Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Mesajul dur al unei mame al cărei copilaş de 1 an este infectat cu COVID: „E calvar, copiilor li se dau medicamente anti-HIV“

60
25 Sep 2020 19:02:09
Autor: Remus Florescu
Imagine postată de clujeancă de la geamul Spitalului de Infectioase FOTO: Andaluna Bogdan
Imagine postată de clujeancă de la geamul Spitalului de Infectioase FOTO: Andaluna Bogdan

O clujeancă, internată alături de copilaşul ei de 1 an infectat cu COVID-19 şi care are simptome şi i s-a prescris un tratament pentru HIV, are un mesaj dur pentru toţi scepticii care refuză să poarte masca şi să i-a măsuri de distanţare: „Poartă masca peste moaca aia, nu pentru tine, pentru familia ta şi pentru apropiaţii tăi”

Andaluna Bogdan, o clujeancă internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Cluj cu copilul ei de 1 an descrie calvarul prin care trece într-o postare pe Facebook şi recomandă purtarea măştii:
 
Redăm mai jos postarea integrală (intertitlurile ne aparţin)
 
„De citit, recitit, rumegat şi dat mai departe, mai ales pentru bipezi ce fac umbra pământului în jurul nostru, în loc să o facă singuri în pădure.
 
Nu ştiai pe nimeni cu Covid? Iţi arat Clujul din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, dintr-un salon în care sunt internată cu fetiţă mea ce are puţin peste 1 an.
 
Probabil nu ştii încă nici cum e să afli azi că părinţii tăi sunt infectaţi, că tu intri în carantină imediat împreună cu copilul tău, că părinţii îţi vor fi preluaţi şi duşi la spital şi nu ştii dacă finalul e cu toţi împreună sau nu.
 
Ca să nu zic că nu ştii cum e să stai să aştepţi să vezi simptome la tine şi la copilul tău. Sigur nu ştii nici senzaţia şi durerea pe care eu am trăit-o, că oameni pe care îi iubeşti dincolo de cuvinte poate ţi-au îmbolnăvit omuleţul căruia i-ai dat viaţă.
 
La fel, nu ştii nici ce îţi trece prin minte când vezi că puiul tău de om începe să nu mai fie asimptomatic, cum se spune că sunt copiii şi apar simptome peste simptome, chemi ambulanţa în toiul nopţii şi începe calvarul.”
 

„Tratamentul pentru un copil, un medicament pentru HIV, pentru că nu exista încă nimic pentru Covid”


Părinţii în continuare în spital, tu pe cont propriu cu un copil în braţe, căruia i se fac investigaţii noaptea, la 3, într-un cort de triaj, cu 15 grade. Iţi poţi imagina cum arată asta? Că eu sigur nu uit niciodată urletele fetiţei mele chinuită de tot ce i se întâmplă.
 
Sigur, nu ştii nici cum e senzaţia aia în care ţi se spune ce înseamnă tratamentul pentru un copil, adică un medicament pt HIV, pentru că nu exista încă nimic pt Covid, dar tu dă-te zmeu în continuare. Nu ştii nici că tu vei primi tratament pentru malarie şi nici presiunea pe care o pui singur pe tine dacă accepţi sau nu tratamentul, în special pentru un puiuţ de om.
 
În tot timpul asta, părinţii sunt în continuare în spital, toată familia e infectată şi nu primeşti vizite, nu poţi părăsi nici salonul din spital, în casa în care ai stat nu va intra nimeni să iţi ia haine, pentru că şansele să se infecteze sunt uriaşe. 
 

„Să îţi mai povestesc sau începe să fie confortabilă masca aia nenorocită?”


„Să îţi mai povestesc sau începe să fie confortabilă masca aia nenorocită? E suficient ca unul din familie să lase garda jos pentru o clipă şi să intri în cea mai înspăimântătoare experienţă. Asta dacă ai ceva sentimente pentru alte fiinţe umane decât pentru fundul tău. Şi ar fi bine să ai, că vei descoperi că ai nevoie de prieteni să îţi aducă niste cumpărături măcar.
 
Tu crezi că treci peste toate astea? Gândeşte-te, bipedule, că înainte să ai simptome, ai apucat să infectezi pe cineva dintr-o familie în care sunt copii mici, bolnavi cronici, gravide, etc. Nu e orice virus, e ceva necunoscut pentru medici, aşa că nu spera că vei fi norocos.
 
Poartă masca peste moaca aia, nu pentru tine, poartă pentru familia ta şi pentru apropiaţii tai şi nu mai împrăştia cretinisme online.
 
Stai liniştit că nu te cipeaza când eşti în spital cu Covid, bine ar fi să o facă, macar 2 neuroni în plus să iţi puna în cip”.
 
Vă recomandăm să citiţi şi

Cristi Puiu, taxat dur de Mîndruţă pentru participarea la mitingul anti-mască: „Vă înţeleg, veniturile nu mai sunt aceleaşi”
 
Manifestaţie anti-mască la Universitate. Sute de oameni strigă: „Masca ucide“. Printre ei, regizorul Cristi Puiu şi actriţa Carmen Tănase. Protest şi la Timişoara
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

60 Comentarii

Toma Caragiu
25.09.2020, 19:09:27

Atitudine de merean. Este putin important daca medicamentele sunt pentru HIV, raceala, alergii sau miserupism. Ce este important este daca sunt eficace impotriva COVID-19.

+6 (26 voturi)
Utilizator Adevărul
25.09.2020, 19:28:01

Comentariu considerat abuziv.

Augustin Man
25.09.2020, 19:13:37

Exista o singura recomandare: "feriti-va, feriti-va, FERITI-VA!". Dar cind citesc materiale imbecile venite pe e-mail care amesteca frica, al 3-lea razboi mondial, un plan bine pus la punct, sa fim sclavii stapinilor si alte idiotenii de acelasi calibru, incep sa-mi pierd speranta ca mai avem vreo sansa!

+7 (9 voturi)
Sybil
25.09.2020, 19:17:27

inteleg ca e suparata, insa ea a purtat masca? cum s-a ferit de covid? blameaza pe altii ca nu poarta masca, insa chiar ma intreb daca ea a purtat.

-4 (12 voturi)
Dan Petru
25.09.2020, 19:29:11

Cum a ajuns un copil de-un an sa se infecteze ? Imi inchipui ca n-a fost nici la club si nici cu pretenarii la bar. Totusi, asta e o problema minora. Problema mult mai serioasa e asta : "Recommendation The COVID-19 Treatment Guidelines Panel recommends against using lopinavir/ritonavir (AI) or other HIV protease inhibitors (AIII) for the treatment of COVID-19, except in a clinical trial. " https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/antiviral-therapy/lopinavir-ritonavir-and-other-hiv-protease-inhibitors/ Deci antiviralele anti-HIV POT fi folosite ... dar NUMAI cu multa atentie si NU garanteaza rezultate deosebite. https://www.covid19treatmentguidelines.nih.gov/antiviral-therapy/lopinavir-ritonavir-and-other-hiv-protease-inhibitors/lopinavir-ritonavir-clinical-data/ Sa inteleg ca in Romania SE FAC TESTE PE COPII ?

-8 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (60)

Modifică Setările