Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Emil Boc a explicat de ce s-a întâlnit cu George Simion la Cluj-Napoca: „Sunt primarul şi al celor de la AUR“

5
25 Jan 2022 14:43:08
Autor: Remus Florescu
Emil Boc a susţinut că are în comun cu George Simion „susţinerea valorilor naţionale şi a interesului naţional”. FOTO: Arhivă personală
Emil Boc a susţinut că are în comun cu George Simion „susţinerea valorilor naţionale şi a interesului naţional”. FOTO: Arhivă personală

Primarul Emil Boc a răspuns criticilor cu privire la întâlnirea pe care a avut-o, săptămâna trecută, cu liderul AUR George Simion. Cel mai dur reproş a venit din partea liderului deputaţilor UDMR, Csoma Botond, care a susţinut că primarul Clujului l-ar fi legitimat astfel pe acest „scandalagiu extremist”.

Primarul Emil Boc a fost invitat, luni seara, 24 ianuarie, la Digi 24, să îşi spună din nou punctul de vede cu privire la întâlnirea avută cu liderul AUR, George Simion, la Cluj-Napoca. Primarul a explicat că s-a simţit obligat să se vadă cu George Simion deoarece este şi primarul celor de la AUR şi a fost mereu un om al dialogului, relatează Cluj24.ro. Boc le recomandă celor care-l critică să ţină minte că municipiul european de astăzi a fost o dată un bastion al naţionalismului.

Boc despre dialogul cu SImion: „Avem şi multe lucruri care sunt comune”

Primarul Emil Boc a avut, miercurea trecută, o întâlnire cu George Simion, el afirmând într-o intervenţie la Napoca Live că a fost „o discuţie decent rezonabilă”.

„Eu sunt un adept al dialogului, chiar cu persoane care nu sunt de acord cu ele sau ele nu sunt de acord cu mine. Din start am căzut de acord că asupra unor lucruri nu putem fi de acord şi acest lucru e important de ştiut. Suntem de acord că nu putem fi de acord cu privire la unele lucruri: cum este de exemplu procesul de vaccinare – avem viziuni diferite. Dar ne respectăm punctele de vedere. Dar avem şi multe lucruri care sunt comune: printre acestea susţinerea valorilor naţionale şi a interesului naţional şi tot ceea ce înseamnă perspectiva naţională într-o Europă formată dintr-un concert al naţiunilor, care nu presupune dispariţia valorilor naţionale şi topirea identităţilor naţionale“, a declarat Boc, citat de News.ro.

Criticat de UDMR

„Aş dori să-i atrag atenţia domnului Boc că acel George Simion, cu care s-a întâlnit la Cluj şi a identificat puncte comune de natură politică, a calificat Holocaustul drept o temă minoră, în acelaşi timp tot el a organizat violenţele antimaghiare din Valea Uzului, iar prin activitatea sa din parlament şi cea de pe stradă destabilizează ţara”, a scris Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul UDMR subliniază că „orice întâlnire de acest gen reprezintă un câştig în planul legitimităţii pentru acest scandalagiu extremist: „A fost o greşeală, domnule primar!”
 
Vă mai recomandăm: 
 
Liderul deputaţilor UDMR, atac la Boc, după ce primarul s-a întâlnit cu George Simion: Întâlnirea e un câştig pentru acest scandalagiu extremist
 
Momentul în care George Simion a fost stropit cu cerneală la Iaşi. Liderul AUR n-a schiţat niciun gest VIDEO
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

plavanu al II-lea
25.01.2022, 15:02:22

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-23233032-foto-primaria-cluj-napoca-face-zece-parcuri-noi-care-vor-avea-total-110-hectare.htm Primăria Cluj-Napoca vrea să facă zece parcuri care vor avea în total 110 hectare. Amenajarea acestora va costa, în total, între 90 și 100 milioane de euro, a declarat primarul Emil Boc INCA UN ARTICLO LAUDATIV PENTRU CATASTROFA BOC. CU ASA INVESTITII IN PARCURI NU VOM AJUNGE NISIODATA LA SALARII CA IN VEST. ASTEA NU SUNT INVESTITII SUNT BANI ARUNCATI PE FEREASTRA. MAI BINE SA SE INTRODUCA VENITUL UNIVERSAL DE BAZA DECAT SA SE FXXA BANUL PUBLIC AIUREA SAU SAU SA SE MAREASCA SALARIUL MINIM.

