Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Infractorii români din Viena, chef uriaş cu manele şi bunătăţi transmis în direct din puşcărie. „Criminalii petrec din banii daţi de noi pe impozite” VIDEO

33
22 Sep 2021 19:58:35
Autor: Ştefan Lică

Imaginile cu puşcăriaşii români care petrec şi vorbesc la telefon într-un penitenciar din Viena au devenit virale în Austria. Conducerea închisorii nu a putut să explice cum au reuşit românii să introducă telefoane în penitenciar şi nici cum li s-a permis să petreacă.

Puşcăriaşii români din Viena se distrează de minune şi nu par să aibă prea multe oprelişti chiar dacă sunt condamnaţi să ispăşească ani de închisoare. Bine hrăniţi, relaxaţi şi plini de bună dispoziţie ei petrec în spatele gratiilor fără nicio problemă, iar gardienii nu intervin în niciun fel. Şi nimic nu trădează faptul că de fapt ar fi vorba de nişte deţinuţi aflaţi într-o închisoare.

Mai mult, potrivit Kurier, ei au transmis o parte din petrecere pe internet ca să fie văzuţi de prietenii şi de rudele lor. Asta deşi petrecerile sunt interzise, la fel cum sunt interzise şi telefoanele în închisoare sau consumul de alcool. 

Austriecii scriu că nu e pentru prima dată când românii petrec în închisoare „Un nou videoclip de scandal din închisoarea Wiener Neustadt are potenţialul de a deveni viral pe YouTube. Zece deţinuţi sărbătoresc şi petrec în adevăratul sens al cuvântului cu coniac, vin, ţigări, mâncare frumos aranjată şi tort. Ca şi cum telefoanele mobile ar fi cel mai normal lucru într-o închisoare, ei transmit şi agitaţia plină de viaţă celor dragi prin chat video”, a notat Kurier. 

Imaginile au devenit virale în Austria şi au provocat un adevărat scandal, astfel că Ministerului Justiţiei a fost nevoit să dea explicaţii. Într-un comunicat al ministerului se precizează că deţinuţii se aflau într-o închisoare cu regim mai lejer, însă se admite că au fost încălcate o serie de reguli. 
 
Pentru ca aceste fapte să nu se mai repete, românii au fost mutaţi într-o altă parte a închisorii şi vor fi interogaţi. Dacă purtătorul de cuvânt al ministerului susţine că puşcăriaşii nu au consumat alcool, el a fost contrazis de presa austriacă, iar imaginile cu interlopii români au fost publicate de ziarele online din această ţară. 
 
Comentariile nu au întârziat să apară, iar cele mai multe au fost critice. Foarte mulţi austrieci s-au arătat surprinşi de faptul că autorităţile din ţara lor sunt atât de permisive cu deţinuţii. „E dezgustător să vezi aşa ceva”, a scris cineva, în timp ce altcineva  a zis: „Oamenii din închisorile din Austria se descurcă mai bine decât pensionarii care au lucrat de 40 de ani. Pur şi simplu un sistem bolnav”, a scris altcineva. „ Afară cu ei! Şi nu din instituţie, ci din ţara noastră! Criminalii petrec cu banii noştri din impozite!”, s-a înfuriat alt austriac.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Necazul unui român care şi-a dus copilul grav bolnav la tratament în Italia. „Poliţistul fără inimă n-a vrut nici măcar să-l asculte”
 
Probleme uriaşe pe şantierul primei autostrăzi finanţate prin PNRR. „Soluţiile nu dau rezultate” VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

33 Comentarii

cloudvick
22.09.2021, 20:05:21

daca astia is romani eu sunt chinez

0 (24 voturi)
Adrian Foangǎ
22.09.2021, 20:11:04

Sunt romani grasi si frumosi, care ne fac cinste.

-1 (25 voturi)
cloudvick
22.09.2021, 20:12:14

vorbeste in numele tau

-7 (17 voturi)
cloudvick
22.09.2021, 20:13:28

scuze Foanga, apreciez sarcasmul

-6 (14 voturi)
cloudvick
22.09.2021, 20:14:54

dragi romani, nu v-ati saturat sa fiti asociati cu acest gen de ''romani'' cu doi de rr? gitano? gipsy? e timpul sa separam pasapoartele

+3 (23 voturi)

Vezi toate comentariile (33)

Modifică Setările