapte in Europa, europenii au invatat aceste reguli de baza si le si aplica in casa noastra comuna Europa. Cum considerati ca ar trebui sa procedeze Europa pt a dovedi un "ümanism" (absurd zic eu) in consonanta cu toate problemee mondiale? Sa ïmporte sute de milioane/miliarde de oameni veniti din toate colturile lumii unde exista saracie, lipsa de educatie, intoleranta, conflicte de natura religiasa si apoi?..Cum sa ii integreze pe acesti oameni care sunt neintegrabili in majoritate? E logic faptul ca doar si cazarea sutelor de mii de refugiati e imposibila (nemtii isi dau seama acum de asta). De unde resurse sa-i hranesti/imbraci/cazezi pe toti dat fiind stiut faptul ca majoritatea nu au o educatie de un inalt nivel si nici nu sunt dispusi sa presteze munci pe care le presteaza romanii, polonezii, ungurii? De unde le platesti celor triati (desi nu stiu cum se va face si asta) si acceptati ajutoare sociale pt ca majoritatea nu vor munci. Europa are ea insasi probleme cu locurile de munca. Trecand peste asta, ma intreb si va intreb care va fi soarta celor care vor fi acceptati dar nu se vor integra? Vor fi ei deportati in tarile de origine? In ce fel in conditiile in care si Dvs spuneti ca o reconstructie va dura cel putin 20 de ani? Vor fi ei de acord sa se intoarca in Siria sau Irak in conditiile in care refuza stabilirea in tari est europene alegand doar cateva tari vestice cu economie puternica si ajutoare sociale "grase"?

+11 (13 voturi)
Crisan Horatiu
8.10.2015, 20:52:33

ps.scuze pt greselile de tastare..graba.

+1 (1 vot)