0 (2 voturi)
plavanu al II-lea
25.01.2022, 15:54:04

„Sunt primarul şi al celor de la AUR“ BUNA GLUMA BOCACIUNE, ESTI PRIMARUL PNL AL BUGETARILOR SI STAPANUL POPULIMII DE LA PRIVAT, AIA CU SALARIUL MINIM.

0 (2 voturi)
plavanu al II-lea
25.01.2022, 15:59:42

BRE IA ZII CUM DE BLOCUL ALA MARE DIN MANASTUR DE 25 DE ETAJE A PRIMIT AUTORIZATIE DE CONSTRUCTIE EL NEAVAND PARCARI SUFICIENTE. PE ALTI DEZVOLTATORI II OBLIGI SA CEDEZE TEREN, SA FACA CRESE ETC SI PE ALA NU L-AI OBLIGAT NICI MACAR SA AIBA LOCURI SUFICIENTE DE PARCARE.

-1 (1 vot)
TARII GARDIANUL
25.01.2022, 16:58:04

Comentariu pentru reprezentantul UDMR de la Cluj. Csoma Botond, no, dragule, uitat-ai tu cine o produs holocaustul in lume? Uitata-ai tu de unul Hitler Adolf si de unul Horty baci? Tu si baciul Joiannis ar trebui sa tineti buzele lipite cand vorbiti despre AUR si ROMANIA. Tatii, mamele si bunii cu bunicile voastre au declansat cel mai negru si diavolesc proces de genocid contra evreilor si rromilor nevinovati de pe planeta asta a noastra a tuturor. Asadar, AUR nu este un partid "extremist, antisemit", ci unul nationalist roman, care va castiga si mai multi adepti pana la alegerile generle viitoare. De aceea si lui Joiannis si gasca, si voua extremistilor maghiari va tremura izmanutele crosetate de pe voi. Tic-Tac. PS. In Romania au fost mai putine pogroame, si toate dictate de Hitler, strabunul lui Pfitler Joiann si pretinul lui Horty. Antonescu nu avea de ales.

+2 (2 voturi)
Sapientia ludus
25.01.2022, 17:50:20

Despre Horthy 1-În 1933 parlamentul Maghiar adoptă legea de interzicere a zvasticii a cămășiiSA, și a crucii cu săgetă-pg168 2- Goebels consideră :Vîndut jidanilor , prietenul englezilor -pg194 3-Goebels+Ciano: # Acest stat este total evreofil, ei-Ungaria- rezolvă cel mai prost chestiunea evreiască- pg230 4-Pe data de 1943,04,16 Hitler atacă verbal pe Horthy;# Dumneata nu deporteyi evrei.Din contră te aliezi cu comuniști din Spania și Portugalia.pg258 5-A fost prezent la procesul de la Nurenberg CA MARTOR DE TREI ORI 6-Evrei din Ungaria au fost deportați după OCUPAREA UNGARIEI DE CĂTRE NAZIȘTI DIN 1944 martie 19 7-DECI în periOada 1920-1944 a apărat evrei!!!!24 anii!! 8-CÎND A AFLAT DESPRE DEPORTĂRI A INTERZIS !!!! 9- Cînd Germania, Romînia ,Croația stat cu vechime de 8ZILE ! a atacat URSS, Ungaria a rămas neutru!!!! 10-După război în Estoril a fost sponzorizat de 4 asociații evreiești și Papa de la Roma!!!????? Oare de ce? 11-Antonescu a lichidat 380.000 de evrei în 1941-42!!! 12-La prima întîlnire a lui Hitler cu antonescu a zis; Domnule mareșal în problema evreiască sînteți mai extremist decît sînt eu. PS1-Citate din cartea Catherin Horel-Horthy .

-13 (13 voturi)
Modifică Setările