Cum te poate omorî tratamentul anti-COVID luat acasă. Medic: „Se poate ajunge la moarte subită cardiacă” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Oargă postează clipuri cu sfaturi medicale pe înţelesul tuturor. FOTO: Arhiva personală
Paul Oargă postează clipuri cu sfaturi medicale pe înţelesul tuturor. FOTO: Arhiva personală

Paul Oargă, medicul rezident clujean care postează pe YouTube filmuleţe cu intervenţiile SMURD la pacienţii COVID, explică de ce este foarte periculos să ne tratăm acasă de virusul SARS-CoV-2. El explică ce medicamente putem lua în siguranţă acasă şi care sunt cele periculoase.

Medicul Paul Oargă explică într-un material video ce medicamente pentru COVID se pot lua acasă şi combinaţiile extrem de periculoase care pot duce la diferite complicaţii, inclusiv moarte. Oargă susţine că infecţia cu COVID se poate trata acasă, dacă  vorbim despre forme uşoare şi moderate, adică „Nu ai lipsă aer şi sataraţia de oxigen este mai mare de 94%.” Cu toate acestea, el recomandă să anunţăm medicul de familie şi Direcţia de Sănătate Publică, pentru ca starea de sănătate să ne fie monitorizată.

„Acasă luăm medicamente simptomatice cum ar fi paracetamol sau ibuprofen. Trebie să te hidratezi foarte bine şi să nu stai toată ziua în pat la televizor, trebuie să te mişti prin casă pentru a evita evenimentele tromboembolice. Asta nu justifică în niciun caz să-ţi administrezi singur anticoagulant, care este un medicament foarte periculos dacă nu e administrat de un medic”, spune Oargă. 

Atenţie la antibiotice!

Tratamentul cu Azitromicină este o „greşeală foarte mare”, spune el, deoarece „medicamentul tratează penumonia, antibioticele sunt folosite la infecţiile bacteriene, deci nu funcţionează la virusuri precum Covid. Se poate administra doar atunci când medicul a constatat că s-a produs o suprainfecţie bacteriană, dar astea este datoria lui să constate”. Acelaşi lucru este valabil şi pentru claritromicină şi doxiciclină. 

„Dacă pe lângă aceste antibiotice adaugi HIiroxiclorochină, că ai auzit ca e foarte bună, creşte riscul evenimentelor cardiovasculare, a palpitaţiilor, a sincopelor - o formă uşoară de leşin-, convulsiilor sau poate surveni moartea subită cardaică, pentru că Hidroxiclorochina şi Azitromicina produc modificări electrice la nivel cardiac”.

Oargă nu recomandă nici corticosteroizii, medicamente care scad inflamaţia, dar vin cu serie de alte probleme. „Tratamentul cu corticosteroizi fără supravegere medicală sub nicio formă nu-l recomand. În spitale se dă pentru că pacienţii sunt sub supraveghere medicală constantă”, spune el. 

Despre, Invermectină spune că nu sunt studii care să-i dovedească eficacitatea. 

Citeşte şi:

 Tristeţea unui medic ATI: „Pacienţi cu masca de oxigen pe faţă ne spun că nu cred în virus. E o palmă pentru noi” VIDEO

Starea în care a ajuns un pacient COVID tânăr, sănătos şi nevaccinat: „Am o durere infernală!” Imagini necenzurate de la intervenţia SMURD VIDEO

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite