Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Decizia luată de conducerea Facultăţii de Informatică din cadrul UBB, după ce candidaţilor la admitere li s-a dat un subiect eronat. „Suntem oameni şi mai şi greşim”

1
23 Jul 2019 14:19:41
Autor: Corespondenţi „Adevărul”
UBB Cluj
UBB Cluj

Candidaţii care s-au prezentat pentru a da admitere la Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai au avut de rezolvat un subiect care a fost formulat greşit. Conducerea facultăţii a recunoscut această eroare şi a promis că vor fi luate măsuri.

La ieşirea de la examen, tinerii au semnalat faptul că, la proba de informatică, unul dintre subiecte, care a fost notat cu şase puncte, a fost greşit.

„Ne-am pierdut timpul să încercăm să rezolvăm ceva ce nu se putea rezolva. Este inadmisibil ca la acest nivel, mai ales că vorbim de Facultatea de Informatică – Matematică să vorbim de subiecte greşite. La final, toţi candidaţii au primit punctajul maxim la acest subiect, punând astfel egal între toţi, şi cei care şi-au pierdut timpul să demonstreze ceva greşit şi cei care au trecut peste acest subiect”, a spus un tânăr din Cluj, potrivit Evz.ro. O altă candidată a confirmat faptul că la proba de informatică, de la examenul de admitere a existat o problemă la unul dintre subiecte. 

„Ei au greşit grila 8. După grilă 8, mai erau alte trei probleme de rezolvat! Majoritatea nu au mai avut timp fizic şi au intrat în panică”, a afirmat tânăra.

Prodecanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, profesorul Marcel Şerban a recunoscut că au existat probleme cu unul dintre subiecte şi spune că situaţia va fi îndreptată. „A existat o eroare de redactare la unul dintre subiectele de concurs. Nu s-a menţionat existenţa unei limite inferioare la respectiva problemă, aşa că puteau exista două soluţii. Drept urmare comisia de concurs a decis ca toate răspunsurile, inclusiv non răspunsurile, să fie notate cu punctajul maxim. A fost decizia comisiei. Suntem oameni şi mai greşim”, a reacţionat Şerban.

Subiectele de examen au fost redactate de o comisie de profesori din cadrul Facultăţii de Matematică şi Informatică de la UBB. În total, la Facultatea de Informatică Matematică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj s-au înscris 1.824 candidaţi.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Costica vasile
23.07.2019, 14:38:15

Citesti si te crucesti ! Facultate de prestigiu...cu asa probleme ? De rasul curcilor !