FOTO-VIDEO Prima şcoală “verde”  din România: Transylvania College din Cluj. O investiţie de circa 650.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Transylvania College Cluj învaţă elevi de pe şase continente FOTO: Florina Pop
La Transylvania College Cluj învaţă elevi de pe şase continente FOTO: Florina Pop

La Cluj-Napoca s-a inaugurat joi prima şcoală “verde” din România:  un nou corp de clădire al Transylvania College. The Cambridge International School (Şcoala Internaţională Cluj). Această nouă clădire este construită după reguli prietenoase mediului înconjurător.

Dacă în vară se tăia panglica la prima clădire “verde” din Cluj, Amera Tower, tot la Cluj s-a inaugurat joi, 22 noiembrie, prima şcoală din ţară care funcţionează după principii de eficienţă energetică. Este vorba de noua clădire a Şcolii Internaţionale din cartierul clujean Gheorgheni, şcoală la care învaţă circa 500 de elevi din toată ţara, dar şi din alte 24 de ţări de pe 6 continente.

La eveniment au participat atât oficialităţi locale – primarul Clujului, Emil Boc, şi candidaţi la alegerile parlamentare (dintre care îi amintim aleatoriu pe Aurelia Cristea, Adrian Gurzău, Mircia Giurgiu) – cât şi musafiri de peste hotare - ambasadorul Marii Britanii, Excelenţa Sa, Martin Harris, care vorbeşte şi înţelege limba română.

Tăierea panglicii pe Guns N’Roses

„Inaugurăm azi (n.r joi, 22 noiembrie) o clădire veselă pentru educaţie. Cred că imobilele, ca şi oamenii, zâmbesc. E o clădire verde care oferă sănătate şi unde lucrurile se pot face mai uşor, Această clădire a fost făcută cu mult suflet”, spun Simona Baciu, fondator Transylvania College.
Aceasta a afirmat că, la Şcoala Internaţională, părinţii sunt prieteni şi că este prima şcoală cu săli de clasă care au nume. “Am reuşit să avem săli de clasă cu nume într-o şcoală românească“, adaugă Simona Baciu.

Transylvania College are săli de clasă care se numesc, printre altele, Nokia, Fulga, Farmec.
La tăierea panglicii, care s-a făcut pe muzica celor de la Guns N’Roses, după care musafirii, oficialităţi, părinţi şi profesori au vizitat noua clădire, unde se desfăşurau deja cursuri.

Au adus natura în clasă

Noua clădire a Şcolii Internaţionale este, încă de la intrare, una prietenoasă: de la trunchiul de copac de la intrare, mirosul de lemn de la dulăpioarele copiilor de la grădiniţă până la podele cu linoleum natural din răşină, geamuri care menţin o temperatură constantă, iluminat exclusiv cu leduri, energie electrică obţinută din panouri fotovoltaice.
Acest imobil a fost ridicat în aproape jumătate de an şi a costat circa 650.000 de euro.

Ambasador impresionat

După ce a vizitat sălile de clasă şi, alături de Emil Boc, i-a ascultat pe piticii de la grădiniţă, ambasadorul Marii Britanii s-a declarat impresionat de ce a văzut la Şcoala Internaţională. “Sunt impresionat de această iniţiativă a comunităţii locale”, spune ambasadorul.
Transylvania College oferă învăţământ în limba engleză de la grădiniţă până la liceu inclusiv.

„E un avantaj pentru Cluj că poate oferi învăţământ de calitate. Să ştiţi că sunt companii care au luat decizia de a rămâne la Cluj după ce au aflat că există o Şcoală Internaţională care oferă învăţământ în limba engleză de la grădiniţă până la facultate, la cele mai înalte standarde”, a afirmat Emil Boc, care la inaugurare s-a întâlnit şi cu o fostă studentă, acum profesoară la Transylvania College.  

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite