Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Lista completă a câştigătorilor TIFF 2010

0
6 Jun 2010 16:08:19
Autor: adevarul

Trofeul Transilvania a fost adjudecat anul acesta de către producţia cinematografică „Poveste anodină” (Thailanda 2009). Regizorul german Wim Wenders, preşedintele Academiei Europene de Film, a fost distins cu Premiul pentru Întreaga Carieră.

Trofeul Transilvania în valoare de 10.000 de euro - Poveste anodină / Mundane History  (R. Anocha Suwichakornpong, Tailanda, 2009)

Premiul pentru cea mai bună regie în valoare de 5000 de euro - Călin Peter Netzer (Medalia de onoare, România-Germania, 2009)

Premiul Special al Juriului, în valoare de 1.500 de euro - Last Conversation/ Ultima conversaţie ( R. Noud Heerkens, Olanda, 2009)

Premiul pentru Cea mai bună Interpretare - Ozana Oancea (Felicia, înainte de toate) şi Victor Rebengiuc (Medalia de onoare)

Premiul pentru Cel mai bun scenariu, în valoare de 1.500 de euro - Răzvan Rădulescu, Melissa de Raaf pentru scenariul Felicia, înainte de toate

Premiul pentru Cea mai bună Imagine - Magnus Nordenhof Jønck, pentru imaginea filmului R (R. Michael Noer, Tobias Lindholm, Danemarca, 2009)

Premiul FIPRESCI, oferit de juriul Asociaţiei Presei Străine de Film – Navidad/ In ziua de Crăciun (R. Sebastian Lelio, Chile-Franta, 2009)

Premiul Publicului - Gordos / Graşii  (R. Daniel Sanchez Arevalo Spania, 2009)

Premiul de Excelenţă - Liviu Ciulei

Premiul pentru Întreaga Carieră - Dorina Lazăr

Premiul pentru Întreaga Carieră oferit unei personalităţi din cinematografia europeană - Wim Wenders

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea lung metraj, în valoare de 2.000 de euro - Eu când vreau să fluier, fluier (R. Florin Şerban)

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secţiunea scurt metraj, în valoare de 1500 de euro – Colivia (R. Adrian Sitaru)

Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru debut - Ozana Oancea (pentru rolul din Felicia, înainte de toate)

Premiul pentru Cel mai bun scurt metraj din secţiunea Umbre - Les bessones del Carrer de Ponent/ Gemenele de pe strada Apusului ( R. Marc Riba, Anna Solanas, Spania, 2010)

Premiul Let's Go Digital!, pentru cel mai bun film realizat în cadrul LGD! - realizat de: Alexandru Cristian Savescu, Diana Ciobanu, Eduard Pârvu

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de lung metraj din cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF - Tion Lucian, pentru scenariul Ronaldo si Iuliana

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de scurt metraj din cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF – Veronica  Niculescu, pentru scenariul Curierul

Premiul HBO pentru Cel mai bun scenariu de documentar din cadrul Concursului Naţional de Scenarii organizat de HBO România în parteneriat cu TIFF – Pavel Cuzuioc, pentru scenariul Doina groparilor

Premiul cititorilor Adevărul de Seară, ediţia de Cluj-Napoca, pentru cel mai bun film românesc, în valoare de 1.500 de euro, oferit de Cotidianul Adevărul de Seară – Marţi, după Crăciun ( R. Radu Muntean)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările