Mărţişoare din discuri de vinil şi din „plastilină” încălzită la microunde, mere şi pălării, la Târgul din Piaţa Unirii FOTO & VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mărţişoare se pot realiza şi din discuri de vinil. FOTO Ovidiu Cornea
Mărţişoare se pot realiza şi din discuri de vinil. FOTO Ovidiu Cornea

Mărţişoarele din bucăţi de discuri de vinil şi altele realizate după o tehnică migăloasă, frivolité, se numără printre cele mai inedite întâlnite la Târgul Mărţişorului din Piaţa Unirii. "Fimo", un soi de plastilină ce devine rigidă la temperaturi înalte, e unul din cele mai întâlnite materiale. Târgul este întregit cu o oferă de produse alimentare şi non-alimentare, de la mere la mezeluri şi pălării.

„Târgul Mărţişorului” s-a deschis la Cluj încă de marţi după-masă, în Piaţa Unirii din Cluj, fiind deschis până pe 2 februarie. Chiar dacă târgul, organizat de Primăria Cluj-Napoca în colaborare cu Asociaţia Meşterilor Populari, încurajează artizanii, fiind admişi doar cei care confecţionează manual produsele, mixul de exponate conferă un uşor aer de bâlci evenimentului. Pe lângă mărţişoare, care predomină, îşi găsesc locul numeroase tarabe cu produse alimentare şi non-alimentare, de la pălării la haine, covoare, mere, miere, carne sau tablouri. Preţul mărţişoarelor pleacă de la 2 lei, în cazul unor modele mici din ceramică şi poate ajunge la 15 lei, pentru broşe din sticlă, cu diferite modele imprimate. 

Din panoplia de modele nu lipsesc tritonii sau personajele animate Frozen. Un material la modă este „fimo”, un soi de plastilină care odată pus la 120 d egrade, inclusiv în cuptorul cu microunde, devine rigid. Între cele mai inedite mărţişoare se numără cele realizate după tehnica „frivolité”, care au ca rezultat mici broderii: „Lucrez cam o jumătate de oră la unul, cu o suveică sau chiar cu două. E o chestiune de dexteritate, sunt multe noduri de făcut. Mă bucur nu atât că le vând cât de faptul că munca îmi este apreciată”, spune Ionelia Moisuc. Preţurile variază între 3 şi 5 lei. Tot cu 5 lei sunt disponibile şi mărţişoare din bucăţi de discuri de vinil, pictate în tehnică Jackson Polock. 

„Am cumpărat vinilurile din Oser, pe unele le-am găsit deja în bucăţi. Le încălzim şi le modelăm, după care le aşezăm cu o planşă şi le stropim practic cu vopsea”, explică bărbatul care le comercializează, în numele soţiei, care este artizanul. Târgul Mărţişorului este deschis până pe 2 martie. Prodse specifice de 1 şi 8 martie pot fi procurate şi din alte 17 amplasamente din oraş.

Targul Martisorului Cluj

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite