Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Emil Boc îi contrazice pe experţi: „Nu văd petrecerile ca principală sursă de contaminare, ci parcurile şi locurile de joacă”

11
2 Oct 2020 15:24:46
Autor: Ştefan Lică
Boc a inaugurat o mulţime de părculeţe, dar acum le vede ca pe nişte zone propice răspândirii virusului
Boc a inaugurat o mulţime de părculeţe, dar acum le vede ca pe nişte zone propice răspândirii virusului

Experţii din întreaga lume au căzut de acord că petrecerile în general, precum şi evenimentele publice care reunesc multă lume se pot transforma în adevărate focare de infecţie cu coronavirus. Primarul Clujului, Emil Boc, este de altă părere şi cere înăsprirea măsurilor în parcuri.

De la izbucnirea pandemiei, specialiştii au atras atenţia şi au repetat de fiecare dată că circulaţia virusului easte facilitată în spaţiile închise şi în zonele aglomerate. În schimb, experţii au spus că locurile deschise în care nu este aglomeraţie, parcurile în general, sunt printre cele mai sigure locuri din acest punct de vedere. Mulţi medici le recomandă oamenilor să practice sportul şi să stea cât mai mult în spaţii deschise precum parcurile, pentru a-şi întări imunitatea.
 
Şi totuşi, Emil Boc nu împărtăşeşte opiniile specialiştilor. Fostul premier consideră că tocmai parcurile sunt „zone de risc”, iar petrecerile şi evenimentele publice nu ar reprezenta o sursă importantă de contaminare. 
 
„Nu am văzut nunţile, botezurile şi petrecerile fiind prima sursă de contaminare, nici evenimentele publice, nici transportul în comun, unde nu am văzut om fără mască în transportul în comun, ci consider că parcurile, locurile de joacă, locurile de întâlniri publice din cartiere… acolo trebuie mai multă responsabilitate. Acolo şi experţii au spus că în preajma cartierului oamenii se simt mai relaxaţi. Acolo trebuie să înăsprim măsurile. În zonele aglomerate este bine să purtăm mască, ca şi în centrele de cartier din oraş. Fac apel la clujeni să respecte regulile. Portul măştii este o formă de respect reciproc”, a spus Boc. 
 
Emil Boc îşi contrazice astfel indirect şeful, pe primul ministru Ludovic Orban, care a cerut de curând intensificarea controalelor şi sancţionarea celor care nu respectă regulile pe timp de epandemie. Premierul a menţionat aici tocmai cluburile, terasele „de fiţe”, supermarketurile, pieţele închise, benzinăriile sau unele restaurante care ar funcţiona în spaţii închise.
 
Vă mai recomandăm 
 
Ce se întâmplă cu „Alianţa Vestului” după ce trei din cei patru primari aliaţi au fost schimbaţi. Anunţul făcut de Emil Boc
 
VIDEO Boc a renunţat la coasă şi lopată pentru o nouă provocare. Ipostaza inedită în care a fost surprins primarul Clujului
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

Coco Cocos
2.10.2020, 15:58:23

...cum le stii tu pe toate, bobocule...

+7 (7 voturi)
Tagetes
2.10.2020, 16:03:39

"„Nu văd petrecerile ca principală sursă de contaminare, ci parcurile şi locurile de joacă” Vedeti prost domnu....fiul meu are trei copii, 5 ani, 3ani, 1 an, si lucreaza de acasa . Daca n-au acces la locuri de joaca si in parc, in casa fac prapad. Matale ai grija de cheflii , sali de jocuri, pacanele sau de cei mici? Esti reales ce-ti mai pasa!

-5 (23 voturi)
Tagetes
2.10.2020, 16:11:25

PS. Supermarketurile nu sunt sursa de contaminare? Probabil trebuie 99% infectati ca sa ai curajul.

-6 (14 voturi)
Corina
2.10.2020, 16:14:17

El trebuie să-i satisfacă pe businessmeni și pe cheflii, doar e de-ai lui Băsescu. Să ne plimbăm în parc cu mască? Deșteptul! Trebuie să fii dubios rău să acuzi tocmai cel mai inocent mod de petrecere a timpului liber.

+12 (14 voturi)
Profirica Popescu
2.10.2020, 16:20:34

In supermarket nu sta nimeni bot in bot! Vii, cumperi si pleci! Dar in parcuri toti adolescentii se ating, se saruta, se imbratiseaza, nu se resprcta nici o distantare fizica!

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările