Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Mircea Cărtărescu va fi distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

0
10 Oct 2018 10:48:17
Autor: Florina Pop
Mircea Cărtărescu  FOTO: Eduard Enea
Mircea Cărtărescu  FOTO: Eduard Enea

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca îi va acorda joi, 11 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa scriitorului Mircea Cărtărescu, profesor la Universitatea din Bucureşti.

Mircea Cărtărescu, scriitor, eseist, publicist, critic literar şi profesor la Universitatea Bucureşti, va primi joi, 11 octombrie, titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj. Ceremonia va avea loc joi, la ora 11.00, în Aula Magna a UBB.

Distincţia se va oferi în urma propunerii formulate de reprezentanţii Facultăţii de Litere a UBB pentru opera literară şi ştiinţifică a profesorului Mircea Cărtărescu, „operă ce redefineşte umanitatea prin puterea onirică a imaginaţiei, înrădăcinează scriitorul în dimensiunea etică a prezentului şi deschide reflecţia asupra artei cuvântului către orizonturile viitoare ale lumii“, se arată într-un comunicat al universităţii.

Mesajul de laudatio va fi citit de profesoara Ioana Bican, prodecan al Facultăţii de Litere a UBB.

Mai puteţi citi:

Începe a doua sesiune de admitere la UBB. Peste 12.000 de locuri disponibile pentru viitorii studenţi şi pentru cei care vor urma un program de master

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii