Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

FOTO Oferte de nerefuzat la cel mai mare târg de carte din Ardeal. Preţurile încep de la 1 leu. Unele volume sunt gratuite

0
17 Apr 2013 18:06:27
Autor: Remus Florescu
Târgul Gaudeamus vine la Cluj cu oferte importante. FOTO: Remus Florescu
Târgul Gaudeamus vine la Cluj cu oferte importante. FOTO: Remus Florescu

Târgul de carte Gaudeamus, care a început astăzi şi se desfăşoară până duminică, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, reuneşte  89 de expozanţi reprezentând principalele categorii prezente pe piaţa de carte şi educaţie din România - edituri, agenţii de difuzare de carte şi produse multimedia, instituţii de învăţământ. Clujenii vor avea parte de cărţi cu 1 leu, 5 lei, 10 lei sau chiar gratuite.

 
 
Programul de vizitare al târgului este următorul: de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 20.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.
 
Oferte de nerefuzat 
 
Ediţia de anul acesta a târgului nu duce lipsă de oferte de nerefuzat. Unul dintre cele mai căutate standuri a fost, ca şi în ediţiile trecute, cel aparţinând Editurii Adevărul. “Cea mai mare cerere am avut pentru colecţia <<100 de opere esenţiale>>, la un preţ de 5 lei bucata, şi pentru colecţia Dostoievski, tot la 5 lei bucata”, a declarat reprezentantul editurii. La ofertă mai puteţi găsi: toare DVD-urile din colecţiile Adevărul la 5 lei bucata; colecţia dedicată marilor muzee ale lumii la 3 lei bucata, colecţia dedicată marilor opere la 12 lei bucata (cuprinde carte, dvd şi cd audio), colecţia National Geographic Traveller la 6 lei bucata, colecţia carte de lux la 6 lei bucata.
Un alt stand foarte căutat este cel al Nemira, unde au avut mare trecere cărţile din colecţiile SF reduse la 5-10 lei. De asmenea, s-au vândut foarte bine şi noile apariţii precum “Urzeala tronurilor” şi “Jocurile foamei”, ne-a declarat reprezentantul editurii Vali Lozinsky. 
Şi editura clujeană Eikon are oferte de nerefuzat. “Avem eeduceri între 20 şi 70% în funcţie de carte. S-au vândut bine cărţi din domeniile spiritualitate şi religie”, a declarat reprezentantul editurii. 
O supriză plăcută pentru clujeni sunt şi cărţile oferite gratis de o editură, este vorba despre cărţi religioase. Noul Testament şi Psalmii a fost una dintre cărţile cele mai căutate la standul gratuit.  
 
Evenimentele târgului 
 
Se vor organiza un număr de 38 de evenimente adresate unui public variat ca domenii de interes şi vârstă. Cea de a XIV-a ediţie a Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca va constitui şi cadrul pentru reluarea câtorva dintre proiectele deja tradiţionale sau mai recente, iniţiate şi derulate de Radio România, organizatorul evenimentului. “Cărţile se întorc acasă” este un program  de anvergură naţională, al cărui principal obiectiv este reorientarea unui important fond de carte obţinut din donaţiile din partea expozanţilor şi a vizitatorilor către biblioteci din mediul rural;
Invitaţi de nota 10 este un proiect în cadrul căruia olimpicii României premiaţi la competiţii internaţionale, din Cluj şi din alte judeţe, vor fi prezentaţi clujenilor sâmbătă, de la ora 15.00.
Expoziţia Istoria imaginară a cărţii şi a scrisului însoţeşte şi în acest an Caravana GAUDEAMUS şibrevine la Cluj actualizată cu o selecţie din creaţiile recente semnate de Jean Marc Godès. Premiile ediţiei 2013 a Târgului GAUDEAMUS Cluj-Napoca vor fi decernate duminică, 21 aprilie, îbcepând cu ora 12.00.
 
Foto

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările