Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Motivul uluitor pentru care Poliţia germană a oprit o coloană de blindate a Armatei Române. Militarii români participau la un exerciţiu NATO

71
13 Oct 2021 15:34:59
Autor: Ştefan Lică
FOTO MApN
FOTO MApN

O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, a fost oprită de Poliţia germană la intrarea în localitatea Brandenburg. S-a întâmplat  pe timpul executării a unui marş pe roţi pentru un exerciţiu NATO.

„În cadrul exerciţiului „Green Griffin 21”, organizat în perioada 27 septembrie – 8 octombrie în poligonul Klientz din Germania, o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 „Zimbrul” aparţinând Batalionului 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, a fost oprită, surprinzător, de către poliţia rutieră germană, la intrarea în localitatea Brandenburg.

Coloana de blindate era însoţită de echipaje ale Poliţiei Militare germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marş pe roţi spre locaţia de desfăşurare a unei etape a exerciţiului.

Motivul opririi neplanificate este cu totul uluitor: un transportor blindat avea scurgeri de material lichid.
 
Verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât şi după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei). 

Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitaţiile abundente căzute pe timpul desfăşurării exerciţiului care, în scurgerea normală, a angrenat uşoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curăţate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop”, informează Ministerul Apărării Naţionale.
 
Reprezentanţii Ministerului au mai anunţat că, drept măsură suplimentară de precauţie, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roţi, tehnica fiind îmbarcată pe trailere şi transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activităţile prevăzute în planul exerciţiului.
 
În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forţelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni şi exerciţii.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Cum a ajuns un român nevinovat din Italia să facă închisoare. „Vreau doar dreptate”
 
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

71 Comentarii

Lucifer
13.10.2021, 15:40:08

Iată o idee, Polonia şi România să ocupe Germania, Austria şi Hungaria.

-18 (34 voturi)
dobrita sorin
13.10.2021, 15:53:05

rigurosii lu` peste stricat....bai alde nemtia, de ce nu opriti si troacele voastre marca volkswagen, alea cu dieselgate, sa le masurati nivelul de noxe? unde statea corectitudinea si rigurozitatea....vai mama voastra.

+14 (38 voturi)
oneinbillions
13.10.2021, 16:25:48

orice efort as face pt a iti explica logica lor, felul cum gandesc si de ce lor le e MULT mai bine TOCMAI pt ca sunt asa, e inutil. Nu ai nicio sansa sa intelegi. Am studiat in Germ 5 ani si am fost oprit de 2 ori de politie. De fiecare data au avut dreptate si de fiecare data mi-au dat doar un avertisment, cand auzeau ca sunt student acolo si vedeau ca imi asum vina, ca sunt un tip ok . Si asta tine tot de ei. Si nici chestia asta nu o sa o poti intelege in veci. Poate generatiile tinere, incet, incet sa invete sa opreasca tancuri de dragul unor reguli. Rachete sa opreasca. Nave spatiale. Alienii. Numa' pe Al de sus nu, ca e jale

+19 (25 voturi)
IonIon Codreanu
13.10.2021, 16:26:16

Desigur în împuțenia în care trăiești, era un fleac! Un model de: ”eu îmi apăr sărăcia, și nevoile și...”.

-2 (10 voturi)
Utilizator Adevărul
13.10.2021, 16:08:31

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (71)

Modifică Setările