Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

Necazul unui român care şi-a dus copilul grav bolnav la tratament în Italia. „Poliţistul fără inimă n-a vrut nici măcar să-l asculte”

9
15 Sep 2021 15:01:16
Autor: Ştefan Lică
Românul a fost amendat pentru că se afla la volanul unei maşini cu număr de România. FOTO La Provincia Pavese
Românul a fost amendat pentru că se afla la volanul unei maşini cu număr de România. FOTO La Provincia Pavese

Presa italiană a reacţionat la necazul unui cetăţean român care şi-a dus băieţelul grav bolnav de leucemie la Pavia, pentru a urma un tratament. Pe drum, românul a avut însă mari probleme cu un poliţist local.

Pe 23 februarie, tatăl micuţului a luat maşina soţiei pentru a cumpăra medicamente pentru copil, dar în drum spre farmacie a fost oprit de o patrulă a poliţiei locale din Pavia, care probabil a observat plăcuţa de înmatriculare străină. După ce au examinat permisul de conducere şi documentul de înmatriculare a vehiculului, poliţiştii au aflat că românul este rezident în Linarolo, unde s-a mutat cu ani în urmă tocmai pentru că fiul său era tratat la un spital italian, în timp ce maşina, deţinută de soţia sa, era înmatriculată în România. Între timp, însă, el s-a întors în România, dar acum revenise tot pentru tratamentul copilului.
 
În acest moment, poliţiştii i-au reproşat bărbatului încălcarea unui articol din legisalaţia italiană, care prevede o amendă grea şi confiscarea vehiculului pentru rezidenţii care locuiesc de mai mult de 60 de zile în Italia, dar conduc maşini înregistrate în străinătate, scrie La Provincia Pavese.
 
Regula a fost introdusă în 2018, cu scopul de a-i opri pe rezidenţii din alte ţări să-şi înregistreze maşinile în străinătate, iar astfel să se sustragă de la plata taxei auto în Italia. De regulă, precizează sursa citată, acest lucru se întâmplă în cazul maşinilor de lux conduse de străini. Nu a fost însă cazul familiei de români, care deţineau în Fiat vechi.
 
„Românul a încercat în zadar să explice a venit din România cu maşina pentru a avea grijă de fiul său. Hotărât să aplice legea la sânge, agentul, un poliţist lipsit de inimă, a refuzat măcar să-l asculte şi i-a înmânat o amendă de 711 euro, apoi i-a sechestrat vehiculul, deşi acesta era pe numele soţiei românului, care trăieşte în România”, a menţionat autorul articolului. Însă, aşa cum au remarcat jurnaliştii italieni, dacă la volan s-ar fi aflat soţia bărbatului, poliţiştii nu ar fi avut ce să-i facă. Doa că femeia stătea la capul micuţului, la spital, iar soţul ei a fost nevoit să meargă la farmacie pentru a lua câteva medicamente şi nici nu cunoştea legea. 
 
Drept urmare, cei doi soţi şi copilul au fost obligaţi să se întoarcă în România cu avionul. Doar câteva luni mai târziu, în august, au reuşit să recupereze maşina după un proces care a presupuns însă noi cheltuieli. 

Vă mai recomandăm şi:

Acuzaţie gravă la adresa unor medici făcută de un cunoscut judecător. „Unii nu intră în sala de operaţie fără să consume canabis”
 
Probleme uriaşe pe şantierul primei autostrăzi finanţate prin PNRR. „Soluţiile nu dau rezultate” VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Mihai Neagu
15.09.2021, 16:50:05

Unde-i lege, nu-i tocmeala. "Lasa, ca merge si asa"...

-1 (15 voturi)
adrian hora
15.09.2021, 17:17:41

ma da' (citesti pe diagonala), esti. pai nu auzi ca justitia a dat dreptate romanului?

-2 (20 voturi)
Darna Ban
15.09.2021, 17:28:30

Doar n-or fi pitiichii napooliitanii mai buni decât miliții șițții romuiicaanii. Când nu te ocupi de ei, se ocupă ei de tine. Gestapo nu apăruse el...diigiiabba. stalinakke a avut și el ceva poliție peste poliție, no?

-1 (7 voturi)
Adrian Andrei
15.09.2021, 18:23:43

Pune mana pe-o harta (dar mai intai sterge-ti degetele de magiun) ca sa vezi unde-i Pavia! V-am mai spus ca NU romanii au inventat coruptia si nepotismul, ei doar au importat asemenea obiceiuri chiar de la ITALIENI si pe alocuri le-au mai perfectionat./adaptat specificului romanesc.

+14 (16 voturi)
Tomescu Tom
15.09.2021, 18:16:36

Dehh... au și italienii paznicii lor de noapte .. Care nu trebuie să înțeleagă legea ...ci doar să o aplice .. 😜

-5 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările