Mihai Giurgiu aduce muntele în casele clujenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din pasiune pentru munte şi locurile frumoase din jurul Clujului, tânărul a înfiinţat o organizaţie care promovează turismul autohton.

A ajuns pentru prima oară la munte când avea doar câţiva ani. A mers cu părinţii la cabana pe care şi-au ridicat-o la Băişoara. De atunci, i-a intrat în „sânge“ aventura şi mai ales libertatea, pe care simte că i-o oferă vacanţa în pustietate. Ajuns la facultate, unde a ales să urmeze specializarea „Economia Comerţului, Serviciilor şi a Turismului“, a înţeles că turismul românesc e la pământ, iar românii preferă să-şi petreacă vacanţele la mii de kilometri distanţă, în detrimentul unei excursii până în Apuseni, Făgăraş sau Maramureş.

Iubeşte muntele

Împreună cu alţi tineri care împărtăşesc aceleaşi idei, în urmă cu doi ani, a pus bazele Organizaţiei Studenţilor pentru Turismul Românesc (OST). Alături de cei în jur de 30 de membri, se implică frecvent în organizarea sau participarea la diferite evenimente care au ca obiect promovarea turismului local. Scopul urmărit este cel de a prezenta tinerilor clujeni posibilităţile de petrecere a timpului liber aproape de casă.

„Aveam ambiţia şi pasiunea de a crede că era nevoie de aşa ceva în sfera universitară.  Am decis să trecem la acţiune, motiv pentru care OST s-a format ca o entitate care priveşte turismul în întreaga sa formă, de la aspectul economic şi social până la cel geografic“, povesteşte tânărul. Mihai Giurgiu spune că iubeşte turismul şi locurile din România pentru aici poate regăsi adevăratele valori naţionale. „Iubim muntele pentru ca evem un potenţial imens, care mai ales la noi în judeţ, este la îndemână. Pentru că în general escapada în ture de munte te aduce mai aproape de sinele tău şi te apropie în acelaşi timp de natură“, spune Mihai.

Vrea să schimbe mentalităţi

Studentul mai spune că unul dintre scopurile principale ale organizaţiei este de a schimba mentalităţi. „Am vrut să creăm o adevarată echipă, care treptat, plecând din mediul universitar să ducă mai departe un <<suflu>> şi odată cu el cunoştinţe şi capacităţi sporite în dezvoltarea turismului din Romania. Avantajul nostru este că acest domeniu este vast şi va fi loc de imaginaţie. Tot ce trebuie să facem e să ne deschidem spre nou“, crede tânărul.
Împreună cu colegii săi, Mihai Giurgiu a organizat la Cluj, „Săptămâna turismului clujean“, eveniment la care au participat mai multe reprezentanţele ale firmelor care oferă echipament pentru turismul de aventură, care prinde în special la tineri.

Întrebări şi răspunsuri:

Ce crezi că trebuie făcut pentru turismul românesc?
Pentru turismul românesc trebuie să strângem rândurile şi să creăm o strategie pe termen mediu şi lung.
Ce n-are România şi au alte ţări occidetale?
România nu are o strategie continuă care să depăşească bariera celor patru ani.

Ce-i place?
Cel mai mult îmi place să văd oameni care au sau iau atitudine, care nu mai rămân indiferenţi.

Ce nu-i place?
Nu îmi place vremea rea când se pleacă la drum şi faptul că locurile pe care le avem nu sunt apreciate la adevărata lor valoare.

NĂSCUT:
3 septembrie 1985, Câmpia Turzii
STUDII:
Liceul Teoretic „Pavel Dan", Câmpia Turzii, Facultatea de Ştiinte Economice şi Gestiunea Afacerilor, Masterat - Administrarea Afacerilor în Turism, Comerţ şi Servicii
FAMILIE:
Necăsătorit

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite