Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Milenialii, cutremurul care va lovi piaţa muncii din România: „Mai inteligenţi, mai bine echipaţi şi vor salarii mari. Firmelor le va fi greu să-i ţină acasă“

56
19 Mar 2018 15:29:46
Autor: Remus Florescu
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

Companiile româneşti vor avea probleme în găsirea resursei umane din 2025, an în care piaţa muncii va fi dominată de generaţia milenialilor, susţine Daniel David, prorectorul pentru Cercetare, Excelenţă şi Competitivitate al UBB. Psihologul analizează trăsăturile milenialilor şi cum vor schimba acestea cultura organizaţională a companiilor.

Universitatea Babeş-Bolyai, prin Institutul STAR UBB, a finalizat, zilele trecute, un studiu pentru o multinaţională având ca temă aşteptările profesioniştilor din IT şi ale generaţiei Millennials, în condiţiile competiţiei acerbe pentru resurse umane din industria tehnologiei. 
 
„NTT Data vrea să se pregătească pentru viitor, pentru că toţi ştim că din 2025 piaţa muncii va fi dominată de generaţiile Millennials şi Z, care vor depăşi generaţiile Baby boomers şi X. Se va schimba practic profilul pieţei muncii”, explică psihologul Daniel David, prorectorul pentru Cercetare, Excelenţă şi Competitivitate  al UBB şi şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie.

Baby boomers este generaţia celor care au peste 55 de ani - copiii născuţi după cel de-al II-lea război mondial, când a avut loc o explozie a natalităţii; generaţia X sunt cei care au între 35 şi 55 de ani;  milenialii au între 18 şi 35 de ani, iar generaţia Z sunt cei sub 18 ani.
 

„Ce are firma pentru mine”

 
Cercetătorul a explicat ce se va întâmpla pe piaţa muncii odată cu producerea acestei schimbări majore. „Milenialii sunt copiii generaţiei baby boomers şi ai generaţiei X şi se percep ca fiind foarte speciali. Pe de o parte, părinţii X au investit în ei foarte mult, echipându-i cu multe abilităţi: ore de limbi străine, sport, tehnologie etc, lucruri de care ei înşişi nu au beneficiat, fiind aşa-zisa <<generaţie cu cheia de gât>> nu numai în România, ci şi în alte părţi ale lumii. Pe de altă parte, părinţii din generaţia baby boomers şi-au educat copiii în logica <<tu poţi să faci ce vrei>>, <<tu eşti puternic>>, <<tu poţi să-ţi schimbi viaţa>>”, detaliază David. Această diferenţă de percepţie se răsfrânge puternic şi asupra modului în care este abordat locul de muncă.
 
„Când intră în piaţa muncii această generaţie pune problema astfel: <<ce are firma să-mi dea mie>>. În generaţia baby boomers este valabil ce spunea  J.F. Kennedy: <<Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, întreabă ce poţi face tu pentru ea>>. Milenialii gândesc altfel: <<eu sunt o persoană specială şi faptul că lucrez aici constituie un avantaj importantă pentru organizaţie, ce-mi dă firma mie?>>”. 
 
Despre generaţia Z se ştiu puţine, având în vedere că este în formare –fiind formată din persoanele cuprinde între 5 şi 17 ani. 
 

Nu mai „trăiesc pentru a munci”

 
Până în 2025, piaţa muncii este dominată de generaţiile Baby boomers şi X. „Baby boomers sunt angajaţii dedicaţi organizaţiilor, ei gândesc în următorii termeni: <<lucrăm cât trebuie, dacă trebuie să lucrăm 20 de ore lucrăm 20 de ore, nu este o problemă>>. Modelul de angajat din Generaţia X este corporatistul”, precizează David.  Milenialii vin cu o perspectivă foarte diferiă: „Ei muncesc ca să trăiască, nu trăiesc ca să muncească, cum făcea de exemplu generaţia Baby boomers. Generaţia X a fost prima care a vrut echilibru între viaţă şi muncă, iar milenialii duc şi mai departe asta”, arată psihologul. 
 
Pentru mileniali satisfacţia muncii este foarte importantă. „E esenţial pentru ei să meargă cu plăcere la muncă, să fie prieteni cu colegii, să lucreze în echipă. Ei vor ca munca să fie o extensie a vieţii lor, să le aducă satisfacţii”, explică David. De asemenea şi salariul este foarte important pentru ei. „În România munca are o valoare emancipativă puternică, astfel salariul primit trebuie să permită emanciparea. Pentru mileniali nevoia unui salariu mare este dată şi de necesitatea de a menţine condiţiile de emancipare în care au fost crescuţi de părinţii lor”, spune psihologul.  
 

