Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Un medic clujean şi-a postat pe Facebook fluturaşul de salariu: „Nu putem fi ipocriţi”

52
14 Apr 2018 12:18:37
Autor: Remus Florescu
Din luna martie salariile medicilor ar fi trebuit să fie majorate. FOTO: Arhivă
Din luna martie salariile medicilor ar fi trebuit să fie majorate. FOTO: Arhivă

Anca Mureşan, medic primar chirurgie generală la Institutul Regional de Gastroenterologie-Hepatologie Octavian Fodor, şi-a postat pe Facebook fluturaşul de salariu pe luna martie. „Nu putem fi ipocriţi şi să nu recunoaştem măririle acordate”, a susţinut clujeanca.

„Aşa cum am spus, revin cu fluturaşul pe care l-am primit azi. Acesta este venitul meu net pe martie 2018, salariu plus o gardă suplimentară de sâmbătă: 11.242 Ron. 
Ţinând cont că am postat de curând că venitul meu pe luna trecută a fost de 6.065 Ron, nu pot să nu spun că venitul meu aproape s-a dublat. Este un pas înainte, sunt încă multe de făcut şi corectat, însă nu putem fi ipocriţi şi să nu recunoaştem măririle acordate”, a scris clujeanca pe pagina ei de Facebook. 
Practic, medicul a postat doi „fluturaşi”: unul pentru salariu, celălalt pentru gărzi.
 

 

Grevă pentru condiţiile în spitale?

 
Postarea Ancăi Mureşan a fost comentată de mai multe persoane. 
„Mă bucur pentru dumneavoastră..meritaţi aceşti bani...dar.. mi-aş dori... ca medicii să facă o grevă şi să ceară... îmbunătăţirea condiţiilor din spital... Că ei... medicii... cât şi celelalte cadre sanitare... să fie mai responsabili. Să iubească pacientul... să-l simtă ca şi pe un membru al familiei...sa vorbească frumos şi respectuos. Cred că ar fi frumos. Să auzim de... mai bine !!!”, a scris Gigi Puicănescu. Răspunsul medicului nu a întârziat: „Da, mi-aş dori şi eu această solidaritate şi astfel de acţiuni. Mai mult, mi-aş dori alături pacienţii, societatea civilă... Dar toate au vremea lor...”
 
Un alt internatul a postat: „Da , sunt de acord să luaţi şi 20.000 de lei , dar dacă mai puneţi mâna pe un leuţ sau mai ales dacă vă pune dracu sa condiţionaţi actul medical de primirea unei sume de bani sau orice bun sa faceţi zece ani de puşcărie ... Ce spuneţi doamna doctor, vă băgaţi ???” „De ACORD!!!”, a răspuns Anca Mureşan. 
 
Citeşte şi 
 
 
Câţi bani vor primi, de fapt, medicii în mână după majorarea salarială
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

52 Comentarii

b. e.
14.04.2018, 16:35:32

Dacă și la astfel de salarii, medicii mai cer sau primesc șpagă de la pacienți, merita împușcați!

+9 (11 voturi)
Ggggg Hhhhh
14.04.2018, 16:53:25

Tocmește-l pe deputatul AKM.

+3 (3 voturi)
Banan Crudu
14.04.2018, 17:26:02

Replici aiurea. Oamenii care au fost necinstiți,vor rămâne necinstiți. Chiar dacă vor avea 20.000 , şpaga va reprezenta surplusul doar pretențiile vor creşte, în raport cu ...noile venituri. Cât despre "condițiile din spitale"... să ferească Cel de Sus să fi nevoit să ajungi la doctor. Atunci s-ar vedea adevărata situație

+11 (11 voturi)
catalin toader
14.04.2018, 17:44:01

Doamna doctor sa vorbeasca in numele dumneaei, daca nu poate fi ipocrita, e treaba ei! O gramada dintre colegii sai pot fi, ba chiar sunt ipocriti. Putini se intreaba daca merita banii astia! Socotiti bine, sunt peste 2000 de euro, net! Stim, in Germania sau Franta ar fi mai multi. Dar si munca si responsabilitatea actului medical mult mai solicitante. Nu cred ca vreunul din cei sufocati de revolta a lucrat vreun sistem sanitar decent. Aici da, doamna doctor are dreptate, e vorba de ipocrizie. In cazul unora, si de nesimtire.

0 (6 voturi)
Alexandru.
14.04.2018, 17:55:43

Aia bani frate, pe langa ea eu sunt platit in nasturi.

+3 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (52)

Modifică Setările