Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

EXCLUSIV Viaţa bate filmul: cum au ajuns trei studenţi clujeni să jefuiască o benzinărie

1
31 Jul 2013 20:13:24
Autor: Remus Florescu
Claudiu Feier a fost arestat la o săptămână de la jaf. FOTO: evz.ro
Claudiu Feier a fost arestat la o săptămână de la jaf. FOTO: evz.ro

Capul jafului la benzinăria Agip din comuna clujeană Floreşti, care a avut loc săptămâna trecută, a fost Adrian Vasile Baciu, un student la Facultatea de Jurnalism din Cluj, care era angajat la o firmă care păzea respectivul obiectiv. După ce timp de 3 săptămâni a filat tot ce se întâmpla la benzinărie, împreună cu doi colegi de cameră, studenţi şi ei, au dat lovitura. Ei au sustras 67.000 de lei şi au fugit.

Jaful de la benzinăria Agip din Floreşti, care a avut loc în noaptea de 24 pe 25 iulie, seamănă cu scenariul unui film. Doi bărbaţi, mascaţi cu cagule, şi înarmaţi cu două pistoale, dintre care unul cu gaze lacrimogene, au sustras, miercurea trecută, circa 67.500 de lei (15.000 de euro) din benzinăria Agip. Unul dintre cei doi, Claudiu Feier, student la Fizică a fost arestat preventiv, marţi seara, de către Judecătoria Cluj. Alături de el, în benzinărie a intrat un coleg de cameră, student şi el. Cei doi au fost secondaţi, din interiorul bezinăriei de Adrian Vasile Baciu,  student la Jurnalism şi coleg de cameră cu cei doi, care a fost cel care le-a dat pontul. De asemenea, Baciu se afla în benzinărie la ora jafului, el fiind angajat de firma Scutul Negru pentru a păzi benzinărie. El i-a ajutat, indirect, prin faptul că nu a făcut nimic să-i oprească. 
 
Au plănuit trei săptămâni lovitura 
 
Marius Printea, proprietarul benzinăriei Agip, a declarat, în exclusivitatea pentru “Adevărul” detalii despre ceea ce s-a întâmplat. Astfel, Vasile Adrian Baciu, student la Jurnalism, în cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, a început lucurul la benzinăria Agip cu circa trei săptămâni înainte de jaf. “El era angajat la firma de pază <<Scutul Negru>>, care are contract cu mine. Era nou angajat la ei, de circa o lună. Mai fusese angajat o săptămână ca agent de pază la Oncos, apoi a venit la benzinărie. Cei de la Scutul Negru nu au avut nicio vină, nu aveau de unde să ştie că ar fi ceva probleme cu el. Era student, avea cazierul curat”, a povestit Pintea. Acesta crede că Baciu, împreună cu ceilalţi doi complici, au început să plănuiască în urmă cu trei săptămâni lovitura. Astfel, ei au ştiut că sumele mari de bani se ţin în seif şi au mers direct la acesta. “Când a fost jaful, undeva la 12 noaptea, ei au ştiut exact unde sunt banii. Nu i-au luat din casa de marcat, aşa cum scrie presa, ci din seif. Nu se ţine o aşa de mare sumă de bani în casa de marcat”, explică omul de afaceri. 
 
Au tras cu pistolul în benzinăria unde-şi beau cafeaua poliţiştii
 
Pintea a apreciat că cei trei au plănuit minuţios lovitura având în vedere că benzinăria este una dintre cele mai bine păzite din Cluj. “Am 17 camere de supraveghere, 12 în exterior şi 5 în interior, 4 pedale de panică şi 3 telecomenzi de panică. În plus, acesta este un loc unde de multe ori îşi beau cafeau şi mănâncă poliţişti, şoferi de TIR”, a arătat Pintea. El a mai precizat că cei trei au luat o sumă mai mare decât s-a veiculat iniţial, 60.000 de lei, şi nu au luat nimic altceva din benzinărie. “S-a spus în presă că aveau pistoale de jucărie, fals. Aveau un pistol cu gaze lacrimgene pe care l-au şi folosit şi încă unul. De ce se spune că sunt de jucărie? Poate că era adevărat...Eu mă bucur că nu a fost rănit nimeni, oricum banii erau asiguraţi şi s-a recuperat deja suma de 3.000 de euro”, a arătat administratorul.
 
 
Daţi de gol de prietena unuia dintre ei? 
 
Surse din paropierea anchetei au declarat pentru “Adevărul” că cei trei tâlhari au fost prinşi datorită prietenei angajatului de la Scutul Negru. La câteva ore după producerea jafului, ea sunat la 112 speriată că prietenul ei se va sinucide. Ea a găsit pe masa din bucătărie un bilet pe care scria "ăştia sunt banii tăi de pâine, o să afli de la televizor ce s-a întâmplat" şi suma de 1.500 de lei. Ştiind probabil că prietenul ei are probleme cu banii, aceasta a sunat la Poliţie şi aşa ar fi ajuns anchetatorii la cei trei. 
 
Şefii Poliţiei au ajuns acolo în 30 de minute
 
Administatorul benzinăriei susţine că poliţiştii au acţionat exemplar în acest ca. “Şi eu aveam o părere nu tocmai bună despre poliţişti, dar în cazul acesta au lucrat foarte bine. La vreo 30 de minute după ce a fost apăsat butonul de panică de la bezinărie au fost aici toţi şefii de la Poliţie care se ocupau de astfel de infracţiuni. Ei l-au interogat toată noaptea pe agentul de pază şi între timp au fost şi la el acasă. A doua zi, agentul de pază nu a mai venit la lucru. Era clar că el a fost”, a mai spus Pintea. 
 
Scutul negru a venit în 3,40 de minute
 
Administratorul benzinăriei spune că în oraş s-a declaşat o campanie de denigrare împotriva firmei „Scutul negru”. „Eu am lucrat şi cu alte firme, dar vă spun că sunt mulţumit de ce au făcut. Au ajuns în 3,40 de minute de la apăsarea pedalei de panică. Pedala de panică nu a fost apăsată chiar în momentul jafului pentru că s-au emoţionat angajaţii. Erau prezenţi doi angajaţi, doi băieţi şi agentul de pază. Aud acum tot felul de oameni că îi critică pe cei de la Scutul negru pe nedrep”, a mai spus Pintea. 
 
citeşte şi 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Petre Enache
1.08.2013, 11:29:13

acesta este un semnal de alarma pt. guvernul asta de doi bani condus de un incompetent care se da mare pilot de curse si in rest e vai de capul lui,sa vada si ei din cauza saraciei unde ajung copii nostri care au si ei dreptul la o viata decenta pe care hotii politici le-o ingradeste VAI DE CAPUL ROMANILOR UNDE I-AU ADUS BOLSEVICII DE TIP NOU.

Modifică Setările