Mai inteligenţi şi mai bine „echipaţi”

 
Milenialii sunt o generaţie cu competenţe tehnologice foarte dezvoltate, fiind crescuţi cu computerul şi telefonul inteligent lângă ei, ceea ce face ca utilizarea acestora să fie foarte naturală.  Generaţiile X şi baby-boomers folosesc computerul şi telefonul mobil, dar nu o fac la fel de natural. De asemenea, milenialii sunt, statistic vorbind, mai inteligenţi decât Generaţia X, la fel cum aceasta a fost mai inteligenţă decât generaţia dinainte, precizează specialistul. 
 
 „Sunt obişnuiţi să lucreze în echipă mult mai mult decât generaţia x – care este generaţia indivizilor autonomi. Au nevoie constată de supervizare, să fie un leadership care să fie acolo pentru ei, au nevoie de mentorat, de încurajări, de recunoaşterea valorii. De foarte multe ori, nu-s foarte focalizaţi pe performanţă, adică ei consideră de multe ori că recompensele trebuie să vină pentru simplul fapt că s-au implicaţi în proces, indiferent dacă rezultatul a fost sau nu obţinut. Toate caracteristicile astea vor schimba forţa de muncă”, concluzionează David.
 
 

Problemele firmelor din România

 
„Firmele din România vor avea o problemă cu milenialii în condiţiile în care problema se va pune în logica acestora: <<eu sunt o valoare, ce poţi tu să-mi oferi mie?>>. Având în vedere că aceştia sunt foarte bine echipaţi, cunosc foarte bine tehnologia, limbi străine şi pot circula în Uniunea Europeană, îşi vor putea găsi foarte uşor un loc de muncă în spaţiul vestic. Firmele româneşti vor trebuie să-şi schimbe cultura organizaţională, dar şi aşa le va fi greu să-i ţină aici, dacă îşi vor găsit un loc de muncă care-i valorizează altfel în spaţiul vestic”, concluzionează David. 
 
Problema cu milenialii români este că deşi sunt o generaţie mai inteligentă decât celelalte şcoala a fost gândită pentru generaţiile X şi baby boomers. Şcoala le transmite mai ales cunoştinţe, ori ei nu au nevoie de cunoştinţe, pentru că le găsesc la un click distanţă pe internet.
 
Psihologul este de părere că generaţia milenialilor din România nu-şi va putea realiza întregul potenţial din cauza educaţiei pe care au primit-o: „Statistic vorbind milenialii au cel mai ridicat nivel de inteligenţă: sunt mai inteligenţi decât X, care au fost mai inteligenţi decât baby-boomers. Coeficientul de inteligenţă creşte în mod natural cu fiecare generaţie. Problema cu milenialii români este că deşi sunt o generaţie mai inteligentă decât celelalte educaţia pe care au primit-o a fost gândită pentru generaţiile X şi baby boomers. Şcoala le transmite mai ales cunoştinţe, ori ei nu au nevoie de cunoştinţe, pentru că le găsesc la un click distanţă pe internet. Ei ar fi avut nevoie să cunoască modalitatea de generare a cunoştinţelor astfel încât să poată să producă la rândul lor cunoaştere, ei ar fi avut nevoie de proceduri de gândire critică pentru a putea face diferenţa între cunoştinţele ştiinţifice şi pseudo-cunoaştere. Noi nu i-am pregătit în sensul acesta şi acum le reproşăm tot felul de lucruri: că nu au cultură, că vorbesc limba română greşit, că nu sunt suficient de performanţi. Mă tem că va fi o generaţia care nu-şi va folosi potenţialul ridicat de inteligenţă din cauza faptului că educaţia pe care le-am dat-o nu a  fost adaptată profilului lor”, a mai spus psihologul. În ceea ce priveşte generaţia milenialilor, care în mare parte a terminat ciclul de educaţie, puţine se mai pot face în acest sens, însă de o schimbare a sistemului ar putea beneficia generaţia Z. 
 

Cine este Daniel David 

 
Potrivit Thomson ISI/Web of Science, Daniel David (43 de ani) este psihologul român cu cel mai mare impact în literatura de specialitate naţională şi internaţională, prin numărul de citări în comunitatea ştiinţifică. Din 2007 este şeful Catedrei de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca. În ianuarie 2013, a fost numit director responsabil cu cercetarea la faimosul Institut american „Albert Ellis“ din New York. Universitarul este autor al volumului „Profilul psihologic al poporului român“. David este şi prorectorul pentru cercetare, excelenţă şi competitivitate  al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
 
Citeşte şi
 
INTERVIU Psihologul Daniel David: „Ne conduc foştii tineri comunişti bine îndoctrinaţi la Revoluţie“. Două trăsături care ne opresc să avem „o ţară ca afară“
 
 
Principalele aşteptări ale IT-iştilor de la companii. Salariile mari şi programul flexibil sunt printre cele mai importante aspecte, arată un studiu al UBB
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

56 Comentarii

daco getul
19.03.2018, 16:01:07

studiu facut in ro, deci lovit de nulitate auzi la ei "ce are firma sa-mi dea", pai "niste ...e" ar zice angajatorul daca te prezinti asa la un interviu intr-o tara normala, iesi direct pe geam proiectat de un sut in moalele dosului

+1 (17 voturi)
Herr Hoher
19.03.2018, 16:21:08

Daco degetul - Correct. Mi-ai suflat mingea din bombeu' bocancului. Pai cum sa te duci ca oaia si sa-l iei la rame pe patron sau manager, ca ai tu patru d'alea. Daca nu ai un nume si o experienta cum sa te dai rotofei? Ca iti gaureste ala "preponderentu" de nu te vezi. Si totusi deja arogantii astia au aparut pe piata. Nu impresioneaza pe nimeni, da' exista. Citeam in ziarele romanesti de un claun d'asta, Iosipescu Zambra. Ce o mai fi facand?

+3 (9 voturi)
Ghita Bizonu'
19.03.2018, 16:23:11

Cine este Daniel David ? INca unu plun de citate dar care nu prea stie in ce tara traieste. ustii astia iau de bune porice prostie daca papare pe ecrean.. si iute se oinflameaza. Unu nu sta sa caute autenticitatea "inofrmatiei" Si stiti de ce? Fiindca au memoria la fel de scurta ca a carasului! Si cu inteligenta mai incet ... poa atu auzit butada ca "inteigenta omerii e o constnata ; numai numarul e in crestere!||. Socieatea moderna permite prostului sa traiasca si sa se reproduca .... in m3ezolitic prostu murea, in antichitate era facut scalva .. azi prostu are drepturi!

+2 (10 voturi)
etc etc
19.03.2018, 16:26:00

minunata teorie; realitatea probabil se va dovedi o problema cand respectiva generatie va avea facturi de platit. in nici un scenariu automatizarea nu creste puterea de negociere a angajatului. Din contra. Asa ca ce viseaza respectiva generatie(din care vazui destui la interviu)... sunt perfect liberi sa viseze in baie. Acas'; nu la munca; ca n'o sa'i angajeze nici dracu'.

+3 (5 voturi)
Dorel Hepifanel
19.03.2018, 16:26:50

Să-mi fie iertat, domnule psiholog de la BB, dar mânci borș! Pe profilul ăsta, generalizat al așa identificaților „milenali”, mai toate generațiile de la sfârșitul sec XIX și până acum au avut „milenalii” lor. Pentru că, distinsul mâncător de borș - fie și unul cu diplomă - identifică elita, vârful de lance, adaptații generației lor. Toți oamenii de știință, economiștii, sociologii, politicienii, strategii, etc. din generațiile trecute, crezi dumneata, distinse Daniele David, că pot fi măcar egalați de foarte mulți din generația de după 2000? Iar acești oameni minunați ai omenirii, ca să ajungă unde au ajuns, tocmai pe baza unei educații bazate pe acumularea de informație au produs mai toate beneficiile ce l-au ajutat și pe Daniel să mănânce borș de pe poziția lui oficială: cărți de specialitate, cursuri, programe școlare, tehnologii informaționale, etc. Chestiunea este că toate acestea trebuie musai să fie colaborate cu un sistem logic de acumulare, învățare, inovare - pe care îl dezvolți dacă excluzi superficialitatea. Fapt care e prezent muuuuult, tooooot mai muuuuult exact la generația pe care o tot laudă. Un sociolog cu patalama serioasă ar spune așa despre „calitățile” generației favorite de herr David și enumerate mai sus: munca în echipă e valoroasă când toți membrii echipei se completează reciproc, pornind de la un nivel măcar mediu de cunoștințe comune, necesare scopului lor - chestiune cam rară generației, au tendința de „a se acoperi” pe golurile individuale; sunt iresponsabil, incapabil de a-și asuma individual un proiect, responsabilitatea comună e o „șmecherie” socială, mai ales pasarea ei către veriga cea mai slabă din echipă; nevoia de mentor duce la dependență socială, psihologică, profesională, lipsa strategiei, organizării individuale pe termen nu doar lung, dar și scurt; necesitatea confirmării, reconfirmării, re-re-confirmării prin laude și curling intens îl transformă pe individ într-unul ce pur și simplu se îndepărtează de identitatea lui firească,lipsa „confirmării” externe îl predispune la depresie, introversie socială, dezechilibru psihic...și altele. Vor bani mulți, pe muncă puțină și responsabilitate minimă. Dar, mă rog, dacă „shogunatul” ăsta - care mie mi se pare un soi de comunism reinventat, cuvânt ce are la bază „comun”, if you know what i mean - e viitorul, mulțumesc doamne că nu-l voi prinde prea mult! PS: a vorbi corect limba țării tale, nu doar că e o obligație, un must - ca să folosesc limbajul milenal, dar e dovada clară că ai dobândit MINIMUL de educație necesar adaptării la societatea în care te-ai născut și trăiești!

+2 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (56)