articolul anterior articolul urmator

Milenialii, cutremurul care va lovi piaţa muncii din România: „Mai inteligenţi, mai bine echipaţi şi vor salarii mari. Firmelor le va fi greu să-i ţină acasă“

56
19 Mar 2018 15:29:46
Autor: Remus Florescu
FOTO 123 RF
FOTO 123 RF

56 Comentarii

daco getul
19.03.2018, 16:01:07

studiu facut in ro, deci lovit de nulitate auzi la ei "ce are firma sa-mi dea", pai "niste ...e" ar zice angajatorul daca te prezinti asa la un interviu intr-o tara normala, iesi direct pe geam proiectat de un sut in moalele dosului

+1 (17 voturi)
Herr Hoher
19.03.2018, 16:21:08

Daco degetul - Correct. Mi-ai suflat mingea din bombeu' bocancului. Pai cum sa te duci ca oaia si sa-l iei la rame pe patron sau manager, ca ai tu patru d'alea. Daca nu ai un nume si o experienta cum sa te dai rotofei? Ca iti gaureste ala "preponderentu" de nu te vezi. Si totusi deja arogantii astia au aparut pe piata. Nu impresioneaza pe nimeni, da' exista. Citeam in ziarele romanesti de un claun d'asta, Iosipescu Zambra. Ce o mai fi facand?

+3 (9 voturi)
Ghita Bizonu'
19.03.2018, 16:23:11

Cine este Daniel David ? INca unu plun de citate dar care nu prea stie in ce tara traieste. ustii astia iau de bune porice prostie daca papare pe ecrean.. si iute se oinflameaza. Unu nu sta sa caute autenticitatea "inofrmatiei" Si stiti de ce? Fiindca au memoria la fel de scurta ca a carasului! Si cu inteligenta mai incet ... poa atu auzit butada ca "inteigenta omerii e o constnata ; numai numarul e in crestere!||. Socieatea moderna permite prostului sa traiasca si sa se reproduca .... in m3ezolitic prostu murea, in antichitate era facut scalva .. azi prostu are drepturi!

+2 (10 voturi)
etc etc
19.03.2018, 16:26:00

minunata teorie; realitatea probabil se va dovedi o problema cand respectiva generatie va avea facturi de platit. in nici un scenariu automatizarea nu creste puterea de negociere a angajatului. Din contra. Asa ca ce viseaza respectiva generatie(din care vazui destui la interviu)... sunt perfect liberi sa viseze in baie. Acas'; nu la munca; ca n'o sa'i angajeze nici dracu'.

+3 (5 voturi)
Dorel Hepifanel
19.03.2018, 16:26:50

Să-mi fie iertat, domnule psiholog de la BB, dar mânci borș! Pe profilul ăsta, generalizat al așa identificaților „milenali”, mai toate generațiile de la sfârșitul sec XIX și până acum au avut „milenalii” lor. Pentru că, distinsul mâncător de borș - fie și unul cu diplomă - identifică elita, vârful de lance, adaptații generației lor. Toți oamenii de știință, economiștii, sociologii, politicienii, strategii, etc. din generațiile trecute, crezi dumneata, distinse Daniele David, că pot fi măcar egalați de foarte mulți din generația de după 2000? Iar acești oameni minunați ai omenirii, ca să ajungă unde au ajuns, tocmai pe baza unei educații bazate pe acumularea de informație au produs mai toate beneficiile ce l-au ajutat și pe Daniel să mănânce borș de pe poziția lui oficială: cărți de specialitate, cursuri, programe școlare, tehnologii informaționale, etc. Chestiunea este că toate acestea trebuie musai să fie colaborate cu un sistem logic de acumulare, învățare, inovare - pe care îl dezvolți dacă excluzi superficialitatea. Fapt care e prezent muuuuult, tooooot mai muuuuult exact la generația pe care o tot laudă. Un sociolog cu patalama serioasă ar spune așa despre „calitățile” generației favorite de herr David și enumerate mai sus: munca în echipă e valoroasă când toți membrii echipei se completează reciproc, pornind de la un nivel măcar mediu de cunoștințe comune, necesare scopului lor - chestiune cam rară generației, au tendința de „a se acoperi” pe golurile individuale; sunt iresponsabil, incapabil de a-și asuma individual un proiect, responsabilitatea comună e o „șmecherie” socială, mai ales pasarea ei către veriga cea mai slabă din echipă; nevoia de mentor duce la dependență socială, psihologică, profesională, lipsa strategiei, organizării individuale pe termen nu doar lung, dar și scurt; necesitatea confirmării, reconfirmării, re-re-confirmării prin laude și curling intens îl transformă pe individ într-unul ce pur și simplu se îndepărtează de identitatea lui firească,lipsa „confirmării” externe îl predispune la depresie, introversie socială, dezechilibru psihic...și altele. Vor bani mulți, pe muncă puțină și responsabilitate minimă. Dar, mă rog, dacă „shogunatul” ăsta - care mie mi se pare un soi de comunism reinventat, cuvânt ce are la bază „comun”, if you know what i mean - e viitorul, mulțumesc doamne că nu-l voi prinde prea mult! PS: a vorbi corect limba țării tale, nu doar că e o obligație, un must - ca să folosesc limbajul milenal, dar e dovada clară că ai dobândit MINIMUL de educație necesar adaptării la societatea în care te-ai născut și trăiești!

+2 (10 voturi)