Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Jignire la adresa Doinei Cornea: la două zile după înmormântarea disidentei, Tăriceanu compară lupta anticorupţie cu oprimarea rezistenţei anticomuniste

25
9 May 2018 12:19:51
Autor: Remus Florescu
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Parlamentarul Mihai Goţiu îl critică dur pe Călin Popescu-Tăriceanu pentru declaraţiile făcute în contextul dezbaterilor ocazionate de răspunsurile ministrului Tudorel Toader în legătură cu Raportul GRECO. Tăriceanu a comparat lupta anti-corupţie cu oprimarea rezistenţei anti-comuniste. „Cei care au furat din banii publici sunt hoţi, nu luptători împotriva nedreptăţii”, spune Goţiu.

Mihai Goţiu a scris pe Facebook: 
 
„În contextul ”Orei Guvernului”, în cadrul căreia Tudorel Toader a fost chemat să răspundă, astăzi, în Senat, la criticile aduse de Raportul GRECO, Călin Popescu Tăriceanu a comparat lupta anti-corupţie cu oprimarea rezistenţei anti-comuniste!!! 
 
Cum ar veni, toţi cei condamnaţi în ultimii ani de către Justiţia din România pentru că şi-au băgat mâinile adânc în bugetul public sunt nişte ”victime” năpăstuite precum au fost luptătorii împotriva totalitarismului şi dictaturii ceauşiste.
 
Culmea tupeului, afirmaţia a fost făcută de preşedintele Senatului la doar câteva zile după dispariţia şi înmormântarea Doinei Cornea, unul dintre simbolurile rezistenţei anti-comuniste!
Nu, d-nule Tăriceanu! Cei care au furat din banii publici sunt hoţi, nu luptători împotriva nedreptăţii. Nu, nu o să aveţi cum să minţiţi şi să manipulaţi la nesfârşit cetăţenii români. Şi nici să-i mai furaţi!”. 
 
 
 

Ce a spus Tăriceanu

 
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că lupta împotriva corupţiei este un demers politic, nu unul natural, specific statului de drept. El a mai susţinut că este o campanie la fel cum se organiza şi în anii 1950 împotriva burghezo-moşierimii.
„Ideea de luptă împotriva corupţiei înseamnă un demers politic. Nu este un demers natural al stautului de drept, o reacţie reală a statului de drept, este o campanie organizată, la fel cum se organiza şi în anii ’50, lupta împotriva burghezo-moşierimii, împotriva chiaburilor şi aşa mai departe. Şi atunci, ca şi acum, normele statului de drept erau călcate în picioare. Astăzi, din partea reprezentanţilor opoziţiei m-aş fi aşteptat măcar o singură remarcă legată de stadiul şi de starea statului de drept din Românie. Dragi colegi, protocoalele dintre SRI şi DNA nu vă preocupă? Vi se par naturale, normale, astea sunt trăsăturile statului de drept? Mi-aduc aminte, la o vizită a unei delegaţii sovietice în România. Ce se striga? Stalin!. Am impresia că aţi rămas pe o placă de patefon la care s-a stricat cerculeţul şi care spune să continuăm lupta împotriva corupţiei”, a afirmat liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, conform news.ro. 
 
Citeşte şi
 
Declaraţiile istoricului Marius Oprea la Comisia SIPA: „SIPA a fost folosită pentru urmărirea magistraţilor şi intimidarea lor”
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

25 Comentarii

G M
9.05.2018, 12:37:28

Nesimțit ! Ar trebui să consulte un doctor,cred că s-a scrântit la cap.

+15 (15 voturi)
stelian PREDA
9.05.2018, 12:43:30

un securist-activist,spalator de varza murata,increzut,fost repetent in bruma de scoala chinuita pe care a facut-o cu chiu cu vai.Ce sa stie si sa spuna unul ca asta.

+16 (16 voturi)
Lucifer
9.05.2018, 12:57:10

Tăriceanu este cel mai prost de la natură(de la mama lui...) politician român din toată istoria politicii româneşti.

+13 (13 voturi)
florinakis
9.05.2018, 13:25:58

la aroganta permanenta din creieru' lui, nimic nu mai e de mirare ... omu' e in afara oricarei minime normalitati ...

+13 (13 voturi)
MARIA BACIU
9.05.2018, 13:35:09

Ce prostovan Doamne , asta chiar a devent senil , un hot ordinar , un gunoi tupeist .

+11 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (25)

Modifică Setările