Adjunctul şefului de la Arme, Muniţii şi Explozivi din cadrul IPJ Cluj, comisarul Mihai Curt, a fost condamnat la închisoare cu suspendare. Va fi eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Curt (în cămaşă albastră)  FOTO: Ziua de Cluj
Mihai Curt (în cămaşă albastră)  FOTO: Ziua de Cluj

Comisarul şef Mihai Curt, adjunctul şefului de la Serviciul Arme, Muniţii şi Explozivi din cadrul IPJ Cluj, arestat sub acuzaţia de trafic de influenţă, a fost condamnat, joi, 23 mai, de către judecătorii Curţii de Apel Cluj la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile.

„Mihai Curt a fost condamnat la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare, cu supraveghere timp de 7 ani.  Sentinţa poate fi atacată cu recurs în 10 zile la Înalta Curte. Inculpatul va fi eliberat de îndată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Cluj, Adrian Dănilă.

Curtea de Apel Cluj a dispus ca, la data de 18 ianuarie 2013, comisarul şef Mihai Curt să fie arestat. Poliţistul a stat patru luni în arest preventiv.

Magistraţii Curţii de Apel au recurs la arest preventiv întrucât au considerat că poliţistul este un pericol pentru ordinea publică, mai ales că are funcţie de comisar-şef, funcţie cu atribuţii de cercetare. Curt, adjunctul şefului de la Serviciul Arme, Muniţii şi Explozivi din cadrul IPJ Cluj, îşi închidea telefonul când se întâlnea cu denunţătorul, cămătarul Gabor Gabor. Din motivarea instanţei reiese că inculpatul şi denunţătorul se cunoşteau de mult timp

Avocatul lui Curt susţinea, după arestarea preventivă a clientului său, că acesta este nevinovat.  „Domnul Curt spune că acei bani sunt de fapt un împrumut. Susţine că a fost şantajat şi că i s-a înscenat acestă poveste“, spune avocatul Rareş Trif. 

Filmul evenimentelor

Instanţa a reţinut că, în 2011, inculpatul a lăsat să se creadă faţă de denunţător că are influenţă pe lângă organele de urmărire penală (procurori şi ofiţeri de poliţie) şi funcţionari din cadrul RAR Cluj şi de la Serviciul Înmatriculări Auto Cluj. Şi că, contra unor sume de bani, poate interveni pe lângă aceştia în vederea restituirii către denunţător a unui autoturism de teren marca Kia Sportage şi, ulterior, pentru omologarea şi înmatricularea acestuia.

Pentru aceasta, Mihai Curt a cerut şi primit, în mai multe tranşe, de la cămătarul denunţător Gabor Gabor, 5.000 euro şi 3.500 lei, în anii 2011 şi 2012.
Denunţătorul spune, potrivit motivării, că, în iunie 2010, a cumpărat un autoturism de teren şi când a mers să-ş înmatriculeze la RAR a aflat că era furat.
Maşina a fost ridicată apoi de poliţişti şi s-a întocmit un dosar penal ca urmare a plângerii formulate de Gabor Gabor. Acesta a încercat să-şi recupereze maşina şi cum nu a reuşit a apelat la Mihai Curt.
 

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite