Lupescu: „Land german în stare de alertă, deoarece se apropie de limita de 390 de paturi de ATI ocupate, din totalul de 2.500. În România ce facem?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul Radu Lupescu activează la o clinică privată din Strasbourg. FOTO: Arhivă personală
Medicul Radu Lupescu activează la o clinică privată din Strasbourg. FOTO: Arhivă personală

Radu Lupescu, medicul ATI premiat de preşedintele Emmanuel Macron, vorbeşte despre măsurile care se adoptă în Vest, purtarea măştii în şcolile franceze, starea de alarmă în landul Baden-Württemberg, în contrast cu relaxarea din România, ţară unde situaţia spitalelor este dramtică.

„Landul german Baden-Württemberg a intrat în stare de alertă pe 3 Noiembrie şi se preconizează trecerea în stare de alarmă, incidenţa fiind de 4,5 şi se apropie limita de 390 de paturi de ATI ocupate de pacienti Covid (din totalul de 2500 de paturi ATI). Persoanele nevaccinate nu pot intra in săli de spectacole, săli de sport, restaurante, piscine şi cinematografe fără un test negativ de mai puţin de 48 de ore. Se prefigurează starea de alarmă în care cei nevaccinaţi nu vor mai putea intra deloc in spaţii publice închise precum cele de mai sus.


In Franţa se reintroduce purtarea măştii în şcolile primare acolo unde incidenţa esta mai mare de 1. Pentru elevii mai mari purtarea măştii era oricum in continuare obligatorie, din Septembrie, în ciuda incidenţei mici.

În România ce facem?”, a scris  Radu Lupescu a postat pe Facebook.

 Cine este Radu Lupescu 

Radu Lupescu este un anestezist renumit şi reprezentantul medicilor la una dintre cele mai mari clinici private din Strasbourg - Rhéna. În plus, pentru eforturile sale în lupta cu pandemia de COVID-19, Radu Lupescu a fost distins cu Ordinul Naţional al Meritului de către preşedintele francez Emmanuel Macron.  

Vă mai recomandăm

 Jurma, despre deschiderea şcolilor: „Singurul motiv este că se pregătesc noi măsuri de relaxare. E o iluzie că valul 4 a trecut. Avem de 4 ori mai multe decese”

         

Cât au contribuit festivalurile la dezastrul COVID. „Au fost lemne pe foc, dar şcolile au fost cisterne de benzină aruncate în foc”

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite