Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

FOTO Prefectul infectat cu COVID-19 a nesocotit distanţarea la o slujbă la care preoţii s-au rugat pentru încetarea pandemiei

18
5 Jul 2020 14:06:35
Autor: Remus Florescu
Mircea Abrudean, Aurelian Mureşan (preşedintele PNL Dej), David Prunean (primar Vad) şi Marius Mânzat (vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj), la slujba de duminica trecută (de la stânga la dreapta). FOTO: Arhivă personală
Mircea Abrudean, Aurelian Mureşan (preşedintele PNL Dej), David Prunean (primar Vad) şi Marius Mânzat (vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj), la slujba de duminica trecută (de la stânga la dreapta). FOTO: Arhivă personală

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, alături de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Marius Mânzat, şi alţi lideri ai PNL au fost prezenţi, în urmă cu o săptămână, la o slujbă în localitatea Dej. Oficialii nu au păstrat distanţara fizică de 2 metri recomandată de autorităţi. Astăzi, Abrudean şi familia sa au fost internaţi cu COVID-19.

Prefectul Clujului, Mircea Abdurean, a fost internat, astăzi, alături de soţie şi de copilul de 9 luni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj, după ce au fost testaţi pozitiv cu COVID-19. Nu se ştie în condiţii a fost infectat Abrudean, dar se va face o anchetă epidemiologică: „Se face anchetă epidemiologică şi vor fi testati doar colegii simptomatici daca e cazul. Nu putem identifica sursa, având în vedere transmiterea comunitară”, a precizat prefectul.
Cert este, însă, că prefectul a participat, duminica trecută, la o slujbă în localitatea Dej, unde, aşa cum se poate vedea din fotografiile de la eveniment, nu a respectat distanţarea fizică de 2 metri recomandată de autorităţi. Este vorba despre slujba oficiată de Mitropolitul Clujului, Părintele Andrei, care „a binecuvântat lucrările de renovare şi înfrumuseţare efectuate la Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Viile Dejului, municipiul Dej.”
„În cadrul slujbei, ierarhul s-a rugat pentru încetarea noii pandemii, pentru cei bolnavi, pentru personalul medical şi pentru toţi cei aflaţi în slujba aproapelui”, se arată pe site-ul Mitropoliei Clujului. 
 
 
Mircea Abrudean, alături de preşedintele PNL Dej şi soţia acestuia, şi Marius Mânzat, vicepreşedintele CJ Cluj. 


Din fotografii rezultă că nu s-a respectat distanţarea fizică
 

 
În mai multe fotografii de la slujbă, Abrudean poate fi observat alături de lideri ai PNL, printre care Aurelian Mureşan (preşedintele PNL Dej), David Prunean (primarul comunei Vad) şi Marius Mânzat (vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj). În poze, se poate observa că prefectul nu respectă distanţarea fizică recomandată de autorităţi. 
„Adevărul” a luat legătura cu Marius Mânzat, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, care a susţinut că se simte bine şi că încă nu şi-a făcut testul pentru COVID-19. „Am aflat astăzi şi eu de domnul prefect. Sunt bine, deocamdată, nu am nimic. Duminica trecută am fost împreună la hram la o biserică din Dej. O să fac ce-mi recomandă medicii de la Infecţioase”, a spus acesta. Colegul de partid al lui Abrudean susţine că la slujbă s-a respectat legislaţia: „Slujba a fost afară. Am păstrat distanţarea.”
 
 


„Grija cuminte împreună cu credinţa în Dumnezeu” 


 
La slujba la care a participat prefectul Abrudean, Mitropolitul Clujului a vorbit despre „grija cuminte” de care trebuie să dăm dovadă pentru a ne proteja de COVID-19. „Îngrijorarea nu trebuie să ne paralizeze sufletul şi puterile trupeşti, dar şi noi trebuie să avem grijă de cele trebuincioase, şi noi trebuie să muncim, şi noi trebuie să ne apărăm atâta cât putem, pentru că ce nu mai putem face noi, face Dumnezeu. Acest lucru ne învaţă Evanghelia de astăzi, că nu ar trebui să fim totalmente cotropiţi de îngrijorările zilei de mâine, ci să muncim cu bucurie şi să-I cerem lui Dumnezeu binecuvântarea ca tot ceea ce facem să aibă spor. Aşadar, să nu fim îngrijoraţi, dar grijă să avem de cele trebuincioase. Să fim oameni harnici, pentru că nelucrarea e un păcat. Lucrul acesta îl învăţăm de la Sfântul Apostol Pavel, care le-a scris tesalonicenilor: cine nu vrea să lucreze, nici să nu mănânce. Deci, grija cuminte, împreunată cu credinţa în Dumnezeu, este bună. Îngrijorarea peste măsură şi paralizantă ne distruge puterile trupeşti şi sufleteşti”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
 
 

Internat cu soţia şi băieţelul de 9 luni

 
 
Prefectul a anunţat astăzi:
 
„In cursul serii de 4 iulie, am fost cu băieţelul nostru de 9 luni la UPU Pediatrie, pentru că avea febra, care am crezut iniţial că are legătură cu ieşitul dinţişorilor. După consultul de specialitate, medicii au constatat că are faringo amigdalita. Având în vedere simptomatologia, a fost recoltat pentru testare Covid19. Rezultatul a venit în după-amiaza de 5 iulie pozitiv, motiv pentru care ne-am testat şi eu şi soţia mea, ambele rezultate fiind pozitive, cu toate că suntem asimptomatici. 
 
In cursul acestei dimineţi ne vom interna cu toţii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase. Ancheta epidemiologică este în curs de realizare de către DSP Cluj.”
 
 
 
Citeşte şi
 
Prefectul Clujului are COVID-19. S-a internat împreună cu soţia şi copilul la Spitalul de Boli Infecţioase
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

18 Comentarii

bios
5.07.2020, 14:36:35

Ardeleni "civilizati" si "corecti"...Hahaha ! Prostia nu are nici o legatura cu regiunea, este prezenta din belsug peste tot in tara asta...

0 (6 voturi)
Popa Pius
5.07.2020, 15:28:16

Daca oamenii cu carte se inghesuie ca oile sa-i preabinecuvinteze lacustele negre si sa le pupe moastele, ce pretentii sa mai avem de la opincarii de rind...

+4 (8 voturi)
HH Dragos
5.07.2020, 17:07:26

Amice, vezi că verși lăturile unde nu trebuie. La fel ca autorul articolului. Ce legătură are infectarea lui cu slujba la care a participait? Faptul că nu a respectat acolo regulile e problemă de care e el singur răspunzător, și era la fel de gravă șî dacă nu se descoperea acum că ar fi infectat. In rest, de acord cu bios. Și o spun din postura de ardelean get beget.

+1 (3 voturi)
Mironov George
5.07.2020, 17:51:00

@HH Dragos Este o legatura de cauzalitate (cauza-efect). Daca statea pe coada acasa sau la munca, nu se infecta.

+5 (5 voturi)
mitrut
5.07.2020, 18:31:04

@ Pius, il doare-n sura pe asta de pupat moaste si de toata popimea, el e in campanie electorala si atat. Cat despre carte... sa fim seriosi.

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (18)