Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Mitropolitul Clujului, despre încălzirea globală, în predica de Bobotează: „Noi, oamenii, chinuim întreaga creaţie“

16
6 Jan 2018 21:45:40
Autor: Florina Pop
Mitropolitul Clujului  FOTO Radio Renaşterea/Dumitru Cucură
Mitropolitul Clujului  FOTO Radio Renaşterea/Dumitru Cucură

În predica de Bobotează, Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ, a vorbit despre încălzirea globală, spunând, printre altele, ziua de 6 ianuarie „este frumoasă, dar prea călduroasă“.

Mitropolitul Clujului a spus, în predica de la slujba de Bobotează, că deşi e o zi frumoasă, e prea călduroasă. Prelatul a dat dreptate ecologiştilor şi a afirmat că oamenii pângăresc“ pământul.

Noi, oamenii, chinuim şi pângărim întreaga creaţie. De aceea, cei ce se problematizează, ecologiştii, au mare dreptate, pentru că noi chinuim pământul, pângărim pământul, poluăm natura înconjurătoare şi din motivul acesta este şi încălzirea globală. Este frumoasă această zi de Bobotează, dar e prea călduroasă. Aşa că Domnul Hristos ne cheamă pe toţi la restaurarea noastră lăuntrică, să devenim oameni noi, a spus mitropolitul.

O parte din predica sa de la slujba de Bobotează  credit video: Radio Renaşterea Youtube

Mai puteţi citi:

VIDEO Coaliţia pentru familie, susţinută de Mitropolitul Clujului la pelerinajul de la Nicula: „Dumnezeu ne dă libertate absolută“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Utilizator Adevărul
6.01.2018, 22:21:45

Comentariu considerat abuziv.

Remus Octavian Mocanu
6.01.2018, 22:58:21

Carmen Floarea, toata lumea s-a prins ca Creatorul e un ceasornic mai degraba decat un conducator de pluta: a facut ceasul, l-a "intors" si apoi a plecat de langa creatie, nu sta sa impinga pluta cu prajina din 2 in 2 m. Articolul dovedeste ca pana si un preot ortodox e mult mai bun sa conduca lumea decat oricare dintre mafiotii corporatocrati care distrug totul ptr profit.

-5 (7 voturi)
costea petre
6.01.2018, 23:48:21

Florea, ca sa nu zic mai rau, uita-te pe Google Eart si o sa vezi ca localitatile pe glob arata ca pecinginea pe obrazul Pamantului.

+2 (2 voturi)
DG Gabriel
7.01.2018, 02:24:17

costea petre Pamantul isi are evolutia lui proprie, cu sau fara om. Au fost concentratii mai mari de CO2 in atmosfera milioane de ani in urma, inainte de aparitia omului, au fost glaciatiuni si incalzire globala, si cutremure, s-au ridicat munti si s-au nascut insule, etc. Contributia omului este minuscula. Da' ca tot veni vorba; dumneata unde locuiesti? te incalzesti cu gaz metan sau cu lemne din padurile seculare? Conduci masina proprie sau folosesti transportul in comun, amandoua la fel de poluante? ma opresc aici, si asa cred ca vorbesc degeaba.

+1 (5 voturi)
DG Gabriel
7.01.2018, 02:17:56

Ar fi bine sa introduca aceasta tema si in manualele de religie...

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările