Cluj-Napoca

articolul anterior articolul urmator

O nouă fabrică a companiei DeLonghi la Jucu

0
14 May 2013 18:53:14
Autor: Remus Florescu
O nouă fabrică De Longhi va fi realizată la Cluj în parcul industrial de unde a plecat Nokia
O nouă fabrică De Longhi va fi realizată la Cluj în parcul industrial de unde a plecat Nokia

Compania DeLonghi, producător italian de electrocasnice, va construi a doua fabrică în Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, judeţul Cluj, unde se vor produce componente pentru expresoarele de cafea, care se asamblează în prima fabrică, achiziţionată de la Nokia.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, marţi, presei, că cei de la DeLonghi au depus la CJ documente pentru autorizare-avizare pentru construirea celei de-a doua fabrici din Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, în care vor să fabrice componente pentru expresoarele de cafea produse în prima fabrică. 

 

"Cea de-a doua fabrică ar trebui să fie finalizată până în toamna acestui an. Decizia de construire a celei de-a doua unităţi de producţie a fost luată pentru a nu se mai importa componentele pentru expresoare, ci a le produce la Jucu. Noua fabrică va însemna şi noi locuri de muncă, ceea ce înseamnă că investiţia DeLonghi din Jucu se dezvoltă", a spus Uioreanu. Compania italiană DeLonghi a început producţia la fabrica din comuna Jucu, judeţul Cluj, în luna martie, fiind asamblate expresoare de cafea de uz casnic. Managerul DeLonghi România, Massimo Paronitti, declara, presei, la începutul lunii martie, la un târg de internship pentru studenţii Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN), că producţia a fost începută în martie.

O sută de angajaţi

"Am început producţia la începutul lunii martie şi avem o sută de angajaţi, majoritatea fiind instruiţi în Italia. Mulţi sunt foşti angajaţi ai Nokia. Producem expresoare de cafea superautomatizate pentru uz casnic. Vor mai fi angajate alte persoane în perioada următoare, iar, până la sfârşitul anului viitor, la fabrica DeLonghi de la Jucu vor lucra 677 de persoane", spunea Paronitti. Investiţia companiei DeLonghi din Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu se ridică la circa 30 de milioane de euro. DeLonghi a cumpărat în 2012 fabrica din Jucu de la producătorul de telefoane mobile Nokia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările