Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Forbes a premiat cele mai bune 40 de oraşe pentru afaceri din ţară. Clujul e pe locul 3 şi a primit titlul de „capitala economică a Transilvaniei“

0
28 Feb 2014 18:53:36
Autor: Florina Pop
Emil Boc a ridicat diploma primită de Cluj la Gala Forbes FOTO. Facebook
Emil Boc a ridicat diploma primită de Cluj la Gala Forbes FOTO. Facebook

Forbes România a organizat pe 27 februarie prima ediţie a Galei Best Cities Awards unde a premiat cele mai bune oraşe pentru afaceri din România. Pe primul loc se află oraşul Bucureşti, pe al doilea, Timişoara, iar pe al treilea loc, Cluj-Napoca.

Invitaţii Galei „Best Cities Awards“ au fost reprezentanţi ai autorităţilor locale din marile oraşe ale României şi oameni de afaceri.

„ Am avut onoarea de a ridica premiul Forbes România "Capitala economică a Transilvaniei", pentru excelenta evoluţie economică a Clujului din ultimii ani.

Oraşul nostru îşi dezvoltă o serie de avantaje competitive semnificative, în multiple domenii - mediu academic de excepţie, programe de specializare la nivel înalt în orice domeniu, infrastructură bună, o administraţie locală deschisă, care pune preţ pe transparenţă şi responsabilitate, oferă facilităţi pentru investitori ş.a.m.d. Avem aşadar, la Cluj-Napoca, fundamente solide pe care putem construi mai departe şi chiar depăşi Bucureştiul în anumite arii“, scrie primarul Clujului, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Tot acolo, Boc afirmă că la Gala Forbes a subliniat importanţa proiectului Cluj Innovation City, atât pentru regiune, cât şi pentru România.

„Este un proiect pe următorii 20 de ani unde Primăria Cluj-Napoca va contribui cu 202 hectare de teren în zona Lombului, potenţialul amplasament al viitorului "oraş al inovării". Vor fi peste 100.000 de locuitori în zona respectivă şi mai mult de 20.000 de noi locuri de muncă în cercetare, dezvoltare, inovare, IT plus servicii conexe. Am încredere că va fi cel mai puternic pol de cercetare şi inovare din România şi poate din centrul şi estul Europei“, adaugă acesta.

Nu doar Clujul a fost premiat, ci şi alte oraşe din ţară. Au fost premiate şi oraşele Timişoara (Cel mai dinamic oraş pentru business, primar Nicolae Robu),  Ploieşti (Cel mai reindustrializat oraş, primar Iulian Bădescu), Alba Iulia (Renaşterea unui oraş, primar Mircea Hava), Craiova (Motorul economic al Olteniei, primar Lia Olguţa Vasilescu), Iaşi (Capitala economică a Moldovei, primar Gheorghe Nichita), Oradea (“Arta războiului economic”, primar Ilie Bolojan), Arad (Industria ca pe roate - primar Gheorghe Falcă). Bucureştiul şi primarul său, Sorin Oprescu, au luat premiul pentru “Cel mai bun oraş pentru afaceri”, în timp ce sectorul 3 şi primarul Robert Negoiţă au fost premiaţi pentru “Cel mai verde sector”, relatează forbes.ro.

La Gală s-a lansat o ediţie specială a revistei Forbes România „40 Cele mai bune oraşe pentru afaceri din România“, singurul clasament de acest fel din ţară, realizat pentru al doilea an consecutiv.


Topul celor mai bune oraşe pentru afaceri din 2014, după Forbes:

1. Bucureşti
2. Timişoara
3. Cluj-Napoca
4. Ploieşti
5. Oradea
6. Constanţa
7. Sibiu
8. Braşov
9. Piteşti
10. Arad

Mai puteţi citi:

Preţul aurului, ţinta unor înţelegeri secrete timp de 10 ani. Ce bănci ar putea fi implicate
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările