Hotelul Continental, una dintre clădirile simbol ale Clujului, a fost vândut cu 5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hotelul Continental era în lăsat în paragină de mai mulţi ani. FOTO: Adevărul
Hotelul Continental era în lăsat în paragină de mai mulţi ani. FOTO: Adevărul

Firma clujeană Napocamin SRL, deţinută de omul de afaceri Ioan Bene, a cumpărat Hotelul Continental, din centrul Clujului, cu suma de 5 milioane de euro. Clujeanul vrea să tranforme clădirea, lăsată în paragină de câţiva ani, în hotel de 5 stele.

Lichidatorul judiciar al SC Ardeleana SA Alba Iulia, firmă aflată în faliment  care deţine Hotelul Continetal din centrul Clujului, a transmis că  imobilul a fost adjudecat către SC Napocamin SRL Cluj-Napoca la preţul de 5.000.000 Euro. Vânzarea s-a făcut prin vânzare directă, după organizarea mai multor licitaţii la care nu a depus nimeni ofertă. Astfel, oferta depusă de Ioan Bene, proprietarul Napocamin, de 5 milioane de euro a fost declarată câştigătoare, la data de 23 august, când expira termenul limită până la care puteau fi depuse supraoferte. "În 90 de zile firma Napocamin trebuie să plătească suma oferită, după care se va semna contractul în formă autentică", a declarat pentru Adevărul Emil Gros, reprezentantul Expert Insolvenţă, lichidatorul judiciar al SC Ardeleana. Omul de afaceri clujean a precizat că vrea să folosească imobilul pentru a-i reda funcţiunea de hotel. Acesta vrea să-l modernizeze şi să-l aducă la clasificarea de 5 stele. 

Clădirea a aparţinut Colegiului Reformat din Debreţin

Firma aparţine miliardarului Dorel Tamaş din Alba Iulia. Bunul a fost dobândit de actualul proprietar, prin cumpărare, de la SC Continental SA, societate privatizată integral încă din anul 1995. Anterior exproprierii imobilului de către statul român, proprietar al imobilului a fost Colegiul Reformat din Debreţin, persoană juridică cu sediul în Ungaria. Întrucât la momentul intrării în vigoare Legii nr.10/2001, imobilul se regăsea în patrimoniul unei societăţi comerciale cu capital integral privat, nefiind astfel posibilă restiuirea în natură, fostul proprietar a solicitat acordarea de măsuri reparatorii prin echivalent de la autoritatea care a efectuat privatizarea societăţii în patrimoniul căreia a fost adus aport imobilul de către statul român, respectiv RAPPS, devenită ulterior AVAS. Acordarea de măsuri reparatorii prin echivalent a făcut obiectul unui litigiu între Colegiul Reformat din Debreţin şi AVAS, soluţionat definitiv şi irevocabil în anul 2012 în favoarea fostului proprietar, Colegiul Reformat din Debreţin. Nici SC Ardeleana SA şi nici SC Continental SA nu au fost parte în acest litigiu întrucât obiectul acestuia nu l-a reprezentat revendicarea în natură a imobilului.

Citeşte şi

Hotelul Continental din Cluj, scos la vânzare pentru 6,5 milioane euro

Lichidatorul firmei Ardeleana Alba Iulia reia licitaţiile pentru vânzarea Hotelului Continental din Cluj-Napoca la preţul de 5,5 milioane euro

 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite