Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Italianul care simte româneşte şi îşi întâmpină oaspeţii cu tricolorul. „Lumea întreabă ce steag e. Le zic că e al României, mă simt şi român”

4
15 Jan 2022 06:19:50
Autor: Ştefan Lică
Gianni Antonio Ceglie intenţionează să se stabilească definitiv în România. FOTO Rotalianul
Gianni Antonio Ceglie intenţionează să se stabilească definitiv în România. FOTO Rotalianul

Gianni Antonio Ceglie s-a îndrăgostit iremediabil de România încă din 1996, de la prima sa vizită în ţara noastră. În timp ce mulţi alţi italieni desconsideră România, el este de o cu totul altă părere. Pentru Gianni, România a devenit a doua patrie şi spune că o preferă chiar Italiei.

Căsătorit de 20 de ani cu o româncă, Gianni are o afacere aici şi e decis să se mute în România. În biroul său din Roma tronează steagul României şi nu cel al Italiei, iar celor care îl întreabă ce steag e le spune că el este român.  

„Cine intră, mă întreabă ce steag e. Le zic că e al României, pentru că mă simt şi român. Aşa începe lumea să mă întrebe mai multe despre această ţară”, a spus italianul, conform Rotalianul.
 
Prima vacanţă de neuitat în România a avut-o în 1996. În acel an, el a făcut un tur al României împreună cu un prieten.
 
„Eram tineri, eu aveam 35 de ani, eram necăsătorit. A fost de neuitat. Atunci ţara trecea prin acea perioadă de tranziţie, post revoluţie. Preţurile erau mai accesibile, viaţa era mai ieftină. Oamenii vedeau numărul maşinii de Italia, ne opreau, ne invitau la ei, ne ajutau cu informaţii. Am legat prietenii, ne-am simţit bine primiţi peste tot. Am fost la Făgăraş, am vizitat Curtea de Argeş, am ajuns şi la Cluj, care era un oraş modern. Îmi amintesc ce impresionat am fost de Transfăgărăşan”, a povestit italianul.
 

S-a căsătorit cu o româncă 

 
Ulterior, el a revenit de mai multe ori în România şi s-a căsătorit cu o româncă. Inevitabil, el şi-a extins aici afacerea, iar din 2013 şi-a deschis o firmă în Vrancea, în domeniul producţiei de aparatură medicală.
 
„Cred că am un al şaselea simţ. Cred mai mult în România decât în ţara unde m-am născut! E o ţară cu potenţial de creştere, văd oraşe în care se fac investiţii, se caută parcursuri de dezvoltare, de recalificare. Am văzut oameni care-şi iubesc ţara, şi vor să contribuie la dezvoltarea ei. Încet, se vede o evoluţie către o situaţia de bunăstare. Cred că până în 2025, 2026, vom asista deja la o creştere a oportunităţilor în România şi cred că va atrage din ce în ce mai mulţi investitori, inclusiv străini”, e mesajul său optimist. 
 
Planurile sale de viitor se leagă tot de România. Gianni Ceglie intenţionează să se mute defintiv în România, chiar dacă îşi va păstra şi afacerile din ţara natală. Va vizita periodic Italia, însă se va stabili aici, pentru că se simte chiar mai bine decât în ţara natală şi pentru că a doua sa casă este de acum România.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

stelian PREDA
15.01.2022, 10:36:12

cate unul,pe ici pe colo...,,se indragostesc,,iremediabil de un partener de viata si apoi devin ,,romani,,etc iar mioriticii s-au satuirat sa caste gura degeaba p'acilea, si-o ,,taie ,,invers !

0 (2 voturi)
Ludwig
15.01.2022, 12:09:39

Italienii din italia nu prea ne suporta din cauza conationalilor infractori. Oricum ei sunt si cu nasul pe sus desi la ei in sud e o saracie ca la noi la vaslui. Destui italieni se duc in germania sa lucreze, femei menajere, etc...

+4 (4 voturi)
Michiu Stefan
15.01.2022, 12:27:49

@Ludwig; Majoritatea colonistilor romani in Dacia Traiana au fost originari din sudul Italiei!Un italian-intalnit cu totul intamplator intr-un magazin,mi-a spus ca in Sud,la "come stai"=ce faci,se spune "che fagi"-convins de similitudinea expresiei.Cat despre cazul de fata-ma bucur ca mai este si un lup mancat de oaie!

+1 (1 vot)
Ionica Porumbel
15.01.2022, 19:35:51

Mă bucur pentru el și familia lui.

Modifică Setările