Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Locomotiva trenului Cluj-Viena a luat foc la câteva minute după ce pornise din gară. Ce s-a întâmplat cu călătorii

3
17 Oct 2019 09:23:41
Autor: Ştefan Lică
Locomotiva a luat foc la scurt timp după ce garnitura a părăsit gara
Locomotiva a luat foc la scurt timp după ce garnitura a părăsit gara

Două autospeciale ale pompierilor şi un echipaj SMURD au ajuns imediat la faţa locului pemtru a interveni. Incendiul a avut loc în această dimineaţă, ân jurul orei 7.45, la scurt timp după ce trenul s-a pus în mişcare.

Pentru a putea stinge incendiul, pompierii au fost nevoiţi să întrerupă alimentarea cu energie electrică a liniilor de transport aeriane a căii ferate şi realizarea unei împământări de către echipele specializate.Până la sosirea acestora, călătorii aflaţi în tren au fost evacuaţi. Vagoanele nu au fost atinse de flăcări, astfel că garnitura a fost cuplată la o altă locomotivă şi a putut să-şi continue drumul spre capitala Austriei. 
 
 
Deocamdată nu se cunosc cauzele incendiului care a curprins locomotiva, dar nu este exclus ca totul să fi pornit în urma unui scurtcircuit.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Amar
17.10.2019, 09:45:09

"pompierii au fost nevoiţi să întrerupă alimentarea electrica a locomotivei" Poza de mai sus prezinta o locomotiva diesel, nu una electrica ;)

+2 (2 voturi)
frinarul Lica
17.10.2019, 15:57:41

Dar locomotiva este sub firul de contact. Voind sa scrie ceva inteligent, autorul foloseste termeni pretentiosi ,,întrerupă alimentarea cu energie electrică a liniilor de transport aeriane a căii ferate". Liniile aeriene nu sint de transport a cai ferate, pentru ca nu pot fi si subterane. LEA = linie electrica aeriana, se refera la liniile electrice de transport a energiei electrice, nu a caii ferate.De exemplu se transpora energia de la Portile de Fier I pina la statia de transformare Arad, unde alte linii o transporta spre beneficiari(fabrici si uzine) LES= linie electrica subterana, care face acelasi lucru dar este subterana. Caile ferate electrificate, tramvaiele, troleibuzele folosesc linii electrice de contact. Metroul in principal este alimentat prin sina a III-a. Asadar pompierii au asteptat deconectarea energiei din linia de contact, pentru a putea stinge incediul izbucnit la o locomotiva diesel hidraulica. Calea ferata Cluj Napoca-Oradea este electrificata pina in statia Baciu Triaj.

Silvia Silvia
17.10.2019, 10:33:26

ZICI CFR SI SA TRAGEM APA VAI DE CAPUL LOR NU SUNT IN STARE DE NIMIC ,NU INVESTESC IN NIMIC SI NICI CONDITII NU OFERA , CE FAC EI IN SCHIMB DOAR SCUMPESC TOT SI ATAT ,SUNT DE GROAZA ...

Modifică Setările