Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

László Tőkés, la Zilele Maghiare din Cluj: „Revoluţia română a fost furată. Asistăm la o reinstaurare a regimului comunist”

32
22 Aug 2019 17:56:51
Autor: Remus Florescu
László Tőkés, invitatul principal al dezbaterii organizate în cadrul Zilelor Maghiare. FOTO: R: Florescu
László Tőkés, invitatul principal al dezbaterii organizate în cadrul Zilelor Maghiare. FOTO: R: Florescu

Pastorul László Tőkés, invitatul principal al dezbaterii pe tema celei de-a 30-a aniversări a Revoluţiei române din 1989, organizată în cadrul Zilelor Maghiare din Cluj, a susţinut că „revoluţia a fost furată şi înlocuită cu o lovitură de stat”, iar în zilele acestea se văd efectele negative: „asistăm la o reinstaurare a regimului comunist”.

„Noi am fost foarte optimişti atunci. Credeam că  dictatorul Nicolae Ceauşescu era o întrupare a răului atât de mare, încât eu, şi mulţi alţii, am crezut că dacă vom scăpa de el, atunci într-o clipă vom scăpa şi de comunism şi se va făuri o lume nouă. Această credinţă a fost susţinută de foarte multe evenimente petrecute în acelaşi timp cu evenimentele de la Timişoara,  fraternizarea românilor cu maghiarii, posibilitatea folosirii limbii materne, am auzit la televiziune urări de Crăciun în maghiară, am fost dus în biserici româneşti, unde am participat sau am celebrat slujbe, în judeţul Cluj sau alte locuri din Transilvania s-au tras salve de foc în onoarea mea.

Tot era atât de mirific încât credeam că lumea s-a schimbat şi că problemele noastre comune se vor rezolva. Vedem astăzi că aceste probleme comune nu au fost rezolvate. Revoluţia a fost furată şi înlocuită cu o lovitură de stat şi, din păcate, mai tragem şi azi ponoasele acelor vremuri. Din păcate nu se putem debarasa de această situaţie. Cu o intensitate mai mare sau m mică asistăm, azi, la o reinstaurare regimului de tip comunist.

Revoluţia a avut şi elemente pozitive, întrupate, de exemplu, în această clădire (clădirea universtiăţii private în limba maghiară  Sapientia, finanţată de guvernul maghiar-nr)”, a susţinut László Tőkés la dezbaterea organizată, joi după-masă, la Universitatea Sapientia din Cluj-Napoca. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

32 Comentarii

m lupascu
22.08.2019, 18:22:57

- lovitura de stat, asasinarea presedintelui republicii si daune de razboi

+3 (9 voturi)
Adrian Foangǎ
22.08.2019, 19:20:38

Bosgoru uita ca Victor Orban este numit dictator in toata lumea, pe el il roade grija de Romania. Saraca lepra, cat sufera pentru tarisoara asta. :"))

+1 (11 voturi)
dominic paul
22.08.2019, 18:49:01

László Tőkés se plange de regimul comunist din Romania, dupa ce UDMR a concubinat cu neo-comunistii PSD timp de 30 de ani.

+12 (20 voturi)
foarte atent
22.08.2019, 18:55:24

tot agentii straini au gura, ma?! kgb-istii, udmr-istii?!

+3 (13 voturi)
MV R.
22.08.2019, 19:10:54

Doamne,iar Tokes! Popa dracului!

+2 (12 voturi)

Vezi toate comentariile (32)