Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Muzicianul român născut fără mâini îşi uimeşte fanii. Cornel cântă senzaţional la chitară şi la tobe VIDEO

2
10 Apr 2021 04:26:50
Autor: Remus Florescu
Cornel Hrişcă-Munn este pasionat de muzică. FOTO: Arhivă personală
Cornel Hrişcă-Munn este pasionat de muzică. FOTO: Arhivă personală

Cornel Hrişcă-Munn (29 de ani) este dovada că totul este posibil: născut fără mâini şi abandonat la naştere, românul este vedetă pe internet datorită sesiunilor de rock electrizante în care cântă la chitară sau la tobe. Cornel a studiat la Oxford.

„Acest muzician, născut fără mâini, îi copleşeşte pe internauţi cu sesiunile sale de rock pur şi simplu izbitoare”, scrie presa franceză despre Cornel Hrişcă-Munn. 
 
Născut cu braţele atrofiate şi cu piciorul drept malformat (apoi amputat), acest tânăr român a fost abandonat de părinţi încă de la naştere. 
 
Cornel a fost adoptat de un cuplu din Anglia şi are astăzi o viaţă împlinită. Este căsătorit, are o slujbă şi este pasionat de muzică. 
 
„În ciuda dizabilităţii sale fizice, Cornel Hrişcă-Munn s-a dedicat întotdeauna pasiunii sale: muzica. 
 
Zi de zi, acest prodigios muzician român îi lasă pe utilizatori de Internet fără cuvinte, postând mini-sesiuni care sunt întotdeauna mai impresionante decât cele precedente”, scriu jurnaliştii francezi despre român. 
 
Pe canalul său de YouTube, artistul distribuie coveruri cântate la chitară bass sau baterie ale unor piese aparţinând trupelor precum Red Hot Chili Peppers, Green Day, My Chemical Romance, Sum. 
 
 
 
   

Povestea lui Cornel 

 
Cornel trăieşte în Anglia, dar s-a născut în România. Medicii le-au spus părinţilor săi că va muri, astfel că aceştia l-au abandonat într-un orfelinat. A fost găsit de un cuplu de britanici care distribuiau ajutoare la orfelinatele din ţara noastră şi a fost adoptat. A învăţat să cânte la tobe la 11 ani şi s-a îndrăgostit de muzică. Cântă şi la chitară bass, contrabas, orgă.
 
Se pregăteşte în fiecare săptămână 2-3 ore şi postează regulat pe canalul său de YouTube - Cornel Hrisca-Munn, pe care are 27.000 de urmăritori. „Îmi place să cânt în faţa oamenilor”, a spus acesta. 
 
Cornel a studiat Teologie şi Filosofie - la nivel licenţă şi master -  la Universitatea Oxford, una dintre cele mai bune instituţii de educaţie din lume.
 
Cornel are şi un job: ajută persoanele cu dizabilităţi să-şi găsească slujbe, face training cu acestea, dar şi cu firmele, în vederea integrării pe piaţa muncii a acestor persoane. Artistul a păstrat legătura şi cu familia biologică, mama sa participând la nunta lui.
 
Cornel a devenit cunoscut publicului din România prin participarea sa, în februarie 2020, la „Românii au talent”. „Simt că datorez asta României, anume să arăt că persoanele cu dizabilităţi nu numai că pot face orice, dar pot să facă lucrurile chiar mai bine sau cel mai bine”, a mărturisit el.  
 
 
Vă mai recomandăm: 
 
VIDEO Jandarmul antitero, maestru Miyagi pentru tinerii nevăzători. A pus bazele unui campionat internaţional de para-karate la Cluj
 
Clujenii cu dizabilităţi învaţă să danseze
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

fîşniaţă ciufută
10.04.2021, 09:19:56

Bravo lui, uluitor!!

+1 (1 vot)
GRIGORIU Grieg
11.04.2021, 10:43:15

O performanta deosebita, mai ales daca avem in vedere circumstantele. Nu inteleg cum nu se raneste la mana stanga de la corzile ghitarei, una din fiicele mele canta la ghitara si daca nu foloseste plectrum se raneste la degete destul de rau cand exerseaza mai mult.

Modifică Setările