Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Emil Boc, despre faptul că la Cluj sunt cele mai mari chirii din ţară: „Dacă va scădea preţul la imobile, scade şi calitatea vieţii”

28
14 May 2021 10:25:41
Autor: Remus Florescu
Primarul Emil Boc. FOTO: Arhiva personală
Primarul Emil Boc. FOTO: Arhiva personală

Întrebat despre costurile mari pentru chirii la Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a susţinut că situaţia este similară în toate oraşele din Europa, cu o calitate mare a vieţii.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susţinut, joi, la un post de radio local că la Cluj-Napoca sunt cele mai mari chirii din ţară deoarece municipiul oferă o calitate ridicată a vieţii. „Aşa este peste tot în oraşele cu o calitate mare a vieţii. Dacă vom da drumul la toate construcţiile care să nu respecte cadrele legale, va scădea preţul imobilelor, dar va scădea şi calitatea vieţii”, a declarat Boc.

Primarul a susţinut, marţi, la începutul şedinţei Comisiei Tehnice de Amenajare Teritorială şi Urbanism (CTATU), că nu se va face rabat la calitatea construcţiilor, iar regulile vor fi „vlabile pentru toată lumea”. Boc a transmis dezvoltatorilor imobiliari că municipiul Cluj-Napoca trece la o nouă fază a dezvoltării, concentrată pe calitate, şi nu pe cantitate. El a afirmat că niciunui investitor nu îi va fi permis să realizeze construcţii care să scadă calitatea vieţii clujenilor.
„Orice propunere vine în faţa dumneavoastră, să aveţi în minte că nu permitem scăderea calităţii, orice proiect va trece prin furcile caudine ale specialiştilor din comisie. Nu avem voie să scădem standardul, din respect pentru cetăţeni, să scădem calitatea vieţii. Acum avem şi instrumente legale, ţine doar de noi să le aplicăm. Voi cere explicaţii acolo unde consider că trebuie”, a afirmat Boc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

defu gabi
14.05.2021, 10:43:34

Ca sa tii sus calitatea vietii unora putini trebuie neaparat s-o tii jos pe-a altora multi... Se intampla in viata reala. Asa ca e multa demagogie in discursul bocului, intrucat el vede, in mod convenabil, doar calitatea ridicata a vietii speculantilor si mafiotilor din imobiliare... Calitatea scazuta a vietii plebeilor fortati sa cheltuiasca la limita puterii lor financiare pe niste cocioabe subcalitative e "invizibila" intrucat nu da bine la imaginea de carton a edilului...

-6 (22 voturi)
Adrian Foangǎ
14.05.2021, 11:05:43

Eu rad mereu citind cum Bocul isi bate joc de prostii care l-au votat. Au inceput sa caraie ca nu-si mai pot permite o chirie, ca s-a scumpit totul, ca e jeg generalizat in cluj.... piticul vine si le da peste bot: "ciocu mic, fraierilor, ca de fapt traiti foarte bine". :)))

-4 (24 voturi)
Gogule Gogule
14.05.2021, 11:03:05

Ce calitatea vietii e in Cluj bai nene in comparatie cu Bucuresti, Timisoara, Braov, Iasi sau Sibiu? Mai terminati-va cu legendele astea cu Clujul, ca nu e nici pe departe o diferenta asa enorma care sa justifice preturile demente din imobiliare. Hai ca nu toti pun botul la PR-ul de Facebook. Sunt ore la care traversarea Clujului dureaza cat traversarea Bucurestiului, asta desi e de vreo 15 ori mai mic ca suprafata.

-3 (27 voturi)
ADani
14.05.2021, 11:05:51

Problema chiriilor e una de oferta scazuta de apartamente si cerere mare! Pt asta e nevoie de mai multe apartamente construita si mai putina subventionare a cererii prin Prima Casa! Bineinteles, centura clujului si legatura mai rapida de transport cu Florestiul si imprejurimile o sa faca sa scada chiriile! Din pacate, Boc s-a gandit sa inceapa centura si metroul doar inainte de alegerile din 2020!

-2 (10 voturi)
Beta Alfa
14.05.2021, 11:11:23

Dl. Boc, putin bun simt nu v-ar mai strica din cand in cand. Dar la urma urmei e problema clujenilor: ce au votat aia au, sa nu se mai planga...

-2 (16 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările