Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Fenomene ciudate pe cerul Terrei. Ploaia cu „sânge“ şi luminile care i-au speriat pe norvegieni

11
31 Jan 2020 04:02:20
Autor: Ştefan Lică
Lumini bizare brăzdează cerul la Hessdalen de zeci de ani, iar oamenii de ştiinţă nu au explicaţii
Lumini bizare brăzdează cerul la Hessdalen de zeci de ani, iar oamenii de ştiinţă nu au explicaţii

De-a lungul vremii, omenirea a fost martora unor fenome bizare, greu de înţeles şi de explicat. Chiar dacă între timp au fost găsite explicaţii ştiinţifice pentru unele dintre ele, în cazul altora răspunsurile întârzie încă să apară.

Un fenoment ciudat are loc în  Norvegia, în localitatea Hessdalen, acolo unde cerul este luminat de globuri ciudate. Fenomenul a fost pentru prima dată observat în anii 40, iar în anii 80 s-a intensificat tot mai mult, ajungându-se să se înregistreze câte 20-25 de rapoarte săptămânal. În toţi aceşti ani au fost emise diverse ipoteze, însă niciuna nu a fost considerată satisfăcătoare.

Cercetătorii au vorbit despre fenomene datorate unor încărcături electrice sau despre diverse gaze care s-ar afla în atmosfera micii localităţi norvegiene, fără a reuşi să demonstreze vreuna dintre teorii. Adepţii teoriei conspiraţiei cred cu tărie că aceste lumini ar reprezenta OZN-uri, în timp ce pasionaţii de ocultism şi de fenomene paranormale consideră că aici s-ar deschide un portal care ar face legătura cu alte universuri paralele.
 

Ploaia cu sânge care a semănat teroarea printre indieni

 
Un fenomen terifiant a avut loc în 2013, în India, la Kerala. Popular Sience notează că o ploaie roşiatică, sângerie, i-a speriat pe locuitorii oraşului. Ploaia cu aspect de sânge i-a făcut pe unii dintre ei să creadă că se apropie sfârşitul lumii. În schimb, oamenii de ştiinţă care au studiat fenomenul au ajuns la concluzia că la originea fenomenului ar putea fi sporii unor alge roşii care au fost luaţi din ocean de vânturile puternice, iar apoi au căzut pe pământ în amestec cu o ploaie puternică, pe care au şi colorat-o şi au făcut-o să pară sânge.
 
Mai aproape de noi, în Serbia, în apropierea oraşului Odzaci, a avut loc un alt fenomen bizar.  din Serbia. În 2005, oamenii de pe stradă s-au trezit că plouă cu broaşte. Panica iniţială nu a durat mult, mai ales că fenomenul nu reprezenta o premieră în lume, iar unii dintre martori citiseră, probabil, despre astfel de lucruri. Deşi ciudat, fenomenul are o explicaţie.

Vânturile puternice, asociate de vârtejurile de apă, iau uneori forma unor tornade şi pot să prindă în interior peşti, broaşte şi alte făpturi. Acestea pot să fie în unele cazuri purtate la zeci de kilometri de apele din care au fost luaţi. Atunci când vântul începe să se mai potolească, apa şi animalele captive cad la sol şi de cele mai multe ori produc panică în jur. 
 

„Tornada” de lăcuste

 
Ceva mai recent, în 2014, un fotograf a surprins la Vila Franca de Xira, în Portugalia, un alt fenomen bizar. Acesta a fotografiat ceva asemănător unei tornade aflate la peste 300 de metri înălţime, dar constituită din insecte. Cercetătorii cred însă că ar putea fi vorba despre o iluzie optică sau de un roi de imens de insecte, cel mai probabil lăcuste, însă nu de un fenomen meteo.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

pescarul symy
31.01.2020, 10:25:06

SA VINA APOCALIPSA!!!...'''Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura, si pamantul, cu tot ce este pe el, VA ARDE!!!'''2Petru3/10..are you ready???

-4 (8 voturi)
Stefan din Nord
31.01.2020, 10:49:14

Pamantul NU va arde . Iar dreptii vor mosteni pamantul si vor locui in veacul veacului pe el Psalmi 36;29 biblia ortodoxa Avem asadar garantia ca pamantul va exista pentru vesnicie ca locuinta pentru oamenii drepti . Nu Cerul va fi locunta dreptilor ci Pamantul .

-2 (4 voturi)
Lividu Dragnea
31.01.2020, 14:23:03

Adevar graiesc eu voua pacatosilor si fariseilor, la al doilea cantec al cocosilor edun vant infricosat va va matura, pamantul sub voi se va zgudui napraznic, iar apele adunate intr-un vartej fioros se vor napusti asupra voastra, zdrobindu-va. Ingenucheati si spalati-va fetele in lacrimi, cu vapai de foc nestins curatati-va sufletele amarnic pangarite de mucegaiul pizmei si minciunii.

-2 (4 voturi)
Lae NiciO
31.01.2020, 17:43:59

Cei care au fete să și le spele (în sau cu lacrimi?). Dar cei care au băieți? Să-i spele? Cu ce?

Smeritu Pahomie
31.01.2020, 16:40:03

SOROS a incheiat lucrarile de la DAVOS si a profetzit ca 2020 va fi plin de razboaie si "revolutii".....toate pline de sange.

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările