Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Mesajul arogant al unei clujence despre „străinii“ din oraş: „Am ajuns să ne batem pe locuri de parcare cu nişte vinituri“

74
30 Jul 2016 11:35:43
Autor: Florina Pop
Trafic Cluj  FOTO Florina Pop
Trafic Cluj  FOTO Florina Pop

Într-o plângere lăsată pe domnuleprimar.ro, o clujeancă îl întreabă pe edilul Clujului când va găsi o modalitate de a „nu mai lăsa oraşul să se sufoce prin prezenţa atâtor vinituri cu autoturisme din alte judeţe“. Oficialii primăriei din Cluj i-au răspuns.

Pe 24 iulie, o clujeancă pe nume Brânduşa face o plângere neobişnuită: consideră că traficul intens din Cluj este din pricina ”atâtor vinituri (n.r. - cetăţeni veniţi în oraş din alte părţi)” - aici îi include şi pe studenţi - ce vin cu maşinile din alte judeţe, ocupă locuri de parcare pe care nu le plătesc şi blocând alei. Aglomeraţia din trafic este o problemă cu care se confruntă marile oraşe din ţară, însă soluţia găsită de femeia ce a scris plângerea lasă de dorit la capitolul toleranţă şi bun simţ.

Mesajul integral al femeii:

„Bună ziua; când o să gândiţi în folosul clujenilor? când o să găsiţi o modalitate de a nu mai lăsa oraşul să se sufoce prin prezenţa atâtor vinituri cu autoturisme din alte judeţe ce an de an vin în oraş că studenţi şi nu numai şi ocupă multe parcări abuziv, neplătind, blocând alei pietonale dintre blocuri, maşini de firma, blocând de asemenea. Trebuie găsite modalităţi de a le interzice staţionarea în oraş spre folosul clujenilor şi a transportului în comun din oraş, al traficului. Parcă s-au născut în maşini, nu mai ştiu altceva. În fiecare toamnă sosesc în oraş 20-30-40 de mii de studenţi; din multe judeţe din ţară; pe puţin, care vin cu propriile maşini, nu se mai poate, e total sufocant, să mai vină şi fără, şi să folosească mijloacele de transport în comun şi să ne lase pe noi clujenii să putem parcă şi circulă mai lejer... am ajuns să ne batem şi să ne certăm pe locuri de parcare cu nişte vinituri... ar trebui găsită o modalitate, de a elimina cumva din oraş, de prin cartiere, maşini din alte judeţe, ce stau uneori cu anii; amenzi; taxe; somaţii, avertizări de ridicare; etc; mai puţin cu 25-30 de mii de maşini e ceva; neîngrădind desigur libera circulaţie...“

Ce îi răspund reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca pe 27 iulie:

„Stimată doamna Brânduşa,
Municipalitatea nu poate face diferenţiere între clujeni şi cei care vin în vizită la Cluj-Napoca şi nici nu ar fi corectă o astfel de discrepanţa. Fiecare cetăţean este liber să circule cu ce doreşte, iar Primăria încearcă în permanentă să identifice noi locuri de parcare şi zone în care să construiască parkinguri, pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie. În ceea ce priveşte sancţiunile, poliţiştii locali aplică sancţiuni în mod unitar celor care nu respectă legislaţia în vigoare. Răspuns furnizat de Biroul Mass-media“.

Mai puteţi citi:

Un clujean a fost amendat cu 510 lei pentru că a traversat, pe bicicletă, trecerea de pietoni

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

74 Comentarii

Ovidiu Olariu
30.07.2016, 11:46:58

Mesaj caracteristic categoriei de debili mintali. Atat o duce capul. Intrebarea este de ce, in locul unor stiri in care normalitatea sa fie elementul definitoriu, se preiau de catre presa si se dau publicitatii comportamente sau comentarii ale unor personaje ridicole care ilustreaza cat de tampiti pot sa fie unii.

+14 (20 voturi)
Patriot Iuli
30.07.2016, 12:53:45

In majoritatea tarilor civilizate numarul de inregistrare al masinii este gandit in asa fel incat sa nu mai indentifici din ce parte a tarii este masina, de exemplu in UK poti sa stii anul de inmatriculare. Unii romani inca au ramas cu mentatlitatea principatelor si se bat cu pumnii in piept ca eu sunt olteni, moldoveni, banateni etc. Trezirea natie, odata uniti ar trebui sa ne mandrim ca suntem romani si sa ne respectam oriunde in lumea asta. Problema parcarilor in Cluj este parte din administratie ca mai peste tot in Romania, trafic este oriunde in lumea asta, nimeni nu a fost pregatit pentru explozia indrustiei auto ca lumea sa aiba cate 2-3 masini in familie. Solutiile sunt simple, parcari construite cu cap fie subterane, fie blocuri destinate exclusiv parcarilor ar aduce milioane de euro anual primariei dar cu primari ca fifthy-fifthy si Boc nu prea este loc de pretentii.

+7 (15 voturi)
Stefan din nord
30.07.2016, 12:32:05

Atunci cand viniturile au invadat masiv Clujul depunandu-si economiile la Caritas in anii 90 era ok ? Si pe banii lor s-a dezvoltat Clujul Acum va stau in gat ?

+15 (21 voturi)
Bob Ionut
30.07.2016, 12:52:39

Dar banii pe care ii lasa viniturile in Cluj sunt buni, nu? Dar IT-stii sau chiar cei din alte domenii care lucreaza in Cluj, vinituri din toata tara, sunt buni, da numai sa vina cu trenul sa nu incurce circulatia, nu? Cata nesimtire!

+16 (20 voturi)
Bob Ionut
30.07.2016, 12:57:40

Apropos de atitudinile de genul, prezente si in trafic prin toata tara, poate se gandesc autoritatile noastre sa schimbe formatul numerelor de inmatriculare, deoarece indicativul judetului nu e decat un motiv de controverse si de deturnare spre atitudini discriminatorii in trafic al situatiilor mai delicate. De ce trebuie sa stii ca o masina e din Cluj sau din Bucuresti sau din Iasi? Ca discutiile din trafic sa basculeze inspre etichete regionale? In multe tari din lumea civilizata numarul de inmatriculare e al masinii, nu al localitatii/regiunii din care vine!

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (74)

Modifică Setările